Bika piacon megveszed, úgy hagyod, nem csinálsz semmit, és csak nő az értéke. A munka a medvével van, én így tapasztaltam, sokat dolgozik vele az ember, aztán a végén örül, hogy van annyi pénze, mint az elején. Most az a nehezítés, hogy a kockázatmentes kamat nagyon megnőtt. Én pl tényleg csak hobbiból adok-veszek némi részvényt, hogy ne szokjak el tőle. Kivétel a buy and hold ETF-jeim, azokat az örökké valóságnak vettem.
Ez a gond, én full tőkével próbálkoznék, mert kis tételben semmi értelme. (viszont nagy kockázat) Játszhatnék 1 OTP részvénnyel. Nem érdekelne, ha 6000-ig esik, mert 1 részvényről van szó.
Sajnos nem értek a tőzsdézéshez, csak játszok. Tavaly és előtte mindig nyertem, most az idén 21 % vesztésben vagyok, de azért sem adom el veszteséggel.
Abban igazad van, hogy még akár medvepiacon is meg lehet lovagolni egy-egy felkorrekciót, csak a mérték a kérdés. Ha a tőke 5%-át meri beletenni, akkor egy 10%-os nyereség a tőke 0,5%-át jelenti. Ha öt ilyen próbálkozásból 4 bejön (ami már extrém jó arány), akkor nyer 0,4%-ot. Nem váltja meg vele a világot, adrenalin löketnek persze jót tud tenni.
OTP részvényesek ide!