Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mcbull 2015. 12. 07. 09:01
Előzmény: #983056  Törölt felhasználó
Csak óvatosan azzal az 50%-os rálépővel.
Ha molli megindul,ide megragadsz lesz pislogás:O
macibear
macibear 2015. 12. 07. 08:52
Előzmény: #983053  Törölt felhasználó
No most van az a szitu amikor az FRSI becsapós időszakába ért. Elvileg 21-én fog aljat, de nagyon. Akkorra nulla a várható értéjke. Ollan meg nincs. Az ár nem tud vele menni.

Azt se mondom, hogy felfele fogunk száguldani. December is van. Nem lesz ebből semmi már. Itt fogunk nagy valószínűséggel kóvályogni 5800-6200 között. Ezek kvázi hasra ütött szélsőértékek és nem célárak.

Várhatóak alkalmanként gyors mozgások mindkét irányba, amiken nagyot lehet keresni. Elkapni őket nehéz lesz.
macibear
macibear 2015. 12. 07. 08:44
Előzmény: #983049  Törölt felhasználó
Írottam már: eszeveszett száguldásnál mozi. Kiszámíthatatlan. Aztán jön a vég. Az felismerhető.

Nem állítom, hogy a legjobb helyen léptem be, azt sem, hogy ideális volt a kiszálló. Volt benne egy pakk, azon fogtam 100 pontot a 200 helyett. Ennyi. Ricsitől nagyon félek ...

EW nem az alap nálam. Csak egyike amit figyelek. Nem is tartom magam vájt ellistának. Értem amit mondanak elismert papjai, tudom olvasni a hullámokat de mást is használok mellette.
KB58 2015. 12. 07. 01:52
Előzmény: #983056  Törölt felhasználó
Szia!

Jól látod, tényleg nagyon, egyre jobban be vagyok görcsölve, mert nagyon sok "következő alkalmat" hagytam már ki, köztük sok jó, "egyértelmű" lehetőséget és már nagyon kezdem elveszíteni a türelmemet és a pozitív várakozásaimat.
Már többen ajánlották a kisebb pakkokkal való kereskedést, mint nyerőbb hozzáállást, az általad is említettek miatt, de csak ritkán próbáltam több kisebb pozíciót nyitni különböző szinteken.
Ricsit már én sem merek venni, azt nagyon kihagytam 4300-4400-nál és azóta sem szálltam be.
Meglátom, hogyan tovább, lehet, hogy kipróbálom a pozíció építést kisebb pakkokkal.
Neked is sikeres kereskedést.

Törölt felhasználó 2015. 12. 07. 01:04
Előzmény: #983043  KB58
Szia

Ha jól emlékszem Neked nagy tőkéd áll rendelkezésre. Én azt mondom hagyd ezt a nagy pakkos dolgokat, és hagyd a kihagyott lehetőségeket, kezd el tiszta lappal "kicsiben" meglásd mentálisan is jobban fogod bírni.
Csak próbáld ki, ahogy jönnek majd a döntéseidbe vetett bizalmak, úgy növeled majd a az 1-pakkok méretét és ki fog alakulni. Ahogy kiveszem az írásodból nagyon be vagy görcsölve erre az egész megléptem/nemléptem de jó lett volna... nem lépted semmi baj, valszeg nagy tőkével is akartad megtenni ezért nem is merted. Mindig lesz beszálló;) Majd akkor a kövi alkalomnál veszel.

Meglátásom hogy, nem jó kezdésnek Hozzád mérten nagy tőkével nekilátni. Én így tettem anno, de óriási mázlim volt. Most nyitottam TBSZ-t pakoltam át amit tudtam (eddig), és OTP-vel szeretném folytatni. Természetesen nem akarok hatalmasakat fogni minden áron egy hullámon, ahogy Maci is csinálja, nekem is az látszik "fekvőnek", ahol várom hogy fordulhat, ott helyezem el a pakkjaim (egyetlen pozi helyett).

Saját meglátás:
Egyébként némi felpattanás mellett én várom 5780 körül (vagyis itt az első vételi pakom). A legalja(az elhelyezett pakkoknak) 5580 de ha itt is kapok, akkor 5700 fölött kimenekélnék (valszeg).
A tőkém (össz) 30%-ával játszom ezen a szinten még.
Ha NEM irdaltlan pánik hangulatban szakadna tovább az OTP akkor kövi szint ahol bővíteném: 5280 tól-5000-ig (zóna) a tőkém 20%-ával (össz). Magyarán ekkor állnék OTI-ban 50% tőkével benne.

Tudom sokan mondják több papirt tartani, de richi nem merek venni, mol-ban meg (még van egy pakkom ha az kijön, akkor abban ritkább pozi felvételet tervezek).

Jó kereskedést Neked !
Törölt felhasználó 2015. 12. 06. 22:21
Előzmény: #983054  Törölt felhasználó
Nem csak kivi lettem volna a fórum olvasók véleményére! Nyakig shortban ülök, úgyhogy lefelé várom..
Törölt felhasználó 2015. 12. 06. 21:31
Előzmény: #983053  Törölt felhasználó
ezek szerint neked tokmindegy...
Törölt felhasználó 2015. 12. 06. 14:07
Előzmény: #983052  Törölt felhasználó
Lájk ha jövő hét le!
Törölt felhasználó 2015. 12. 06. 14:07
Előzmény: #983051  Törölt felhasználó
Lájk ha jövő hét fel!
Törölt felhasználó 2015. 12. 05. 20:40
Előzmény: #983050  Törölt felhasználó
Off; nem csak bevonultak, de allando bazist akarnak a torokok Eszak-Irakban.., errol az ott elo kurdok vezetoivel Nov. 4.-en meg is allapodtak...
Ezzel megkezdodott a hatarok atrajzolasa a Kozel-Keleten.., Iraknak persze nem tetszik...
Ebbol mi lesz..!?
Törölt felhasználó 2015. 12. 05. 13:43
Előzmény: #983040  denon
OFF;
A mohamedanok csunyan ossze fognak veszni rovidesen..,
ma delelott 150 torok katona bevonult tankok es tuzerseg kisereteben eszak-iraki teruletekre...
Ezt megelozoen Irak azzal vadolta Torokorszagot, hogy nem tesz eleget az IS ellen es vizsgalja az oroszok altal felvetett es muholdfelvetelekkel is alatamasztott vadat, miszerint illegalis olajkereskedelem folyik az IS es a torokok kozott....
az irakiak kiakadtak,-a torokok azt mondjak-ok csak hadgyakorlatot tartanak..,hmm.., na,ja..., egy idegen orszag teruleten...
Törölt felhasználó 2015. 12. 05. 06:31
Előzmény: #983048  macibear
"Leszúrt a Ricsi, boldog voltam, hogy mily ügyesen elkaptam"

Nocsak, nocsak, mik derülnek itt ki.
Összes shortodat bevallottad most, vagy amin buktál, azt nem?
A Ricsiben az EW-sek eddig a hétig, ingüket-gatyájukat otthagyták, mert certijük sem maradt.
macibear
macibear 2015. 12. 05. 05:19
Előzmény: #983045  egy_kezdo
Jól emlékszel... :)

Az volt az a számla amit lenulláztam. Az volt az a számla ami soha életében nem járt az induló fölött, szemben a mostanival.

Akkoriban csináltam azt mint a kezdő tőzsdézők általában. Full tőkével egy irányba. Aztán ha rossz irányba mozdul, akkor dobjuk bukóban. Persze az ár a stop után fordult és bőven nyerővé vált volna. Az volt az az időszak, amikor a rossz irányba felvett pozit tartottam a "végtelenségig", addig míg ki nem ütött a fedezethiány, vagy le nem telt a határidő. Tisztára bukó stratégia.

Gyors volt az a nullázási időszak. Aztán csak minitőkével próbálkoztam. Kerestem mit csinálok jól és mik a hiányosságaim. Mik azok amik a személyiségemből fakadnak és amin soha az életben nem tudok változtatni. Nem, mert az én magam vagyok, azok az én árnyékaim. Így jutottam el a certikhez, a fordulók környékén folyamatosan felvett pozíciókhoz, az hedgeléshez, az egyszerre két irányban felvett pozíciókhoz. Ez most működni látszik.

Még egy dolgon kell javítanom és még nem jöttem rá hogyan tegyem ezt meg. Túl hamar zárok. Iszonyatos pénzeket hagytam bent most is. Leszúrt a Ricsi, boldog voltam, hogy mily ügyesen elkaptam. Aztán kiderült maradt benne 100 forint. Leszúrt a DAX. Madárfogás. Aztán kiderült nem 30 hanem 230 százalékot kereshettem volna ha nem teszem be előre a zárást hanem várok.

Ki lovagol kinek a hátán? :)
Az már az elején tiszta volt: nem én fogom mozgatni az árfolyamot. Max csak ráülhetek a hullámra, mehetek a nyájjal. De én inkább "kalauzhal" szeretnék lenni. Az amelyik ott úszkál a cápa körül és nem tápláléka annak, hanem a lehullott morzsákból lakik jól.

Ugri-bugriztam-e? Mehetünk-e föl a jövő héten? Hétfő reggelig megmondom. Perpill 1:1 short long arány van mind az OTP-ben mind a DAX-ban. Meghagytam két-két short pakkot (32,9 volt) és nyitottam két-két longot. Most várok.

És még egy személyes megjegyzés. Én benned nem ellenfelet, nem ellenséget látok. Baromira nem tud felkavarni sem a stílusod, sem a modorod. Benned (bennetek) én a tőzsde nagy szereplőjét látom. Mondjuk a cápát. Amihez csapódni akarok. Akiknek nem szeretnék a szája elé kerülni, amikor táplálkoznak. :)

Egyébként érdekes az a világ amiben Ti éltek. A fundások világa. Figyelem, figyelgetem és felületes szemlélőként az a véleményem Ti is csak várható értékekkel szórásokkal számolgattok. Vártok egy eseményt ami ilyen-olyan valószínűséggel bekövetkezik. Vagy nem. Igaz, Ti tenni is tudtok érte. Mert a tőke, a nagy pénz a fundásuknál és nem a TA-soknál van. Gondolom ...

Nem más a TA világa sem. Szerintem. Várok egy alakzat megvalósulására, egy szint elérésére, az indikátor jelzésére. Aztán vagy megvalósul vagy nem. Lehet e mögé is várható értéket és szórást tenni. Lehetne itt is gyakorisági függvényt felvenni, abból pedig minden mást számolni.

Azért kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy az elemzőházak által várt célárak milyen valószínűséggel, mennyi idő alatt következnek be? ;)
egy_kezdo 2015. 12. 04. 23:09
Előzmény: #983046  vaczak
Az információ az hatalom, minden más az "találgatom"...
vaczak 2015. 12. 04. 22:47
Előzmény: #983044  egy_kezdo
Úgy látom a hírfigyelő robotok mellett kisbüfi figyelő robotokat is használtok..:)
egy_kezdo 2015. 12. 04. 22:44
Előzmény: #983006  macibear
Te Medve, 2-3 éve 800k körül volt a kereskedési tőkéd, nem?

By the way, lovagolnál még egy kis shortot a hátunkon, vagy már ugri-bugriztál és a jövő héten fordulhatunk? ;)
egy_kezdo 2015. 12. 04. 22:44
Előzmény: #983006  macibear
Te Medve, 2-3 éve 800k körül volt a kereskedési tőkéd, nem?

By the way, lovagolnál még egy kis shortot a hátunkon, vagy már ugri-bugriztál és a jövő héten fordulhatunk? ;)
KB58 2015. 12. 04. 22:38
Előzmény: #983042  Törölt felhasználó
Szia fulton!

Köszönöm az érdeklődésed. Sajnos egyelőre nem sikerül. Követem a fórumokat, az elemzéseket, az árfolyamokat, nézem a grafikonokat, olvasom a híreket, nagyjából képben vagyok az aktuális szituációval, amik alapján az esetek nagy százalékában jól gondolom, hogy merre lesz a napi irány, csak soha nem lépem meg, amit továbbra sem tudok megmagyarázni magamnak. A sorozatosan kihagyott, jobbnál-jobb lehetőségektől megint teljesen padlón vagyok és egyre inkább kezdem elveszíteni a reményt, hogy valaha is pluszba tudom hozni a nagyon minuszos egyenlegem.
Törölt felhasználó 2015. 12. 04. 19:44
Előzmény: #983029  KB58
Szia KB58

Olvasgatva a forumot jutottal eszembe korabrol, es miujs a kereskedéssel , hogy megy? sikerul meglepni amit gondolsz?
csibe74
csibe74 2015. 12. 04. 19:16
Előzmény: #983040  denon
Az USA nagyot durrant ma. Már a tegnapi esést is ledolgozta, sőt jóval magasabban áll. Az EU-s indexek , ehhez képest sehol nincsenek. A tegnap előtti KBS-s előadáson azt mondták, hogy az USA részvényeket , az EU-s részvények felülteljesítik. EU-s részvényalapokba érdemes fektetni. Totál más a mostani kép. Akkor most ez , hogy van. USA száguld, EU semmi, sőt még csökkent is. Nem is tudom, hogy ha zakó lett volna USA_ban, az EU-ban és itthon az OTP-vel mi lett volna.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek