Mekkora tőke kell? 50millió nekünk is van, az ETF-be be tud fektetni több 10 millió ügyfél, idehaza már sok 50 év feletti tud vmennyire angolul, Éva is angol tanár elvileg, nem kell ide tárgyalási szint, Kádár óta kiváló itt a nyelvoktatás, de a neten bármit meg lehet tanulni, bármit.
Az emberek többségének kiváló megoldás az indexbe való befektetés, a legnagyobb legprofibb cégek abban vannak, a 4iG csak állami beruházásokból tud élni, amúgy versenyképtelen fos, 15-szörösen túlértékelt a BÉT honlapja szerint. Az egyik közgyűlésről ismerek egy több mint 10 éve profi befektetőt, szerinte is lufi a 4ig, rövidtávon nem lehet tudni az irányt, a cég lényege h ne Orbán nevén legyen, rajta semmit se lehessen behajtani, mészároson már túl nagy a nyomás, hiszen rászállna mindenki ha politikailag elbukik a volt osztálytársa, ezért lett Jászai, ez is diverzifikáció, h ne Lölőt támadják, ha esetleg recesszió lesz és ezért a fidesz népszerűsége csökken, mészároson elképesztő lesz a nyomás, egy Európai Főügyészség szétszedné, orbánon ugye nincs mit behajtani. Orbán ha kiváló munkát végez, akkor vallja be h 1milliárdot keres, senki nem fogja tőle sajnálni, de ne így csinálja h ennek a többszörösét lopja el Eu-s pénzekből, ez volt a tegnapi beszélgetés lényege. A fidesz mindig csak néhány ember érdekét képviselte, a többségét sosem.
Én minden évben nekiállok, hogy statisztikázok, napi, meg heti, havi, de aztán mindig lemorzsolódik a történet hamar. Nagyon nagy hiányossága a Randomnak, hogy nem lehet tisztességes kimutatásokat lekérni a kereskedésről, pedig nem lenne nagy ügy akár összevontan lekérdezni egyszerre, több számlát. Annyira ratyi ez a része a rendszerüknek, hogy egy bizonyos kötésszám felett nem tudod még a sima nyereség-veszteséget sem lekérdezni. Nekem a tavalyi évet 4 részletben kellett lekérnem, több ezer kötéssel nem tud mit kezdeni a szerverük és időtúllépéssel elszáll a lekérés (nyilván a valóság csak több száz kötés, de a részteljesüléseket is külön kötésként könyveli, így egy kötés akár 10-20db-ban szerepel).
Akkor en heirom addig, hogy en ma kerestem otp longokkal es hati longokkal! Hoztam a mai elvart daytrade hasznomat :) Uj ev, uj szamitas. Plusszal indul ujra
Szia Eva! Merre vagy? Remelem nem tiltottak le, meg nem ment el a kedved. Ma kerestel Futurral, CIGgel, Enefivel, 4IGvel. Ebbol 4IGen volt a nagyobb nyero, de orultel Futur eladasnak is! Kipotolom a mai posztod :)) BÚÉK! Gyere varunk! :)
Igen, fajlagosan, a hozamhoz képest tényleg drága, kell hozzá volatilitás ami kitermeli a költségeket. Na ez az amire mostanában nem lehet panaszunk, minden nap van helyzet a BÉT-en is bőven, sokszor több is mint amire figyelni tudok egyszerre. Abban igazad van, hogy sokszor utólag bebizonyosodik, hogy tartani kellett volna, és legtöbbször lemaradok, de ez ugyanúgy fordítva is igaz, hogy megveszem eladom mondjuk egy 1% haszonnal, majd beszakad a cucc 30%-ot. Ott meg épp megúsztam a bukót, ha így nézem ahogy te. Nekem elég lecsípni mindig azt a kicsit amit le tudok, ez a stratégia, így ha az bejött, hozta amiért megvettem, nem érdekel merre megy tovább. Vannak néha napon túli ügyleteim is, idén is volt nem kevés, több kis papírban tartottam hosszabb pozikat, certikben is vannak hosszabb ügyleteim. Abban tényleg igazad van, hogy nem ártana eltolódnom a kényelmesebb, napon túli kereskedés felé, mert most már van annyi tőkém, hogy nem kéne napi szinten gályázni, de egyrészt van bennem egy kis kereskedési kényszer, másrészt egyszerűen nem értek a hosszabb időtávhoz, harmadrészt meg jelenleg a BÉT a bolond kispapírokkal dt paradicsom. A másik oldal meg az, hogy hónapok óta jár az agyam azon, hogy felmondok, és csak ezzel foglalkozok. Végre jutna időm magamra, felkelnék, elmennék kocogni, úszni, aztán 9-kor kezdődik a munka, és akár pecázás közben is nyomhatom. A dilemmám ezzel főleg az, hogy még nem éli a saját életét a gyerekem, és mi lesz ha leszek mondjuk 60 éves, és már nem leszek a toppon. Sajnos későn kezdtem ezt az egészet, 10 évvel előbb kellett volna.
Ma minden nap zárod a pozícióidat az sokba kerül, ráadásul másnap mindig nyitni kell, a hülyeség ebben az h kimaradsz a nagy emelkedésekből ha ezt részvényekkel csinálod, a DT az devizákkal, arannyal, áruval jó stratégia lehet hiszen ott a trend iránya gyorsan változhat, viszont egy jó vállalati story az kitarthat hetekig.
Az TDT, tehát tőkeáttételes napizás? Milyen végzettséged van? A technikai elemzés alapján döntesz, milyen indikátorokat használsz a japán gyertyák mellett?
leves