Thomas régi motoros, meglepő, hogy ilyen csacsiságot ír.... minden fórumban vélemények hangzanak el. megmosolyogtató, ha azt hiszi bárki, hogy az usa gáz piacát egy magyar pénzügyi oldal fórum kommentjei mozgatják :) bárki bármit ír ide, szíve joga, majd az idő eldönti, igaza volt-e. de nem is ez a lényeg, hogy kinek mikor van igaza. Hanem hogy ki mennyit keres vagy bukik a vélt igazával....
Thomas üzeni: Sokat gondolkodtam azon belefolyak-e abba, amit eurocent leírt figyelmeztetést a topic egy részének manipulatív beírásával kapcsolatban. Az, hogy nem a készletadat, időjárás befolyásolja az NG árát minden épkézláb ebben pénzt keresni szándékozónak tudnia kellene. Itt még is ezzel ment a kábítás, storage/coldblast/tél/5 éves átlag semmi nem jött be belőle, a 3,2 $-ba úgy beverte a fejét, hogy azóta sem tér magához. Hetes MA200: 3,069 $, ezt vehetjük az 5 éves készletadattal szinkronba állítható értéknek, már a beültető logika itt meg is bukik, mert a palagázosok gondoskodnak, hogy el ne apadjon, így a régi 15,780 $-os csúcs, nem fog visszatérni soha, de még a hónapos MA200: 4,881 $-os átlaghoz, előtte egy oltári 1 $-ra esés kellene, aminél a kutatás/kitermelés átmenetileg visszafogásra kerülne, illetve vállalatcsődök általi termeléskiesés. Vigyázzatok a pénzetekre, helyén kell kezelni az itt olvasottakat, fordítottját lépni mint amire itt hangolnak, most pánikra megy a hangolás, de venni akar. Egyet nem értek csak, ha az árjegyzővel kötjük a boltot, akkor a dumával más kárán nem lehet keresni, ennélfogva ez szimpla emberi gonoszság. Gázba, kösz!
Továbbra is azt írják "kint", hogy hatalmas túltermelés van és azért esik így az ára. Elképzelhető, hogy nem töltik vele a tárolókat?! És mi azért látjuk, hogy 5 éves alá csökkent a készlet? Olvastam még, hogy az olajtermelőknek problémát okoz a sok Ngas... lehet azok szabadulnak tőle szaré-hugyé illetve taktika(?) hogy olcsó LNGvel nyomják meg Kínát... talán oroszoknak ez nem jó. Bár nem tudom, hogy egyáltalán szállítanak-e Kínának..
Most vettem észre már éjfél van! Közben kinyitott. Mennyire átlátszó már, most viszik pluszba kis forgalommal, gondolom felmutyizzák 2.750-ig nyílik vagy 40-50k long kontrakt, aztán majd 16h körül megöntik vagy 17:30h után.. le vagy 2.620ig.
Totális manipuláció. Látszott egész éven, hogy nagyok mozgatják, játszottak vele le-fel direkt mindig a józan ész, funda és TA ellen. Ehhez nem lehet okosnak lenni. Láttam Eurocent kolléga beírta a bölcsességet valamelyik nap.. ilyeneket tudok írni én is. Más élesben.
szó szerint...:) na ez triplán bosszantó, naGYON KEMÉNY, ÉN EDDIG NAGYJÁBÓL A MELLÉ NYÚLÁSOKBÓL JÓL JÖTTEM KI....(nem naggyal akartam írni, elnézést) hát longot nyitni, emlékszem februárba is, akkora félelem volt long oldalon....nagy gecik....és még volt pofa elvinni a semmire egy hete 3.127-ig ezzel mindenkit beültettek és aztán kivégzés lángszóróval.....
Egyetértek de ha holnap vesz az ember 10000db short-ra biztosan ellenkezöleg menne... Nézd meg ezt a térképet látsz te ezen 20 fokokat? Nálunk ma enyhe idő volt mégis ugyanannyi gáz fogyott mint -25 be a hőszigetelés a lényeg. Fagyanak meg ezek a barmok
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.