Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 08:04
Cogenco meg Helix.

Mondjuk mindentől függetlenül nem tudodm mire ez a hűhó,
mindkét papírnak köze van a Genesis Fundhoz, szerintem nem is a novo vagy rényi hanem a fund adta a pénzt, ráadásul csak egyik zsebéből a másikba tette szerintem.
Arról nem beszélve hogy 1 milliárd ki, sokmilliárd pedig be a fundtól, szal nem is értem mire a para ezügyben.
Más kérdésa jegyzés, ha az nem jön össze akkor harangoznak asszem.
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 07:55
Előzmény: #19978  Törölt felhasználó
"Nem én vagyok az akinek igaza van, hanem vagyok egy, akinek ez a vélemélnye. Az igazságot nem ismerem."

hú DLPH, a kék vagy a piros bogyót nyújtod most? :) .... tiszta Mátrix érzés

Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 02:13
Előzmény: #19977  Törölt felhasználó
És akkor még egy utolsó, hogy maradjak következetes, és ne hagyjak ki egy eshetőséget sem : nyilván sokan eladják, hogy majd lentebb visszaveszik.

Nos, ebben szvsz azért kéne némi rutin. Ezt most nem bántásból mondom, csak azért, mert itt sok kezdő tőzsdés is belemarkolt a papírba.

Tegyük fel ma, tehát ma, eladta valaki azért, hogy a para miatt majd később visszaveszi lentebb. Na igen . Csak itt nem árt azzal tisztában lenni, hogy a para hol tart, egy parának mindíg vannak fázisai,( ez most szvsz a 2. fázis alja) , tünetei és korrekciói is. Sőt, vége is szokott lenni előbb utóbb.

Ez már a kettes fázis, itt már a csapból is a gáz folyik víz helyett, a média nagyon ügyesen utólag már össze-vissza ír mindent ami VOLT eddig, de arról semmit szokás szerint, hogy mi lesz. Itt már a belevevő nagyon kevés, itt már a hangulat negatív, heves korrekciók már nincsenek, vagy egyre kevesebb. Itt már a pánikos egyre több, itt mindenki már szabadul a papírjától, de itt még egy nagyon jó hír megfordítja a rövidtávú trendet, ezért nem hármas fázis. Ott már a jó hír sem segít, az elején meg a szar hírre is vesznek..... na mindegy , nem ez a fontos, hanem sok olyan tényező együttese, mely arról árulkodhat, hogy a TOVÁBBI nagy esések valószínűsége mekkora.

És ha ezekkel tisztában van az illető, akkor lépjen a para miatti visszavételre. Szerintem.
Most ebben a pillanatban szerintem ugyanis az alján vagyunk ennek a tartománynak,.

Ahhoz, hogy további jelentős esések legyenek, ezeket a szinteket át kell törni. És ennek semmi jele. És nagyon sok további rossz hír kell , hogy kijöjjön a hedge fundokról. És a yent sem árt nézni, mert a carrysek jólinformáltak és lépnek gyorsan, vagy szükségből nagyon nagyot.

Oda akarok kilyukadni, hogy természetesen fogalmam sincs, hogy eszkalálódik-e tovább a válság, de nagyon nagy erő kell innen a további szakadáshoz. És sok jelentős negatív hír.

Ha ez nem történik meg, akkor hétfőn Ázsia stagnálva vagy minipluszban zárva, hétfőn Európa stagnálva vagy minipluszban mozogva és ha nem jön további rossz hír vagy eszkalálódás, akkor az amcsik még meg is húzhatják a dolgot, na akkor hétfőn ránézve nem biztos, hogy MA jó helyen lett kiszállva a para miatt.

De ha hétfőn újabb pénzügyi összeomlásokról lesz hír, akkor további szakadás. Aki ma eladott , hogy majd később visszaveszi a hangulat miatt, az erre játszik, hogy szerinte hétfőn további, ennél is rosszab tények bukkannak fel. Ő erre tippelt ma. Mert a lefelé csorgás vagy menetelés további negatív hírek nélkül nem sanszos. Egyáltalán nem.Szerintem.

Bocs ha hosszú voltam. Ugorjátok át.
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 01:49
Előzmény: #19976  Törölt felhasználó
No hát szétolvastam a búrám, valami vihar van kint, mennydörgés villámlás, olvasgattam közben.
Érdekes ahogy a hangulat változik ebben a totyikban.
Volt idő, mikor ha valaki már a 2700-at (nem leírni..csak gondolni) merte, olyat kapott a búrájára a sok hívő fanatikustól, hogy megemlegette. Köztük én is.

Laurion Gazdi féle megállapítása tökéletesen igaz szerintem is, persze ennek van a legkevesebb jelentősége.
Eszembe jutot néhány gondolat, szerintem érdekes lehet....

Először is, tegye fel mindenki saját magának a kérdést : mi a fenének vett ebből a részvényből?

Hívjuk ezt az egyszerűség kedvéért innentől oknak. Valami oka mindenkinek volt, amikor ebből vett. Vagy vesz most is. Vagy riadtan nézi, ahogy fogy a pénze.Közben nem alszik :)) meg ilyenek...

Azt az egyszerű kérdést kéne feltenni, ez az indíték, az ok, a várható cél megváltozott?
Merthogy nem árt ennek tükrében manőverezni, venni vagy eladni vagy várni.

És szerintem innentől érdekes az ügy. Tippelem : többen vettek, mert ez holnapután 38000 ről fog 56 ezerre rallizni.
Aztán sokan azért, mert a cégben hisznek, és rengeteg közvetlen vagy közvetett információ tény ,benyomás birtokában ezt érzik töretlenül, hogy ez egy jó cég (lesz).

Eddgi nem nehéz az ügy. Onnantól érdekes, hogy látom , miszerint sokan 20-30 forint növekedés esetén megnyugszanak, vagy épp 200 forint csökkenés után egy ekkora nemzetközi parában remegnek....

Ez viszont nem logikus. 1-200 forint itt ebben a papírban nem tétel. Ez nem Rába, vagy Synergon, vagy FHB vagy mindegy. A Rábánál 7 % esés gáz. Akkor ott baj van.

Ez az egész teljesen más. Igazat adok az "ellendrukker " PR szervezetnek, ez valóban roppant rizikós befektetés.

Ez mit is jelent? Ha a sztori megbukik, irány az 500 forint. Első körben. Aztán a pince.
Ha a sztori bejön, irány a plafon, és egészen érdekes tartományok.
Ez volt a fekete -fehér. Nézzük a szürkét. Ha a szroti jó irányba folytatódik, de messze nem úgy ahogy az jó lenne, (pénzügyi gondok, melyekre hirtelen nem látszódik megoldás, a humán erőforrásokat jelentősen gyengítő személycserék, határidők jelentős elhúzódása, potenciális jövőbeli partnerek kihátrálása az együttműködésből...s.t.b. például), akkor nagy volatilitás, kiszámíthatatlan jelentős árfolyamingadozások lehetségesek.
A jegyzéssel nagyon sokat foglalkoztok, szerintem feleslegesen.

Fentiekkel nem árt tisztában lenni. És számítani ezekre. De pontosan mit is akarok mondani.... csak annyit, hogy vigyetek (tisztelet sok kivételnek) némi logikát is ebbe az eszmefuttatásdömpingbe.

Mi a célotok? Mit akarotok elérni? Ehhez képest ténykedjetek. Szerintem.

Ez a papír nem lelkes amatőröknek való. Ők még nagyot is csalódhatnak, a tőzsdén (már írtam ezt az 1+1=2 szerű dolgot) nem egy irány van, hanem kettő.

Valami ilyesmit hiányolok több lelkes és most nagyot csalódó (vagy csalódott) kisbefektetőtől itt jelen totyikban :

a példa én volnék :

1, vettem ebből valamennyit, a tőkém nem jelentős százalékát első körben, ha feleződne sem izgatna különösebben
most vételi fázisban vagyok, erre ez az időszak kiváló, a megfelelő helyeken belépek még, ahogy ma is csipegettem valamennyit

2, azért vettem amit fent már írtam, ez ebben a játék, vagy-vagy, ha nem jön be nagy bukta, ha bejön, nagy nyerő, ennyi, se több, se kevesebb, egy év távlatában gondolkodom, vagy épp a project megvalósulási fázisait figyelve lépek, ahogy éppen kell

3, Mikor dobom a papírt? akkor dobom, ha egyértelmű hogy a sztori megbukott, ebből semmi nem lesz, mivel garantáltan nem elsőként fogom megtudni, ezért nagy bukót fogok bezsebelni, garantált az 50 %, de a 80 % sem kizárt, attól függ mennyire leszek észnél, gépközelben, és gyors.
Stoppot nem teszek be, attól már nagyobb tételem van, azt nem adom semmilyen brokimanővernek oda.
Felvállaltam, vagy-vagy. Ez a tőzsde. Rizikó. Itt nagy. Meg a lehetséges haszon sem kicsi. Arányos kb.

Nos, erősen leegyszerüsítve ilyesmiket gondolok én. ehhez képest nagyon sok az a hsz, amit nem értek. Azért, mert nem érzem benne a koncepciót. Persze felmerülhet, létezhet más koncepció is, és aszerint múködtök. Lehet. De én mást nem látok, pár száz forint ide-oda, ebben a történetben nem tétel. Ha valóban a jelenelgi részvénytulajok kiszállnának, igen erősen észrevennétek.
És nem lenne kétség affelől, hogy épp mi folyik itt.

Aki bútj aki nem, ennyi. Ja és még : ha most egy esetlegesen eszkalálódó nemzetközi válság okán szabadultok ettől, akkor az értelemszeráen azt feltételezi, hogy ennek ellenkezőjére számítva vettétek. Nem? VAgyis azért, mert egy nagy nemzetközi bullban ez is menni fog. Mert csak így logikus. Szerintem.
AZ az ok, amiért vettétek szűnjön meg létezni. Akkor kell kiszállni. Vagyis én akkor szoktam.

Nem én vagyok az akinek igaza van, hanem vagyok egy, akinek ez a vélemélnye. Az igazságot nem ismerem.
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 00:56
Előzmény: #19975  Törölt felhasználó
egyetertek veled!!!no para
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 00:45
Előzmény: #19974  exmnbs1
:) Egy dolgot érdemes tudni a tőzsdei lélektanból. Ha folyamatosan stabil egy részvény, és a b.fentesek nem adják, aztán hirtelen előkerül egy kibasott csúnya gyorsjelentés, akkor nem kell pánikolni:)) Viszont, ha folyamatos kimérések lettek volna kb. 30-100K és kihoznak egy ilyen gyorsjelentést, akkor lehetne venni a koszorukat. Ne idegeskedjetek, idegeskedjenek azok, akik nyaralásban betettek egy stop-ot, és mire visszajönnek, megint 2700Ft körül lesz a részvény.
exmnbs1 2007. 08. 11. 00:03
Előzmény: #19973  stoky
Adja az ég, hogy fundnak ne kelljen jegyeznie
stoky 2007. 08. 10. 23:01
Előzmény: #19972  Törölt felhasználó
ennyit a napos stochastic "vételiről"

nem tudom ki volt az akivel vitatkoztam..
ráadásul pimaszul is válaszolt....

végül azért nekem lett igazam
de nem kárörvendek.. csak a pimasz válasz miatt hozom fel.
aki nem ért a tech analizishez az inkább halgasson

Geninél a jegyzés sikere/ sikertelensége és az ára lesz érdekes... az esés/csorgás szépen látható volt 2850-ről ezidáig
viszont és/ha a 2300 szint is elesik akkor komoly gondok lesznek..

druk nektek... távolról.. de azért a fldön kétlábbal járunk gyerekek

Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 22:32
Előzmény: #19971  Törölt felhasználó
Nekem meg az az aggasztó hogy van Genesis részvényem, amely jó nagy minuszban van nálam.
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 22:27
az egész gyors jelentésben ez a részvény dolog a legaggasztóbb.
Főleg hogy még mindig van, nem is kevés.
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 22:25
én egy dologban bízom, ebben a storyban sokkal több a pénz, hogysem ilyen hamar kipukasszák, ha lufi.
Még pár bőrt le lehet huzni róla.
Ha meg nem lufi, akkor most már hamar konkrét dolgok kell hogy következzenek, nem lehet tovább marketing dumával tartani az árat.
Krumenaker 2007. 08. 10. 22:14
Előzmény: #19966  Törölt felhasználó
Arra utaltam, hogy a Helix-ről és a Conenco-ról volt már itt szó a fórumon, és arról is, hogy az árfolyamuk nem túl fényes.

Annak utánanézni, hogy egy cég tulajdonosának hol vannak még érdekeltségei és annak hol vannak még érdekeltségei és annak... végtelen láncolat lenne.
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 22:08
Előzmény: #19967  exmnbs1
csodálkoztam is, hogy már gyártanak vlmit

Krumenaker fals infó volt bocs
megvezettek engem is
remélem nem állt neki megfejteni
exmnbs1 2007. 08. 10. 22:04
Előzmény: #19966  Törölt felhasználó
Bocs az rossz link volt malev, másik cég ez, azt hiszem.
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 21:57
Előzmény: #19962  Krumenaker
Krumenaker
neked már biztos a könyöködön jön ki
de röviden leírnád, hogy mi ez a
"...absorption cooling cycle, trigeneration or Combined Cooling Heat and Power (CCHP) "
van ennek jövője?
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 21:53
Előzmény: #19963  exmnbs1
most már kissé fáradat vagyok
ennek a kombinált dolognak a megfejtéséhez

Krumenaker megmár rég túl van rajta
jó neki
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 21:47
Előzmény: #19962  Krumenaker
mindent ami elérhető volt akkor
elolvastam és
most is
a két társalapító életrajzát nem
de még a googleban is megnéztem a szigeteket
remélem Te is?
exmnbs1 2007. 08. 10. 21:46
Előzmény: #19961  Törölt felhasználó
Cogenco, aki azért emelt tőkét, hogy
link
Krumenaker 2007. 08. 10. 21:43
Előzmény: #19961  Törölt felhasználó
Erről már mind szó volt itt a fórumon, és most úgy tárgyaltok róluk, mintha újdonság lenne. Én nem bírnék úgy pénzt tolni részvénybe, hogy mindent, ami elérhető, el nem olvasok róla...

JP: Arra utaltam, hogy felesleges stopot használni illikvid részvény esetében, ahol szellős a vételi oldal. Júniusban nem volt ilyen szellős, betettek (többség aki betette sztem szívott is vele), most nem tettek be (felesleges is lett volna - itt a felismerés).
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 21:37
Előzmény: #19960  exmnbs1
biztos voltam bene, hogy a genesis fund-é ez a két bikarészvény
sajnos ez megint azt a kérdést veti fel, amit egyszer már marqves is pedzegetett, hogy
van elég pénze ennek a fund-nak?

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek