Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sony123 2023. 02. 19. 16:33
Előzmény: #1220178  Colombo
Szia!
Én erre azt szoktam mondani, hogy köszönöm a segítséget, de önmagamtól is el tudom b@ni. Ide nem kell segítség, de brókerek adják vissza a nem létező diplomájukat!
Azért mondanék valamit: hányszor mit ígértek, mennyi befektető ment tönkre, és kiket nem fizettek ki?
Köszönöm minden befektetőnek a tanácsát, sőt rendszeresen szoktam olvasni, de én inkább azt csinálom amit én gondolok. Így legalább másokat nem okolhatok, csak az a baj, hogy végzettség nélkül is csak gyűlik pénzem.
Üdv: Mindenkinek, de én így jól érzem magam, és mindenkinek azt javaslom, hogy hallgasson magára.
farkasfu
farkasfu 2023. 02. 19. 15:46
Előzmény: #1220169  Törölt felhasználó
Nagy esésre nem számítok, de nem is lóverseny ez! :) 
SP nálam elérte a célárat, igaz csak felszúrtak neki és elindult lefele, akár a trendvonal visszatesztjére, vagy csak a csatit használja ki a boli alj érintésével! Pingit még támadni fogja, mert feltehetően nem végzett odafent! :)
 Lefele elég sok támasz húzódik ~4000 környékén, a charton minden" rajta van! 
Ide teszek két hetes chartot is, csak messziről....! 
 A nagy emelkedés korrekciója, ami 50%-os volt és ebből a korrekcióból való felpattanás, ami szintén 50%-s (jelenleg)! Ha ez a módi usában, akkor ne is változtassanak rajt! :) A folytatást majd meglátjuk, ami lemehet" 38,2 környékére, majd  fel a 61,8-ig", de jó lenne, ha 4500-ig is elmenne (terv és ellenállás)!  A második hetes chart értékei fent vannak a naposon is, így jól össze lehet vetni az árfolyamot a szintekkel. ~4000-nél majd meglátjuk, kell e újratervezés".
 -
Forintunk is szépen célba ért a pinginél, sőt a sávján belül is a számított 378 közelében fordult. Minden fájdalom nélkül megnézheti most a csati tetőt, semmi gond nincs avval, csak támadja újból a pingit! :))  ....hát ezek a tervek! 
Muszáj tervezni, mert máskülönben uncsi....:))
https://invst.ly/-bi95
https://invst.ly/-bi94
https://invst.ly/-bi9b
https://invst.ly/-bi9o
Colombo
Colombo 2023. 02. 19. 14:06
Előzmény: #1220154  pomperj
Tisztelt fórum társam!
Köszönöm a válaszod,.
 Egy dologgal azért vitatkoznék veled mégpedig az intézményi befektetők profizmusával. Saját bőrömön érzem nap mint nap ezt a profizmust.
Példaként hozom fel az OTP Önkéntes MNYP tagságomat, ennek a pénztárnak vagyok a tagja az indulástól, az elmúlt időszakban szerencsére csak kb. 1.000 000 Ft-mat bíztam rájuk . Nekik sikerült elérniük minden tudásukkal és lehetőségeikkel, hogy több mint 20 év után  2023-ban kb. 700.000 Ft-ot és az aprót vehetném ki. 
Szégyenteljes teljesítmény, megmagyarázni nem lehet, ja és nem tavaly bukták el a pénzemet. Egy időben még arra gondoltam, hogy megemelem a tagdíjamat, de hála istennek megvilágosodtam és elvetetettem ezt a gondolatot.
Ha már el kell bukjam a pénzemet akkor azt én tegyem meg, ne egy hülye drogos broki, aki életében nem tett arrébb egy szalmaszálat sem.
Stolz fórum társam hasonlatával  zárom.
Gyerekek ezek eljátszották a malac takarmányát, és mivel nem tudták  etetni ezért levágták azt, megsütötték, megették, én meg takaríthatok utánuk.

Dimmego 2023. 02. 19. 13:37
Előzmény: #1220175  macibear
De nincs számottevő forgalom. Nem kellene egy nagyobb felhúzásban annak is jelentkeznie? 
papamacika 2023. 02. 19. 10:18
Előzmény: #1220174  macibear
Tehát azt vizionálod februárban még elindulhat egy nagy felhúzás? ha jól értelmezem és kitolódnak majd az aljak március végére
macibear
macibear 2023. 02. 19. 08:50
Előzmény: #1220173  kukacponthu
Elméletre gondolok és nem konkrétumokra. 
A piaci szereplők (parkettáncosok) köre sincs alaposan körbejárva és definiálva. Egy elméleti tisztázás nélkül, hogyan lehet kísrletet tenni arra, hogy most ki lehet az aki miatt mozog az árfolyam?
.
Egyébként a hírek sokat számítanak. Pld a COVID csúcs előtt valami arab befektető tolt be komolyabb pénzmenniységet az OTP-be. Az akkori csúcsrafutást valószínű az ő vásárlásai okozták. Nem egyszere vett, több hétig tartott a vásárlása.
macibear
macibear 2023. 02. 19. 08:45
Engem pedig az nem hagy nyugodni, hogy sem az OTP sem az SP nem jutott fel az elvárt szintre a múlt héten, az odavezető út végén, a cél előtt megtorpantak. Mint ahogyan a forint is. 
A jövő héten ugyan még feljuthatnak addig, de valami kezd nem stimmelni.
.
Nézegetem a két nagy bezuhnást (COVID, Ukrán háború) és a folytatásukat. Baromira hiányzik az OTP-ből egy gyors (néhány hetes) nagyméretű felhúzás, időben viszont ott vagyunk, amikor oldalazni, hosszú ideig csurognia kellene.
.
Letettem a befektetési alj keresésről. Inkább várok. Pláne, ha jól árasított certivel alkarom megjátszani a nagy felhúzást. Mert lesz az tuti, csak egyre gyanúsabb, hogy februárban kezdődik. Eltoltam annak az aljnak az időpontját március végére, akár áprilisra.
Nem armageddonra számítok, de 1000-1600 forintos lassú lejtmenet lazán benne van a szokásokban.
kukacponthu 2023. 02. 19. 08:36
Előzmény: #1220172  macibear
Ha ezek mind-mind nyilvanosak lennenek, akkor el lehetne felejteni a TA-t, hisz “csak” a hireket kene megvenni avagy eladni:)
Mindenki csak nyerot kotne:)
macibear
macibear 2023. 02. 19. 08:33
Azt, hogy kivel kerskedünk csak részben fogadom el.
Mi a helyzet pld a "robotokkal"? 
Szerintem a legtöbbször nagyon jól kidolgozott algoritmusokkal kell felvenni a versenyt a rövid távon trédelőknek (napon belül, esetleg egy-két nap).
.
Mondjuk ez a "robot" téma is megérdemelne egy alaposabb körüljárást. Már maga a "robot" definiálása - mit nevezzünk annak - és a hozzá kapcsolódó fogalmak kitárgyalása is egyszer időszerű lenne. 
.
Mint ahogyan az is, hogy kik azok az "intézményi" befektetők. Ők miért, mikor vesznek és adnak el. 
Lenne itt miről beszélgetni jócskán.
Mi a élja az intézményi befektetőnek?
A vállalat irányításában akar részt venni? Az osztalék miatt tartja? Tenni kell valahova a pénzét és a portfólióját tartja karban vétellel vagy eladással? Netán ő is az árfolyamnyereségre hajt, csak nagyobb időtávon, nagyobb elmozdulásokon akar nyerészkedni?
Mi a helyzet a nagy spekákkal? Olyanokra gondolok, akik tudják, hogy nagyobb tétel kerül megvételre, eladásra és ennek megfelelően vesznek fel egy két hetes pozíciót és mozgatják intenzíven az árfolyamot?
Vagy hozzuk szóba azokat a brókereket akik kapnak pld 20 millió dollárt, hogy forgassák azt meg és egy-két hónapon belül mutassanak fel realizát nyereséget.
Melyik szereplő milyen szoftvert (robotot) használ a célja elérése érdekében?
APetronas 2023. 02. 18. 19:47
Nem ilyen egyértelmű. Sok cégnek jók a kilátásai és kb csúcson vannak, és van sok tech cég akiknek az árfolyama nagyon lent van, sokat estek. Ezért kicsit felemás a helyzet.
parkinson 2023. 02. 18. 19:44
Előzmény: #1220161  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2023. 02. 18. 19:25
Előzmény: #1220168  APetronas

"kritikus szerkezetet épített az SPX a héten, tempóváltás jöhet lefelé." (szarvasvadász)
Ez azért nem hagy nyugodni :)
APetronas 2023. 02. 18. 18:37
Előzmény: #1220150  Törölt felhasználó
A certit nem nézem, de benne van az esés esélye.
APetronas 2023. 02. 18. 18:34
Előzmény: #1220146  stolz
Még nem biztos, mert a két ellentétes vonal között van. Ami jó, hogy viszonylag keveset esett, gondolom most nincs ok sem eladni sem venni, de eshet tovább mint 2020-ban ha éppen az eladók lesznek többen. Én kivártam a héten, csak állampapírt vettem. Az amcsi tőzsdét nézem még, mert elég magas szinten van és érdekes lesz a folytatás.
APetronas 2023. 02. 18. 18:25
Ez nagyon igaz! 
Dimmego 2023. 02. 18. 17:26
Előzmény: #1220163  Almira
Intézményi befektetők szakértelméről hosszasan lehetne “eszmecserélni”, főleg annak tükrében, hogy nemrég volt (2008) egy pénzügyi krach. Nem annyira sokan voltak akik előre látták. Nem hiszem hogy alá kellene becsülni őket, de túl biztosan nem a döntéseiket.
Almira 2023. 02. 18. 17:09
Előzmény: #1220160  xkoba
Szerintem sokan félreértettétek Pomperj-t. Szerintem egyáltalán nem azt írta, hogy az intézményi befektetők a kisbefektetők kárára üzletelnek. Természetes, hogy vevői és eladói oldalon is jelen vannak egy kereskedői napon belül is (bizonyos arányban). Pont azt írta, amit egyébként te is, hogy a napi forgalom jelentős részét ők adják és ennek tükrében igen valószínű statisztikai tény lehet, hogy magánszemélyként (jó páran laikusként) felkészült (és felkészített) brókerekkel kötünk üzletet.
Viszont a téma felkeltette az érdeklődésem, hogy a különböző szegmensekhez tartozó befektetők vajon a befektetett tőkéjüknek átlagosan hányszoros forgalmát bonyolítják le évente és mik a nyereségességi mutatók. Ha tudtok erre statisztikát, örömmel veszem :-) 
Az adásvételi számok szimmetriája is egy elmélyülős kérdés. Én elsőre abszolút látszólagosnak hiszem, hiszen ha valóban ugyanannyi részvényről gondolnák egy adott pillanatban hogy érdemes megvenni, mint eladni, akkor sose változna egy részvény árfolyama :-)
Még egy gondolat nem neked címezve, hanem úgy általánosságban. Személy szerint beválási gyakoriságtól függetlenül hálás vagyok minden közkinccsé tett grafikonért. Mostanra (alapszinten) már magamnak rajzolom, de nagyon sokat tanultam/tanulok most is az itt megosztott elemzésekből, várakozásokból. Megdöbbenéssel tapasztalom, hogy többeket pellengérre állítanak, ha egy várakozás nem jön be. Senki sem tudhatja 100 %-osan, hogy mi fog történni egy támasznál, vagy ellenállásnál, vagy úgy egyébként is, ezt számonkérni utólag másokon szerintem nem több, mint keserűségből fakadó önfelmentő vádaskodás. Itt a fórumon nagyon-nagyon különböző nagyságrendű (és átlagárú) pozíciókkal rendelkező emberek vannak jelen teljesen eltérő kockázatvállalási hajlandóság és hozamelvárás mellett. Aki úgy érzi, hogy rossz irányba befolyásolják a döntéseit egyes itt megjelenő tartalmak, szerintem inkább ne olvassa el azokat a hozzászólásokat. Egyébiránt is az van, amire szerintem Pomperj is célzott: nincs itt senkinek OTP árfolyambefolyásoló szerepe. 
farkasfu
farkasfu 2023. 02. 18. 15:23
Előzmény: #1220159  K21Z10
 Nagyon is ott lehet, de inkább erős 12k és gyenge 13000 😃
Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy lefele is van még tér!!
Hetes:
https://invst.ly/-bdso
Törölt felhasználó 2023. 02. 18. 15:11

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek