Viszont magyar tőzsde magyar szabályokkal működik.:)
Persze mondom ezt úgy, hogy nem tudom, hogy a külföldi tőzsdéken a felvásárlási árak milyen szabályok szerint történnek.
Csak szöget ütött a fejembe a tegnapi cikk, azért vetettem fel, hogy valamiről lemaradtam, újabb változtatás történt a szabályozásban. Amúgy majdnem egyedüli a telkó, hogy nem csak a nemzetközi IFRS-es mérleggel, hanem a magyar számviteli szabályok szerint is elkészíti a konszolidált mérlegét.
ok.
Egyébként én sem hiszem, hogy egy korábban még az amerikai tőzsdén is jegyzett cég értékét nem a nemzetközi standardok szerint áraznák, azt felülírná bármilyen helyi számolási módszer.
Ha nincsen szerző, vagy forrás megnevezés, akkor ez feltehetőleg egy "komoly írógéppel írt névtelen feljelentés". Lehet, hogy 5Ft írta.
Nekem is fura, én is számoltam és nekem 410-420 körüli értékek jöttek ki, viszont én nem értek a számvitelhez, szóval csak egyféleképpen számoltam, nem tudom milyen más módszerek vannak még.
Na látod, tudsz Te normális is lenni, ha összeszeded magad Dorellik Úr!
Amúgy most néztem a 2012-es valóban 444-re jön ki, az idei Q3-nál van 420, s év végéig talán összejön ismét a 440-es könyv.
Amúgy az is érdekes, hogy évente >100 mrd az amortizációs leírása, azaz 25%/bv.év-re jön ki.:)
egyébként ha a Ft erősödött volna akkor a 3.negyedévi eredmény is 13 Milliárd körül lett volna.
Év végén ha a ft nagyon romlik akkor az sok milliárdal rombolhatja az eredményt.
tehát a saját tőke szépen töltödött eddig pedig abból fizettek ki legutobb 50 Ft-ot,
szerencsés esetben 450 Milliárdra felmehet év végéig.
2012.ben 463 volt
Ok ezt én is így tudtam, hogy konsz. IFRS, de hol van/szerepel ez tv. szabályzatban leírva? Ezt nem találtam!
Amúgy a 440 az nem a saját tőkéből következik, hanem az összes tőkéből, tehát a nem konszolidált cégei is szerepelnek az össz tőkébe.
A saját tőke soron lévő könyvérték "csak" 420 huf, de ez a 20 huf már igazán bakfitty a 420-310=110-hez képest:)
Mtelekom