Kedves Kollégák, Topiktársak! Én nem tudom, hogy miért esünk ilyen kitartóan. Úgy vélem a tulajokon kívül senki sem tudja. Nem szeretném megkapni a lebeszélő titulust - egyébként semmi értelme -, de mégiscsak leírnék egy-két dolgot, mint véleményt. Vegyétek úgy, hogy a jelen pillanatról van szó. - 1. Kétség kívül jelentős vagyonelemek vannak az Opus-ban. Már önmagában ezek számszerűsített értéke is figyelemre méltó. A BÉT méretéhez képest egyenesen befektetésre való a cég. Ebben a kis szösszenetben mellőzném a politikát. E téren maradjunk abban, hogy kedvező irányban érintett a holding. - 2. A fúzió mint jogi, cégvezetési és tőzsdei művelet sikerült. Mint részvényesi értéknövelés ("mindenki jól jár") nem sikerült. Erről a régi Konzum részvényeseket is meg lehet kérdezni. Az Opi részvényesek is veszítettek a fúzió óta. - 3. Kaptunk legutóbb egy féléves gyj-t. Sok olvasata van egy ilyen adathalmaznak. Lehet bonyolítani a számviteli műveleteket és lebarmolni azt, aki nem profi a könyvelésben. Azonban ez tőzsde, ahol kőkemény világ van. Vagy felmegy az árfolyam és gazdagodsz, vagy lemegy és veszítesz. (shortot most hagyjuk ki) Nő a bevétel, nő a profit, tudjuk mi befektetők, hogy mit csinál a cég a pénzzel, a nyereséggel? Ilyen egyszerű kérdéseink vannak és ennyire egyszerű válaszokat várunk jelentésről-jelentésre. - 4. Tele voltunk és vagyunk jó hírekkel. Azt hiszem nem túlzás, ha azt mondom, hogy eddig jó hírre nem sikerült tartósan és trendszerűen felfelé tartó árfolyamot látnunk. - 5. Függetlenül attól, hogy ki hol szállt be az Opiba, mindenki folyamatosan napról-napra veszít. Ki a mesés profitjából, ki a sírni valóan összezsugorodott befektetett pénzéből. - 6. Végül egy pici ÓpuszTA. Az Ostor célára 352. Az Ostor eltörli magát 315-nél. A mai zárás 320,80. Egy nagyon kicsi esély maradt a megvalósulásra. Viszont, ha ez a bolond biztos alakzat sem képes teljesülni, akkor további trendszerű folytatás néz ki. Ám ez utóbbiban az a rossz, hogy egy 800-tól lefelé tartó trendről van szó! Ez egyre nagyobb nyomást fejt ki, mert nem reagál a papper a jó hírekre. Magyarán innen nagyon le tud esni az árfolyam - 7. VÉGEZETÜL Úgy gondolom, hogy a fenti dolgok a realitást írják le. Ezért az a véleményem, hogy ennyi erős, konzekvens adat és jel arra kell, hogy buzdítsa az embert, hogy nézzen szembe ezzel a valósággal. Szembesítse önmagát a jelen állapotú befektetésével és a befektetése elképzelt eredményével. Vonja le a számára fontos konzekvenciákat. Mennyire vagyok távol a célomtól az árfolyamot, a számlámat és a céget tekintve? - Vélemény vót.
Igen. Valaki szándékosan önti ész nélkül a semmire. De nem az 5%- feletti tulajok. Valakinek a háttérben még van több millió aki ezt képes csinálni már másfél éve.
Mert ez a részvény kő keményen manipulált papír. Ezeknek csak a pénz kell. Ott a tarsolyukban a milliós darab részvény, és nem fogjáktartogatni megrohadni. Mindig dobra a piacra, és nekik majd nem mindegy milyen áron. Ez piac. Ha valamiből sok van, de nem annyira jó, akkor is el kell adni. Csak most már tisztában vannak a vevők ezzel a nem meggyőző részvénnyel ,igy nem is kell. Bár ne legyen igazam. Most már én is elbizonytalanodtam ebben a sz...ban.
Kaptunk egy jó hírt! "Ismét jelentősen feljebb húzta a magyar gazdaság növekedési kilátásait a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a szervezet közgazdászai szerint az idén 4,6 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság – olvasható a legfrissebb World Economic Outlook (WEO) kiadványban." - Nagyon elkeserítő, hogy az Opi egyáltalán nem reagál az egész ország gazdaságát érintő pozitív kilátásra. Holott tudjuk mennyire érintve van benne.
Mert valószínű van egy célár amit a vezetők is tudnak,de ők semmiről nem tudnak ügyebár és ezt el kel érni.Számomra ez lenne csak a legrosszabb elfogadható.Ettől rosszabb az már csődeljárás.
OPUS Global Nyrt.