Topiknyitó: Portfolio 2017. 09. 26. 17:05

Leporolt tervekkel reformálná meg Macron Európát  

Ugrás a cikkhez
Fõleg már meglévõ elképzeléseket melegítene fel az Európai Unió jövõjével kapcsolatban Emmanuel Macron francia elnök. A politikus keddi beszédében többek között a közös európai védelmi politika szükségességérõl és a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 09. 26. 23:34
Előzmény: #3  szivacs
#4
"Macron szerint szükség lenne egy közös európai bevándorlási irodára, mely felgyorsítaná és egységesítené a folyamatot." Miért is kellene egységesíteni, hiszen a bevándorlás tagállami hatáskör és nem egyeznek a tagállamok érdekei: van aki több bevándorlót akar, van aki kevesebbet van aki meg semennyit. "Ugyanakkor fel kellene állítani egy közös határőrizeti egységet, mely garantálhatná az európai határok védelmét." És mi lenne a feladata ennek a védelmi egységnek a tengeren? Kimenteni és befuvarozni vagy kimenteni és visszavinni? "A menekültek integrációjára és képzésére pedig egy külön EU-költségvetést kellene létrehozni." A menekültek integrációja?? Integrálni a bevándorlókat kell, a menekültnek védelmet kell adni és segíteni, hogy mielőbb hazatérhessen. "A francia elnök kiemelte, hogy a közös európai bevándorlási szabályokat a következő évben le kellene fektetni." A francia elnök a francia bevándorlási szabályokban kompetens. A többi ország meg szintén a sajátjában. Azt gondolja, hogy más országok korlátozni akarják az ő hatalmát és a mandátumát, amit a választóitól kapott és meg akarják szabni neki, hogy Franciaország milyen bevándorlási politikát folytasson? Téved.
szivacs
szivacs 2017. 09. 26. 18:05
#3
"2017. szeptember 26. 16:37 Főleg már meglévő elképzeléseket melegítene fel az Európai Unió jövőjével kapcsolatban Emmanuel Macron francia elnök. A politikus keddi beszédében többek között a közös európai védelmi politika szükségességéről és a pénzügyi tranzakciós adó újragondolásáról beszélt. Nagy érdeklődés előzte meg Macron keddi beszédét, melyet a Sorbonne Egyetemen tartott. Ebben a francia politikus arról beszélt, hogy az EU-nak közös védelmi költségvetésre és beavatkozásra képes erőre lenne szüksége. Az elnök nem a hadsereg szót használta, így utóbbi alatt könnyen lehet, hogy csak egy békefenntartó egységre gondolt. A politikus szerint mindezek mellett szükség lenne az európai titkosszolgálatok hatékonyabb együttműködésére, illetve egy titkosszolgálati akadémia létrehozására Európában. További szintet jelenthetne az együttműködésben az, ha az európai országok a természeti katasztrófák elhárításában is közösen lépnének fel. Macron szerint szükség lenne egy közös európai bevándorlási irodára, mely felgyorsítaná és egységesítené a folyamatot. Ugyanakkor fel kellene állítani egy közös határőrizeti egységet, mely garantálhatná az európai határok védelmét. A menekültek integrációjára és képzésére pedig egy külön EU-költségvetést kellene létrehozni. A francia elnök kiemelte, hogy a közös európai bevándorlási szabályokat a következő évben le kellene fektetni. Az előadásban Macron arról is beszélt, hogy szerinte újra kellene gondolni a közös európai tranzakciós adó bevezetését, az ebből származó forrást pedig fejlesztési segélyre kellene fordítani."
Mikieger85 2017. 09. 26. 17:05
Előzmény: #1  portfolio
#2
Meglepett volna, ha nem szerepelne az "adó" az öltetek között... De vannak nekem is ötleteim - kicsit másképp: adóztassuk meg a stadionépítéseket (Magyaro.), a szarból rohadós autópályát-építéseket (németo-ausztria), a migránssimogatást (németo, skandinávia), a hülye sötétzöld ötleteket (leginkább Németo.), az állami pocsékolást (kb minden ország, ahol az OECD átlag felett van a munka összes adó+járulékterhe). Adóztassuk meg a havi tízezer EUR-s tételeket kereső és még ezenfelül pofátlannál pofátlanabb költségtérítésért sorban álló eurokratákat.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek