Ezzel "csak" az a probléma hogy az orosz invázió előkészületeknél is, meg minden egyéb más, pontos információk birtokában mélyen halgatnak, mint a nagy általánosságban mindig, hiszen ez a dolguk .Mocskos, gusztustalan ,erkölcstelen, munka ez a titkosszolgálat.
Nem sok pozitív hírt olvasni mostanság. Ettől függetlenül reméljük holnap pluszos lesz az OTP. :-D Bár volna még egy kis elkölteni való pénzem szóval egy kicsit benézhetne 11e alá a részvény ára. :-D - Rossz jelzéseket küld a német gazdaság, recessziójuk sújthatja Magyarországot. - Látványosan fertőz ismét a koronavírus - Az ukrán fél szerint nehezen haladnak a tárgyalások az oroszokkal. Sajnos nekem olyan érzésem van, hogy Oroszország pont lesz@rja a megszorításokat és nem is törekszik annyira a békére. :-( Ne legyen igazam. Apropó az Európai Bizottság eltiltotta Oroszországtól a hitelminősítőket.
"A kormány mindenesetre igyekszik megnyugtatni a befektetőket, minden adósságot kifizetnek, csakhogy a teljesítés lehet, hogy rubelben történik majd, amíg a háború miatt bevezetett szankciók nem teszik lehetővé a dollárban történő elszámolást. Ha azonban ennél rosszabb következik, vagyis a kamatfizetés elmaradna, az elindíthat egy nemteljestési hullámot – írja a Bloomberg – s összesen 150 milliárd dollárnyi orosz devizaadósság visszafizetése válik bizonytalanná. Nem csak állampapírokról van szó, hanem orosz vállalatok – Sberbank, Lukoil, Gazprom – kötvényeiről is."
Szerdán egy 117 millió dolláros kamatfizetés esedékes. Az állam nem fér hozzá devizatartaléka feléhez, rubelben viszont nem fizethet ennek a kötvénynek a tulajdonosai felé.
Szerintem akár a héten esélyes lehet egy orosz-ukrán megállapodás. A nyilatkozatokból és a hirtelen jött ukrán tárgyaló- és kompromisszumkészségből nekem az jött le, hogy bajban vannak, sajnos.
Szerintem forditva irtad, én is megtaláltam a 38.55-ös, utolsó árat, 23.5 %-os emelkedéssel. De nyiván az nem valósznű, hogy kedden itt zárt, a 31.xx árhoz képest ennyivel feljebb, valami szoftver hiba lehetett Szerintem 12 500 körül fog nyitni szerdán
OTP részvényesek ide!