"!) Semmiképpen se feledkezzünk meg a kiemelt kockázatokról!
A rövid távú, napon belüli vagy pár napos pozíciók aktív figyelmet igényelnek.
Semmi sem garantálja, hogy a ma elindult esés megáll az aktuális szinteken, vagy akár az első támaszokon.
A Dana Gas a közeljövőben megválhat a maradék részesedésétől is, ami miatt el is maradhat a technikai felpattanás.
A fundamentális kilátások nem feltétlenül indokolnak jelenleg hosszabb távú vételt a MOL piacán."
Egy gyors visszapattanásban kevésbé hiszek (18500-on vagyok), de lassan visszakúszik majd. Kényszer eladást egy másik intézményi simán megveszi, ha amúgy a céggel nincs komoly gond, márpedig most órákon belül elkelt a pakk ezeke szerint. Partvonalról simán beszállnék most !
"+) Egy másik fontos technikai tényező is gátat szabhat az esésnek, az elmúlt időszakban a MOL piacán vételi erőt jelentett, hogy a részvényekre átváltható Magnolia kötvény fedezésére nagy intézményi brókerek kénytelen voltak MOL részvényeket vásárolni. Ezen a helyzeten talán nem változtat érdemben a Dana Gas eladása sem, bár sz érintett szereplők valószínűleg ezen az aukción is résztvehetnek."
Akkor ezért nem esett, amire én számítottam, és tartotta magát 18.500-on.
"Vaskos eséssel kezdte a mai kereskedést a MOL, miután tegnap este napvilágot látott a hír, miszerint a 3 százalékos részesedéssel rendelkező arab Dana Gas 1,6 százalékos pakktól válik meg speciális eljárás keretében. A tranzakció lezárultával az árfolyam akár vissza is pattanhat, ami rövid távú, de azért kockázatos beszállási lehetőséget teremt.
Technikai kereskedési stratégia: vétel a piaci áron, stop-loss: 17 500 forint alatt (legkésőbb 17 350 forinton), célár: 18 500 forint, hozam-kockázat arány: min.2"
Hmm, elég érdekes ez a rengeteg egyforma kötés több árfolyamon is ..., ilyen sok egyforma kisbüfi lenne? Az egyértelmű intézményi pakkok Az 500-as pakkoktól intézményinek tekintem..
Ez még nem a DANA pakk szerintem, csak szimpla lehetséges eladói nyomás reakciója.
A pakk vevő potenciális, most szerintem az ökölbe szorított jobb kezét lóbálja vételi szándék nyomán, meg azt a faxt kommentet fűz hozzá.
hát kb 17 500-ig biztos lehetsz benne, hogy lemegy... intézményi ad el ( dana gas ) piacra pattintotta, aztán majd ha eladta az egészet nyugisabb lesz a helyzet, én majd visszaveszem 17500-17000k körül. addig tuti lemegy. A horvátok mindig baszakodnak... ez még nem hírértékű szerintem sem. majd ha tényleg az lesz amit írnak a horvát lapok, akkor elhiszem, addig nem veszek tőlük készpénznek semmit.
10.2-es P/EPS rátáról két ilyen hír után, amiből én a horvátot érzem negatívabbnak nagy tér nyílik lefelé,
OMV szektortárs vagy két éve 5!!!!!-ös rátán is forgott, csak, viszonyításnak, hogy mi az olcsó.
Én sem izgulok, bár beragadtam, de nem adok el 1 db-ot sem, majd elül a hiszti. A KT alapján még mindig intézményi eladás van lényegében, illetve intézményi vétel is egyben. Otit meg felhúzták a BUX index tartása érdekében, látható, hogy manipulált a folyamat. Szóval elkönyveltem több hónapos kényszerpihenőt itt, legfeljebb a Molly arányt sajnálom, 25% elég lett volna 40% helyett.
Vitatkoznék veled Ámigó!
A horvátok, ha meglépik, akkor ezentúl kutatás kitermelés projektet nem tud beindítani a MOL, mert nem fog tendert nyerni. Tavalyi hír volt, hogy egy ilyet nem kezdtek el határidőre, és a horvátok visszavonták, most már bánják biztos. Csak a termelő kutakra, meg a folyamatban levőkre lehetne számítani. Downstream szegmens az általában nyúlszaldós mindenütt, a finomító felújítás, meg lehet, hogy felesleges kiadás lenne. Kitermelés bővülés nélkül az INA nem EPS termelő aranybánya. Súlyos ezresek lehetnek benne még lefelé.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.