Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 03. 22. 06:06
Előzmény: #998  -pny
Azt azért megjegxzem, hogy a Fidesz 2006-2010 közötti ellenzéki retorikájából is sok minden következett, nem gondolom hogy tök mást csináltak volna 2010 és 18 között, mint amit ígértek. Egyedül az orosz vonal volt más, de az inkább csak az ellenzéki illerve most a kormánypárti pozíciójukból fakad. Viszont a gazdaságpolitikai, oktatáspolitikai, egészségügyi, hatalomgyakorlási politikájuk már nem volt titok, ahogy az sem, hogy már akkor is a Jobbikkal álltak egymáshoz legközelebb, így nehéz értelmezni azt, hogy ki lopott kitől.
gambadoro 2018. 03. 22. 00:19
Előzmény: #996  -pny
ha nem jön egy 5stelle típusú párt, akkor az idő a jobbiknak dolgozik
a momentum egy kampánypárt semmi több sajnos, eleve elhibázott ez a steve jobs kommunikáció, amit előadnak.
ugyanakkor, ha a momentum képes valódi "elit"ellenes pártként viselkedni, 4 év múlva arathat
az mszp simán hoz 15 százalékot és ennyi
az lmp ungár miatt ellenszenves hazug párttá vált - ne vicceljünk, az szdsz-en felhizlalt és a fideszen kiteljesedő ungár családon kezdi majd az lmp az elszámoltatást??????????????????????????????,
nem is értem, hülyének néznek mindenkit
juhász tehetséges de ellenszenves
gyurcsány sajnos profi, de börtönben a helye - ne higgyük azt, hogy véletlenül nincs ott
-pny
-pny 2018. 03. 22. 00:05
Előzmény: #997  Törölt felhasználó
"A Jobbikkal kapcsolatban annyiban nem,hogy a fidesz az ő programjaikat hajtaná végre"
.
Olvasd el a 2010 előtti, 2010-re készült Jobbik programot. Durván meg fogsz lepődni...
Törölt felhasználó 2018. 03. 21. 23:58
Előzmény: #996  -pny
Ez egy meglepően jó,racionális elemzés,nagy részével egyetértek.A Jobbikkal kapcsolatban annyiban nem,hogy a fidesz az ő programjaikat hajtaná végre.A Jobbik szeret ezzel menőzni,de szó nincs erről,még akkor sem ha pár programot a Jobbik vetett fel,és én nem számítok tőlük áttörésre,mert lehet hogy szerzett szavazókat a baloldalról,de sokat el is vesztett a saját táborából a pálfordulásuk óta.
.
2 hete még tartottam a kormányváltástól,mára viszont biztos vagyok a fidesz győzelmében,mert világossá vált,hogy megint nem lesz ellenzéki összefogás,anélkül pedig esélytelenek.
-pny
-pny 2018. 03. 21. 23:43
Előzmény: #994  BudFox
Ellenzéki oldalon nagyon-nagyon nehéz most jól tippelni akárcsak listás eredményt is. Nem véletlenül nem megy az egyezkedés se közöttük. Egyrészt senki nem olyan hülye, hogy önként lemond mindenről (akkor miért is lenne másik/új pártja), másrészt tudjuk, milyen durva helyzetben vannak a Fidesszel szemben. De vegyük sorra.
.
Jobbik. Ha pár évvel ezelőtti párterőviszonyok között zajlanak a mostani politikai történések (migránsok, Mészáros, Tiborcz), akkor azt mondanám, hogy itt Jobbik áttörés várható. Orbán nem véletlenül fosik tőlük, és az elmúlt 8 évben az ország és a társadalmunk kárára egy kb. egymást szélsőjobbról előzgető hallgatólagos verseny alakult ki közöttük. Ez olyannyira igaz, hogy Orbánék kb. a 2010-es Jobbik program mentén haladtak, haladnak... (bizonyos %-ban a közöttük meglévő háttérmegegyezés és látszat vita scenáriot sem zárom ki). 15-18% szerintem, de okozhatnak felfelé meglepetést, kb. 20%.
.
LMP. Az LMP is nagy talány most, mert én személy szerint 2006 óta, de 2010 óta mindenképpen nagyon várok, vártam egy harmadik erőt. Ők berobbantak 2010-ben, de az kb. a nevüknek volt csak köszönhető, utána eléggé beleszürkültek (másrészt: ez személyes vélemény, de számomra se a környezetvédelem, se a markáns kisebbségi jogok védelme nem az a kategória, amik alapján támogatnám őket). Az utóbbi időben viszont elég markáns politikát folytattak Orbánékkal szemben: pont a korrupció, bürokrácia, propaganda, piacellenesség, oktatás stb. témákban. Szerintem ők okozhatnak valamilyen szintű meglepetést (nyilván nem nyerésre, de meglepően jó arányra esetleg gondolok). Kb. 6-12%
.
MSZP. Rögtön az elején leszögezem, hogy egyrészt soha nem szavaztam rájuk, másrészt teljesen örülnék, ha elmennének végleg a levesbe - persze Orbánékkal együtt (az lesz majd az újabb "rendszerváltás"). De paradox módon (és itt most kicsit átlag szavazói szemmel is nézem) a szoci-PM összefogásról azt gondolom, hogy: a szocikat gyűlölöm, Botkával léptek volna jót (nem szavaztam volna rájuk akkor se), utána azt gondoltam, kuka, de ez a PM szövetség a megfiatalodás jegyében egyáltalán nem rossz vonal. Nem fogok rájuk szavazni, de az ő szövetségük szerintem nagyon nem ugyanaz, mint 2010-ben az MDF+SZDSZ 1+1=0%... Azaz hiába lett dupla bejutási küszöbük, a szocik részéről ez szerintem nem volt rossz vállalás és nem szabad lebecsülni őket végeredményben. Benne van a pakliban a kiesés, de a megerősödés is: 9-15%. A legvalószínűbb szerintem kb. 11-12%.
.
DK. Gyurcsány a rendszerváltás óta eltelt lassan 3 évtized legnegatívabb politikai brandje. Ezt sokszor írtam már ide. És attól függetlenül igaz ez, hogy szerintem erre milyen szinten és mértékben szolgált valóban rá (a kettő nem ugyanaz - de politikusként is el kell tudni különíteni a kettőt). Mivel az, a Fidesz eddigi nagy és szinte verhetetlen előnye az, ha Gyurcsány indul és főleg, ha meghatározó ellenzékiként indul választásokon. Neki vissza kéne vonulnia. De tragikomikum, hogy mindeközben az, amit képvisel adott esetben sokkal több és jobb, mint pl. az előző pontbeli szociké. Így aztán nem csoda, hogy a fővárosban már a szocik fölé erősödött. Vidéken viszont kuka. Ők szerintem az egyik legnagyobb talány, mit hoznak: 3 és 9% között bármi lehet. Ki is eshetnek és felerősödhetnek a szoci közelébe. (Budapesten simán így lehet)
.
Együtt. Ígéretesnek is tűnhettek volna még pár éve, Juhász Pétert azonban nem csak a masszív és hazug Fidesz lejáratás végezte ki, hanem sajna az igazság is, amivel teljesen nyilvánvalóan nem lehet még erős pártnak sem lenniük. Nekik egyértelműen vége. A gondolkodó ellenzéki szavazók helyében őket kerülném, gyakorlatilag már ők is feladták. 1-2% max. Szavazatpazarlás.
.
Momentum. Fent már írtam, én magam legalább 2006 óta, de 2010 óta mindenképpen várok egy hívjuk így: harmadik utas pártra. Nyilván vannak indokolatlanul (=párttól elvárhatatlan) túl racionális és talán utópisztikus elvárásaim is egy "tökéletes" párt létezésével kapcsolatban, de 8 Fidesz kormány megtanított nem finnyásnak lennem az ellenzékkel... És ők (Momentum) ígéretesnek tűntek. Erősen berobbantak tavaly az olimpiai akciójukkal (kb. 10%-os pártot vizionáltam bennük idénre), de azóta itt is volt pár gond (persze ezt mindig óvatosan kell kezelni, mert Fidesz szűrőn kapjuk az infókat) és eléggé elcsendesültek. Hiányoltam és hiányolom még mindig, hogy nincs valami markáns program a tarsolyukban, vagy ha az visszafogott (ami nem baj), akkor legalább markáns akció, ami köré szerveznék azt, hogy tényleg megérdemlik a bejutást. Én többet vártam tőlük korábban.
-pny
-pny 2018. 03. 21. 23:38
Előzmény: #994  BudFox
Fidesz plakát hazugság.
BudFox
BudFox 2018. 03. 21. 23:28
Előzmény: #991  -pny
Én csak úgy feltételezésből írtan hogy képzeljük hogy mi lenne: ha. É. Azért kérdeztem tőlee... azért próbáld meg elképzelni mi lesz ha mindez beigazolódik..... ( remélem bem fog )
-pny
-pny 2018. 03. 21. 22:15
Előzmény: #982  HPeter76
Írni mikor tanulsz meg végre, te nagyon "magyar"?
-pny
-pny 2018. 03. 21. 22:11
Előzmény: törölt hozzászólás
"Persze hogy nem mernek szólni ,kirúgják őket a munkahelyükről ha nem azt fújják amit a liberális elit."
.
Ez éppen hogy a komcsi módszereket alkalmazó, egyre állampártibban viselkedő Fideszre igaz. Most már egyetemeken tanárok, meg a kultúrában színészek között is megkülönböztetnek és akár egy meghirdetett rendezvényt képesek a központból lemondatni... Ilyen az '50-es években volt itthon utoljára. És akkor a diáktüntetéseken résztvevő kiskorúak vegzálásáról nem is beszéltem. Mert az már nem is magyar szint, hanem a gyilkos komcsi Kínára emlékeztet.
.
Ti pedig ennek az egyre durvább rendszernek tapsikoltok.
-pny
-pny 2018. 03. 21. 22:06
Előzmény: #975  BudFox
"csakhogy szépen lassan 20-30 év alatt  úgy meg fog változni sok Európai ország összetétele hogy nem lehet majd rájuk ismerni.
És Magyarország nem akar ilyenné lenni."
.
Ehhez képest: Orbánék minden korábbi kormánynál több migránst fogadtak be. Mikor veszed észre, hogy átvernek?
-pny
-pny 2018. 03. 21. 22:05
Előzmény: #973  bluefrog
"persze, ezért buknak meg sorra a migráncssimogató kormányok..."
.
Orbánék egyenlege: ukrán bűnözők tömegeinek adott állampolgárság, befogadott 20000 kötvényes migráns, bő 4000 muszlim migráns és áteresztettek az országon keresztül az EU-ba ellenőrizetlenül 4-500000 migránst.
.
Szerinted tehát Orbánnak buknia kell.
-pny
-pny 2018. 03. 21. 22:03
Előzmény: törölt hozzászólás
"Emlékezzünk amikor az operatőr csaj talán(László Petra?) megprobálta feltartoztatni egyiküket mekkora sivalkodást csaptak.Talán meg is lincselték volna..."
.
Én emlékszem a sztorira. Akkor az volt a jobbos duma, hogy az arab terroristák ellen minden megengedett. Aztán kiderült, hogy Orbánék közülük mégiscsak befogadtak bő 4000-et... könnyen lehet, hogy pont László Petra által megrúgottakat is. Azóta az a duma, hogy szegény menekültek azok. Pampa azóta szolidáris, Phylaxa pedig azóta "migráns párti". Pontosabban: azóta azt írja, hogy mindig is "migráns párti" volt.
.Na ilyenek a Fideszes lózungok.
-pny
-pny 2018. 03. 21. 21:59
Előzmény: #964  BudFox
A Fidesz propagandával akarsz érvelni. Óriás hiba. A neked hazudott kamuk nem egyenlő a valósággal, ne kezeld tényként és érvként azokat.
-pny
-pny 2018. 03. 21. 21:57
Előzmény: #961  _Bekre_Pal_
Pont olyan hiteles, mint a nick, aki bemásolta:)
-pny
-pny 2018. 03. 21. 21:56
Előzmény: #960  parkinson
"Migránsok és szélsőbaloldali aktivisták támadtak egy francia bazilikára"
.
Migránsokat Magyarországon Orbánékon kérd számon. Soha egyik kormány alatt nem fogadtak be ennyit, mint ők. Tudod, ukrán bűnözők tömegeinek adott állampolgárság, befogadott 20000 kötvényes migráns és a kvóta 3-szoros túlteljesítése a befogadott bő 4000 muszlim migránssal. Ilyet egyik korábbi kormány se tett.
.
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy belpolitikai hatalmi nyerészkedés és magyarkodó pökhendiség miatt beeresztettek az EU-ba az országon át 4-500e migránst ellenőrizetlenül.
Törölt felhasználó 2018. 03. 21. 21:23
Előzmény: #978  Tibi0002
Tessék vehetsz ha ez újdonság neked: 
https://www.kmweg.com/home/tracked-vehicles/main-battle-tanks/leopard-1-a5/product-information.html
https://de.wikipedia.org/wiki/Krauss-Maffei_Wegmann
"
Németország a legnagyobb fegyverexportőrök között van, rendszerint a harmadik helyen áll az Egyesült Államok és Oroszország után, a hadiipari vállalkozások nagyjából 200 ezer embert foglalkoztatnak. Az exportügyletekhez be kell szerezni a kancellárból és a kormány nyolc miniszteréből álló szövetségi biztonsági tanács hozzájárulását. A testület zárt üléseken tárgyalja az ügyeket, még az ülések napirendje is szigorúan titkos, és sem a parlamentnek, sem a nyilvánosságnak nem tartozik elszámolással. Tevékenységéről csak összefoglaló adatokat közöl a hadiipari ágazat kivitelének alakulásáról szóló éves kormányzati jelentésben.
"
pitcairn2 2018. 03. 21. 20:49
Előzmény: #829  kukutyinbenko
és az ittas vezetésért 35 évre hűvösre tett "elkövető" nem egyedi eset a legnagyobb "jogállamban"...
Over 3,000 US prisoners serving life without parole for non-violent crimes
https://www.theguardian.com/world/2013/nov/13/us-prisoners-sentences-life-non-violent-crimes
Törölt felhasználó 2018. 03. 21. 20:21
Előzmény: #982  HPeter76
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 21. 20:12
Előzmény: #979  bluefrog
Grát..
Törölt felhasználó 2018. 03. 21. 19:49
Törölt hozzászólás

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2