Persze, de a lehetősége is már nagy eredmény! Kimondhatjuk, hogy covid után végérvényesen helyreállt a szektor / MOL / eredményessége finomítói és petrolkémiai egységeknél is!
a finomitoi marzsok kb 20%-kal jobbak Q3-ban a Q2-hoz kepest, illetve szerintem itt volumenben is volt novekedes, ami szerintem kivalo eredmenyt hoz ismet a kutatas-kitermeles eredmenye is utheti a Q2 szintjet. volumenekben itt nem vagyok biztos, de a Brent atlagara 7%-kal volt jobb Q3-ban mint az elozo negyedevben petrolkemia mint Q1-ben, mondjuk az is a hosszu tavu atlagnal jobb volt. Q2-hoz viszonyitani becsapos lehet. Azert ez a Q3-as szam is duplaja mint amit a MOL ebbol keresett 2019-2020-ban fogyasztoi szolgaltatasok gondolom Q3-ban kivaloak lesznek osszessegeben benne van a pakliban egy ujabb rekord negyedev, habar szerintem nem sokkal fogjuk felulmulni Q2-t, de egy 3-5%-os q/q eredmeny novekedes lehetseges
Ha nem lesz rekord, az sem baj. A rv. árazása jelentősen elmarad az eredményektől, most nem az újabb rekordon van a hangsúly.
Törölt felhasználó2021. 10. 01. 14:41
finomítói árrés negyedéves átlaga sokkal jobb,mint a Q2 átlaga, a petrolkémiai árrés pedig tartja a magas értéket -a kiugró Q2 értékhez képest alacsonyabb - de még így is szép számokkal... ebből bőven lehet a Q3 is rekord eredmény....
MOL tulajok normálisan