A titok nyitja!Először Word dokumentumba másold be, majd onnan kell ismét kimásolni és ide a portfolio felületébe beilleszteni.Rögtön normálisan fog kinézni.
Szia, nincs törvényszerű válasz.Elméletben ha ma van papírod és meg is tartod záróra, akkor 17-én megkapod az osztalékot számládra.Ahhoz hogy megkapd, ma kell a birtokában lenned záróra, holnap akár el is adhatod ha akarod. Akkor is kapsz osztalékot.Az árfolyam elvileg úgy reagál, hogy nyitóban az osztalék mértékével réssel le nyit a papír. Viszont ez nincs kőbe vésve. A rés mértéke sincs kőbe vésve. Lehet akár már napon belül is betölti a rést és ugyanott lesz a papír. Lehet sokan kiszállnak az osztalék után és még tovább esik. Tavaly az előző napi záróhoz képest -1000 Ft-ot is esett, ahonnan két-három nap alatt visszamászott sőt, fölé is ment az árfolyam az osztalékkuponos nap záró árfolyamához képest. Szóval itt azt kell eldöntened, hogy osztalék után elég vonzónak tartod -e még a papírt tartani és várakozásaid szerint menni fog-e majd még feljebb idővel. Ez lehet néhány nap hét hónap.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek: nem vagyok sajnos tapasztalt a tőzsdei világban így egy nagyon kezdő kérdésem lenne. Tudtok segíteni nekem abban, hogy elmondjátok most mit várhatok az osztalék kifizetéstől? Értem, hogy mi fog történni, van is MOL papírom de nem világos, hogy mit jelent az, hogy 'esni fog holnap az árfolyam az osztalék összegével'. Tehát a nyitó ár lesz már ennyivel alacsonyabb? Vagy nap közben várható ez a 'korrekció' ? Illetve ha jól értem a teljes folyamatot, ma vásárolhatok utoljára osztalékos papírt, holnap esik az ára de holnaputánig meg kell tartani a papírt az osztalékhoz?
Még egyszer elnézést a hülye kérdésekért és előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.