szerintem nem jól gondolod.
először is 140en aligha vehettél fel CHF-hitelt mert az túl olcsó árfolyam. legalább 155-180 között kell lennie a felvételkori árfolyamnak.
másodszor: Te nem buksz 40 Ft-ot, hanem nyersz, mivel 220 helyett 180-on fizeted vissza.
harmadszor: a banknak csak akkor rossz az ügylet, ha saját megtakaritásodból fizeted vissza. arra meg igen kicsi az esély hogy 8-10 millered áll a sublótban erre a célra. különben akkor minek vettél volna fel hitelt? emiatt Fthitelt kell felvenned, amit gondolom nem kell magyarázni kinek jó...
a bankok összességében mindenképpen JÓL jöhetnek ki ebből, feltéve ha nem tudják sokan egyösszegben, saját pénzből kifizetni a teljes adósságukat.
Kéne valaki szaki véleménye. Tegyük fel 140-n vettem fel a hitelt és 180-n törlesztem, miközben a jelenlegi árfolyam 220 ( eközben a bank követelésként a 220-at tartja nyilván). Amikor törlesztem, a bank tőkenyereséget számol el 40Ft-ra illetve törlesztési árfolyamveszteséget 40Ft-ra, az a bank eredményhatás szempontjából majdnam semleges poziban van. Eközben én buktam 40Ft-ot, mert realizáltam az árfolyamkülönbözetet. Jól gondolom, hogy a bankok szempontjából eredménysemleges a hatás ?
köszi. ez gyors volt. :)
baszki, vastag pluszok mindenütt a bankszektorban, mi meg itt állunk???
nálunk mikor volt utoljára ilyen nagy plusz bárhol is a béten??
OTP részvényesek ide!