Ez igaz, valami veszteség jóváírás lehetne..A MNB-hoz kellene erről kérvényt írnunk?Vagy a BÉT -hez..Olvasom másoknak egyéb részvénytársaságoknál is bentrekedtek részvényeik,nem ez az első eset...Épp ezért kellene a részvénytulajdonosoknak valami lehetőség.Ha már elvesztették a részvénybe tett pénzüket, legaább így a nyerességadóból le lehetne írni..
MNB és a BÉT ilyen esetre kitalálhatna valami megoldást, például, hogy a keg részvényeket valamilyen központi megoldással a részvényesek számláján átkötik 1 fton vagy 0.1 fton, hogy veszteségként elszámolható legyen, ha már törlik a részvényt a tőzsdéről.
Miért ne lehetne realizálni az adóbevallásban? Hiszen elvileg ha veszteség,akkor le lehet írni a nyerességadóból. Vagy a felszámolás utáni kifizetés más kategória? Valahol csak nyoma lesz az adóbevallásban..Feltéve ha marad annyi pénz, hogy a kifizetési rangsorban sorra kerüljünk...szerintem legjobb esetben is min. fél év..? Mire eladják az ingatlant, vagyontárgyakat, nyomozások,...eljárások,stb...
Az első perctől látható volt a csalás szándéka a részvény árfolyamában, ami szüntelen lejtmenet volt, néha megjelenő kamu tervekkel, ami sosem realizálódott. A maffiának átjátszás csak az időhúzásra volt jó, meg a valós történések leplezésére. Ha felszámolás történik, akkor a veszteséget sem érvényesíthetjük az szja bevallásban, ha jól tudom.
Valamikor 2014 elején játszotta át a több 100 e db-os pakkját. Akkor 100-150 ft os árfolamot vízionált a többieknek és Ő 41 Ft-ét adta át OTC-n a sajátját. Amikor ez kiderűlt az mondta házat vett arra kellett a pénz de rövidesen vissza akar szállni mer bagóért van a papír és nemsokára fel is fog menni az ára. Szóval folyamatossan próbált manipulálni.
Nem volt ez nagy nyomozás :-) Megnéztem az indexes cikket, ami a KEG-ről született, láttam, hogy 2013. végén kezdtek beszivárogni a szlovákok. 2014-ben meg ez az egy tulajdonosi bejelentés volt, az meg kereskedési szünnapra dátumozza a részvényszerzést.
Azt láttam még, hogy se az ERSTE, se a KBC OTC jelentésében nincs benne az ügylet, azaz valamelyik másik szolgáltató volt a lejelentő (eladó és vevő oldalon). De ez nem is lényeges, az MNB-nél minden adat megvan róla.
A témát is vissza lehetne nézni, 2014. április 3. előtt mi ment itt. Én csak pár hete láttam egy hozzászólást erről egy másik témában, ott panaszkodott valaki arról, hogy itt valaki hülyítette a kisrészvényeseket, míg közben a szlovákoknak tolta a részvényeket, és ezzel vették át véglegesen a hatalmat a szlovákok.
Tisztára, mint a Kulcsár Attila féle ügy, ott is így vették át a hatalmat a Kartonpack felett. Jelezheted a felszámolónak, Ő meg megkeresheti vele az MNB-t. Ki tudja mi lapul mögötte, Ők majd eldöntik, hogy megvizsgálják-e.
2014.04.03-án 499.211 db részvényt szereztek a szlovákok, viszont a BÉT rendszere szerint aznap nem volt kereskedés. Tehát OTC ügylet keretében vették. Az OTC ügyletek adatai az MNB honlapján csak 2013-ig érhetőek el, így ott nem lehet megnézni. Ugyanakkor az értékpapír számla szolgáltatók le kell jelentsék az OTC ügyletek adatait a felügyeletnek, így ott megvan az eladó személye, aki a részvényeket begyűjtötte a szlovákok részére.
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?