ahogy már sokszor láttuk itt is, amikor az orosz propaganda és az összeesküvés-elméletek egymásra találnak valaki fejében, a valóság érzékelése nagyon eltorzulhat
Bocs, ha ezt írom: ha te mondod!:) Sok évtizede írogatják az USA ellenségei, hogy nemsoká összeomlik az USA és érdekes módon, még mindig enm történt meg és a legerősebb gazdaság, ott a legnagyobb az innováció, stb.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy nemcsak az amcsi nagytőkének van haszna belőle (hanem az ukránoknak is - technológiát, tőkét adva nekik), nem úgy mint amikor az oroszok elfoglalnák Ukrajnát és elvennék erővek az összes hasznot. Kontextus..
visszatérve a doktrínára: "Ukrajnáról szólva előbb azt mondta, hogy Kijev nem Oroszország, hanem a Donyec-medence „köztársaságai” ellen „követett el agressziót”, később, más szövegkörnyezetben úgy fogalmazott, „agressziónak nevezhető”, hogy az ukrán fél nagy hatótávolságú fegyverekkel lövi a belgorodi régiót. Hangsúlyozta: azok, akik ezeket az eszközöket szállítják, azt állítják, hogy nem állnak háborúban Oroszországgal, de Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy fegyvert szállítson a világ más részeibe." Nos, most már nemcsak lövik, hanem behatoltak orosz területre, nem kicsit és ott lőnek, berepül pár F16-os és annyi, megvan az indok h ukraina agressziót követett el Oroszország ellen (ráadásul német és amcsi fegyverekkel). ez a Vörös vonal. főleg ha kiderül h akik bent vannak nem ukrainyecek, hanem franciák, németek, angolok, amik ...
márpedig usa összeomlik. hamarosan. elég megnézni hogyan változik az adósságát tartók kiléte. szegény japóknak van a legtöbb belőle, hát ezért fog a jen is menni ... kína táraz kifele. nem kicsit! fed belengette már a kamatemelést is. most épp lehet az indok majd az iráni háború. vagy a tajvani. hiszen ha usa szeme le van kötve sok-sok helyen, és a fegyvereit, lőszereit lekötötte más helyszíneken, akkor nem lesz már kapacitása a tajvani eseményekre :))) Putymó meg most keríti be az őszi orosz városnál a tengert.
"Nem feledkeztem el a nagytőke indítékairól, hisz írtam, hogy a saját hasznára is tenné az ukrán erőforrások kiaknázásában a részvételt."
Nem saját hasznára is, hanem saját hasznára. Az, hogy ebben az ukránoknak mi a jó, az pedig az ő hasznuk. Bírom ezeket a közösségi haszon elveket a tőkepiacon. Nincsenek. Az lép be egy tranzakcióba, akinek haszna van belőle és nagy ívben tojik arra, hogy a másiknak mi jön ki. Ne keverd azzal, ha a másiknak szintén haszna van belőle, akkor ő is belép! Az eredmény is mindig igazolja, hogy nincs ugyanolyan haszon. Mindenkinek más, aki belép, sőt, vannak vesztesei is.
Nem a vitába szóltam bele, csak ebbe az ideába, ami belekerült. Nincs ilyen.
Aggódsz az USÁért, nemsoká összeomlik szerinted?:) Az egyik hónapban arról írnak, hogy javult a munkaerőpiaci helyzet, a másikban arról, hogy romlott. Mint a tőzsdén, amikor 2%-ot esik a részvény árfolyama, másnap meg emelkedik.
Te mindig zavarosan beszélsz, nyilván így tudsz csak valamilyen érvelésnek látszó dolgot felmutatni. Itt hirtelen már az eredőről beszélsz, de korábban azt állítottad, hogy a háborúval való annektálás és elnyomás ugyanaz, mint a gazdasági nyomulás. Vajh, miért tetted más hova a logikát, költői a kérdés. Miért beszélsz az ukránok orosz elnyomásáról? A vitánkban az oroszok vagy amerikaiak Ukrajnába nyomulása volt a téma. Vajh, miért váltottál a logikán, a kérdés költői. Nem feledkeztem el a nagytőke indítékairól, hisz írtam, hogy a saját hasznára is tenné az ukrán erőforrások kiaknázásában a részvételt.
Köbö. Kérdés mi lesz usával, a munkaerőpiaci adatok nem túl rózsásak, pedig 0/24-ben ment a pénznyomda, kissé nagyobb lehetőséget adnak már a recessziónak.
Szerintem az eredője mindkettőnek ugyanaz. Csak a gazdasági lassabb és nem annyira látványos, mint a katonai agresszió. Az mondjuk megavicces, hogy jössz a nyelv és kultúra elnyomásával, ebben az ukránok is elég jók. Meg elfeledkezel a térségben élő néhány millió oroszról. Az is szép, hogy a globálizált világban a nagytőkét vmi filantróp dolognak kezeled. Na ja, kb mint a nyugat hadiipar, ők természetesen rendkívül szomorúak és zaklatottak, hogy ennyi fegyvert kell legyártaniuk, alig várják, hogy vége legyen.
Te egy kalap alá veszed azt, ha egy ország háborúban legyőz egy másikat, elnyomja az ottani kultúrát, nyelvet, a természeti erőforrásait erőszakkal elveszi, azzal ha egy másik országban (USA) arról beszél egy szenátor, hogy nem kellene hagyni, hogy az oroszok kezére jusson Ukrajna minden természeti erőforrása, hanem inkább amcsi tőkések segítsék talpra állni Ukrajnát, hasznosítani a természeti erőforrásait, használva ezzel Ukrajnának és persze az amcsi cégeknek?
Placi jön mindig a történelemmel, meg lehet nézni a KGB-s szilovik elit 100 éves történetét mit csinál az elit az általa kirakatba ültetett hibát-hibára halmozó főtitkárral/elnökkel...
OROSZ-UKRÁN háború