Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Van egy 5 letem de ehez az elkenzeknek kene osszefogni es tovabbvini
A
Nos tehat az en dilemmam is ugyan ez mint amit itt kifejtettel de van megoldas miert csak igen nem-mel lehet szavazni ugy gondolom ha a parlamentben van tartozkodas gomb akkor a szavazoknak is jar
Tudom nem lesz a szavazolapon de majd csinalunk
Magyararan az elkenzeknek ezt az 5letemet jene tovabb vinni es a szazolapot athuzva vagy barmit rairva es ezzel tudom ervenytelen lesz a szavazas
Es milyen jo kenne ha a vegen nem az jonne ki h elment 1,5 millio ember szavazni es annak 80 %-a nemmel szavazott hanem monfjuk azt az eredmenyt kapnank h elment 1,5 ember es abbol 60% ervenytelen tehat az elkenzek embere es nemet mond a fidedzre !
Ehez egy tökös elkenzek kell es ugy mint most a eu kilepest us bele lehet latni a szavazasba ugy az ervenytelen szavazasba us barmit bele kehetne latni
most mégis ezt teszik, nem?
"a fityesz és O.V. irtózik attól, hogy a "zemberek" más véleményt nyilvánítsanak, mint amit ők gondolnak"
A vélemény-nyilvánítás szempontjából tök mindegy, h ügydöntő v nem. A nem ügydöntő is véleményt nyilvánít. Tehát ha írtóznának a véleménytől, akkor nem írtak volna ki semmilyet..
Ki lehet írni olyan népszavazást, ami a törvényhozásra kötelező feladatokat ró. Más kérdés, hogy a fityesz és O.V. irtózik attól, hogy a "zemberek" más véleményt nyilvánítsanak, mint amit ők gondolnak. Főleg, ha az kötelező érvényű lenne a számukra.
persze hogy van, de azt is a parlament dönti el, hogy ilyet rendeznek. Dönthetnének népszavazás nélkül is, de mégis kiírnak egyet és eldöntik előre, hogy ügydöntő lesz..
a mi parlamenti demokráciánkban minden népszavazás "felesleges" mert mindenre a parlamentnek van hatásköre.
Ennek ellenére időnként előfordul olyan kérdés, amiben mégis rendeznek. Volt ilyen mszp kormány alatt is.
Ilyen pénzkidobás mindig is volt..
Nem hergelem magam, ez az én véleményem szerint egy a kormány irányvonala melletti népszavazás. Azaz, pénzkidobás, mert jogi következménye biztos, hogy nem lesz.
Azért arra kíváncsi lennék, hogyha az igenek győznének, vagy érvénytelen lenne a szavazás, felállnának-e, és lemondanának-e a népszavazás kezdeményezői... Bár a választ most is tudom: nem.
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319