Az emailben a Tatabányai Törvényszék Gazdasági Hivatala számlájára kellett utalni,amit emailben előző nap leírt.De ettől függetlenül jogszerűtlen volt, hogy téves infót adott.Igazad van, vissza kell utalnia - ki tudja hányan utaltak.. Ezenkívül egy ismerősöm ezt javasolta: " nyilatkozzon milyen vagyontárgyat lehet neki azonnal birtokba venni,kocsi laptop,... Ha nem nyilatkozik helytelen ugykezeles miatt feljelentés a kamaránál és kártérítést kérsz. " Neki,a felszámoló cégnek lehet azonnal odamenni és birtokba venni a vagyontárgyakat, és lefoglalni és eladni az ingatlannal együtt- szerintem. Hisz ez a feladata.
"olvastam, hogy a KEG-nél volt egy fórumozó, aki a fórumban a kisrészvényeseket hülyítette, közben az összegyűjtött részvényeket OTC-n átadta a szlovákoknak," - erről Hatort kérdezzétek, erre biztos emlékszik!!!!!!!!!!
A tulajdonosnak semmit se kell csinálnia. Ha a felszámolás végén vagyon marad, akkor azt automatikusan szétosztják a tulajdonosok között.
Annyit lehet tulajdonosként tenni, hogy ha bármi olyan értékelhető információval tudtok szolgálni a cég kapcsán a felszámolónak, ami a hitelezői/tulajdonosi kielégülést segíti, azt közöljétek vele.
Úgy tudom itt nyomozás folyik a cég vezetői, azok érdekcsoportja ellen. Erről elvileg a felszámoló is tudhat, de írjátok meg neki, hogy van egy ilyen ügy folyamatban, próbáljátok meg a helyes irányba terelni a felszámolót, honnan tud erről információkat szerezni. Ha olyanról is tudtok, amire a nyomozás még nem terjedt ki, akkor azt is jelezhetitek felé. Pl. valahol, egy másik témában olvastam, hogy a KEG-nél volt egy fórumozó, aki a fórumban a kisrészvényeseket hülyítette, közben az összegyűjtött részvényeket OTC-n átadta a szlovákoknak, akik ezzel vették át teljes mértékben a cég feletti felügyeletet. Ilyen történt a Kartonpack-nál is, büntető eljárás lett belőle, ott többek között Kulcsár Attila is ilyen szerepet játszott. Érdemes ezt is előszedni, mert egyetemlegesen felelhet a károkért az is, aki a szlovákokkal összejátszott. Arról is van külön téma, hogy a Kreditjog meg Hun Mining részvénykereskedését utólag vizsgálják a nyomozók, behívva az azzal kereskedőket. Nyilván azt keresik, hogy kik vettek rész valamilyen bűncselekményben. Itt is lefolytathatnak egy ilyen vizsgálatot, felkutatva azokat a személyeket, akik a szlovákokkal összejátszottak.
Nektek most az a célotok, hogy minél többet visszaszerezzetek az elszenvedett károkból.
Írj neki, hogy téves információ alapján történt az utalás (téves utalás), az átutalt összeget kéred visszautalni.
A pénzt nem tarthatja meg, mert nincs rá jogalapja. Akár jogalap nélküli gazdagodás címén is visszaszerezhető lenne, de ilyen ügybe egy felszámoló nem fog belemenni, szépen visszautalja a pénzt.
Kedves User1! Tulajdonosok vagyunk,nem hitelezők,akkor nem kell regisztrálni.OK, értem. Tehát reg. díjat sem kell fizetni? Mert a felszámoló cég csüt.-ön reggel írta, tel.-ban mondta hova utaljam a reg.díjat .Utaltam. Du. írom neki,amit tanácsoltál,hogy nem hitelezők,hanem tulajdonsok vagyunk.Erre másnap írja , hogy igazam van, mivel nem hitelezők vagyunk, hanem tulajdonosok,így nem kell regisztrálni...Utólag írja...viszont már előző nap utaltam... Mit gondolsz?Szerintem vissza kell utalnia ..
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?