Hetesre ott a strat long pakk. Azzal nincs gond. Rövid távon mit játsszunk? Nem jött le az árjegyző értem, pedig nem is tettem alacsonyra azt a TS vételi ajánlatomat.
Minden szabály annyit ér amit be is lehet tartatni. Bármikor be lehet kapcsolni egy "hullámzó algoritmusú" robotot, amivel tetszőleges nagyságú forgalmat lehet generálni ... Ráadásul a nap végén nullában lesz. Persze ehhez kell egy kis dörzsölt szemlélet. . Ezt csak azért vetem fel, merthogy az srv-hez kell forgalom. Az lehet generálni. . Inkább az esést akarják megvenni első körben, csak most nincs eladó. Második körben beállíthatnak az újabb srv-vel egy magasabb árfolyamot. Pld fedezetnek szép lesz az előző pakk. . Első CET1 a saját nyilvántartásom szerint (tévedhetek): Megvettek 3 402 264 darabot 17 588 forintos átlagáron Elköltöttek rá 59, 838 mrd forintot. Az utolsó 18 napban átlag 360 millát költöttek naponta. Ez napi 20k vételét jelentette. Jóformán forgalomtól függetlenül.
és hogy miért nem szeretem a MOL-t (most hogy beszakadt, kifejezetten aktuális) valamikor 2ezer7-8körüli árfolyamnál, hogy időben mikor volt nem tudom, de a MOL topikban vissza lehetne keresni, elképzeltem a "big pictur"-t, ami ez volt: https://www.tradingview.com/x/omqUrXSg/ a mostani állás már a képen, mert a tradingwiev megtartja az anno berajzolt dolgokat, most is ugyan így látom ...bár már kecsegtetőbb, de nekem nem tetszik, szóval marad az OTP egyenlőre
törvényben szabályzott, hogy hány %-át adhatja a napi forgalomnak az srv. 300-400millióhoz minimum 4milliárd tartozik, ha pics@ a forgalom, nem vehetnek annyit. Erre céloztam, vagyis 1,2milliárd-os forgalomnál a max 120millió lehet.
szerintem az OTP jó példája az organikus növekedésnek, hogy hol lesz a vége nem tudom, de szerintem még van potenciál, és bármennyire "öreg" bank is még nem a szintentartás vagy zsugorodás fázisában van. Amikor döntök én általában fél/egy éves hozamokat figyelek. Amikor többedszerre is visszaszálltam az OTP-be (17200 , majd 17600 körül, augusztus 5dike környékén) akkor általam reálisnak vélt 21000 árfolyammal számoltam ki a hozamot fél,egy év távlatában, ehhez jön az osztalék, olyan 25-30% ami nekem megfelel ( a befektetéseim ezen lábát tekintve ). Aztán hogy mi a reális árfolyam, azt nálam sokkal okosabb funda elemzőktől próbálom ellopni, hisz a tűzhöz közeli pénzűgyes kollégák rálátása sokkal precízebb mint az én paraszti becslésem.
Tegyük fel, hogy az OTP egyenletesen emelkedik a 2022 július végi aljról, évente durván 5300 forintot. (Eddig megcsinálta.) Jövő júliusban ez olyan 23 600 Ft környéki árat jelentene. Az első évben ez százalékban kifejezve 67%, a másodikban 40%, a harmadikban már csak 28%-os hozamot jelent. Ha van olyan instrumentum ami 30%-ot, vagy annál magasabbat hoz ... hát akkor nagyon meggondolandó, hogy mibe is fektesse, tartsa az ember a pénzét. https://invst.ly/16agl0 Mondjuk az a 28% nem tűnik olyan rossz befektetésnek éves távon. . Az ugye más kérdés, hogy az eredmény is emelkedni fog-e 28%-ot? Most augusztusban a négy negyedéves göngyölített eredmény 921 mrd volt. Jövő augusztusban 1 178 mrd kellene legyen. Ehhez negyedévente átlag 295 mrd forintos eredményt kellene elérnie. Nem lehetetlen, de necces. (Kerekítgettem ...)
Két évük volt rá, hogy leváljanak az orosz olajról, de lóxart sem csináltak. Hogy egy klasszikust idézzek: "Kinek, mit intézett a kormánya." . Erősen kétlem, hogy az OTP bevételeit jelentősen befolyásolná a Barátság vezeték. Max kevesebb osztit kap majd a Mol részvényei után, de attól nem fog egyhamar csőbe menni. . Ami pedig a benzin árát illeti, nekem elektromos autóm van. XD
OTP részvényesek ide!