"Egy Szűcs Gábor nevű ember volt ott a főszerkesztő. Egyik reggel összefutottunk a folyosón és odaszólt nekem: „Figyelj, kis Bayer, te zsidó vagy?” Mondtam, hogy hát az éppen nem. „Kis Bayer, az nem lehet, te olyan tehetséges vagy!” Csak néztem, hogy ez mi. A kettőnek muszáj együtt járnia? Biztos, hogy nem akart rosszat, nem is volt tétje számára a dolognak, jópofaságnak szánta – bennem mégis egy életre megmaradt a párbeszéd. Soha nem érdekelt, hogy akit szépen, filozofikusan, vagy éppen anyázva lecseszek, honnan származik. Sosem azért megyek neki, mert mondjuk az illető zsidó. Azt viszont tapasztaltam, hogy ha az illető éppen zsidó, rögtön belemenekül ebbe. Hogy azért támadják, mert antiszemitizmus van. Ez az agyrém a rendszerváltással jött. Akkor kezdett halálosan komollyá válni mindez: téma lett ez is, olyan téma, amelyben állást kell foglalni. Kornis Mihály ezt személyesen nekem mondta, bele a telefonba. Ha nem foglalok állást mellettük, az egyenlő azzal, hogy ellenük foglalok állást. Azaz náci vagyok. Csak álltam ott a telefonnal a kezemben, hogy innen tényleg nincs hova lépni."link
Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)