Szép estét mindenkinek! Úgy látom, elég sokan benéztek ide. Voltak, akik kis túlzással aktívak voltak egész hétvégén. Az elmúlt két nap inkább a bankpapírok emelkedését hozta a múlt hét péntekhez képest. Emiatt is én határozottan emelkedésre számítanék a holnapi napon, ami az OTP-t illeti. De senki sem lát a jövőbe 100% biztonsággal. Szerintem a háború kockázatai be lettek árazva (amíg nem terjed tovább... remélhetőleg így lesz és ennek is minél hamarabb vége lesz). A kezdeti pánik elmúlt, megnyugodtak a piacok. Lassan "megtanulnak alkalmazkodni" az új helyzethez. Az USA-ban ma szép rally kerekedett. Ha nem romlik el a hangulat, akkor nálunk is az lesz, de ha elromolna (a pánikot leszámítva persze), akkor sem hinném, hogy nagyon ütnék a magyar piacot, mivel most lemaradó az emelkedésben is. Hosszabb távon szerintem még egyértelműbb az irány...
A Simply Wall St legújabb előrejelzése: A 2022-es EPS-becslés részvényenként 2001 forintról 1158 forintra esett.A bevétel előrejelzése stabilan 1,47.Az előrejelzések szerint a nettó bevétel 19%-kal nő jövőre, szemben az európai bankszektor 6,6%-os növekedésével.A konszenzusos árcél nagyjából változatlan, 21 702 forint.A részvény árfolyama 16%-kal 12 045 forintra emelkedett az elmúlt héten.
Neki ez a dolga, ezt kell mondania. Rengeteg a bizonytalanság. Ha őszinte lenne "halvány lila f...om sincs milyen év évünk lesz" mondat hagyta volna el a száját.
OTP szempontjából az egyik legnagyobb kockázat, a háború elhúzódása, mert akkor dönteni kell az orosz-ukrán fiókok jövőjéről, nem csak kalkulálni ezzel az elméleti eshetőséggel. Ami ennél is komolyabb veszély az árfolyam alakulására, az orosz nagytulajdonosok azonnali tőke kimenekítése, amit a pénzügyi szankciók válthatnak ki. Nem holnap, vagy a héten, inkább a következő hetekben, nincs az az srv, ami ezt befolyásolni tudná (szvsz).
a béke mindenkinek jó (meg a tűzszűnet), meg az is ha ezt leírják egyezményekben, de mi van gondolja ezt P....n, ha nem tartják be és mondjuk pár év "lapítás" után az ukránok mégis belépnek a NATO-ba? Vagyis egy Minszk jellegű megállapodás az oroszoknak, hosszú távon nem bíztosíték?
Ha lesz majd mire örömködni, biztosan. Én még nem látom mire kéne. Semelyik probléma nem oldódott meg, sőt csak sokasodnak a gazdasági nehézségek főként a háború miatt. Annak lezárása pedig bizonytalan. Kérdés mi vár az OTP Orosz-Ukrán operációjára. Ezt ma élő ember meg nem mondja biztosan.
Sokan megprobálkoznak vele mégis, ki kevesebb, mások még kevesebb sikerrel.A fórumban viszont a hsz-ek között, azért van egy!-két! jó meglátás a napi kereskedési irányt illetően 70%-ban.
OTP részvényesek ide!