Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 11:18

Freesoft részvény  

Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 21:52
Előzmény: törölt hozzászólás
szia
A véleményem ismerheted.Én úgy látom,hogy a kicsik még nem veszik a papírt.Ők az igérgetős papírokban vannak,amik többsége veszteséget termel.Majd jönnek ide.Eddig azt mondtam,hogy 2000 felett kezdenek beszállni.Talán hamarosan meg is látjuk:)Nagyon kevesen vagyunk a papírban kicsik.Minimális a közkéz.Ezek hosszabb távon jól szoktak elsülni.Jelentésben megint semmi felbeszélés sincs,csak a tények.El tudom képzelni,hogy a nagyok veszik majd tovább.Kevés az eladó.Folyamatosan javuló eredménynél nehezen is fognak előkerülni.A cégnél vannak az olcsón begyűjtött papírok.Én meg vagyok győződve,hogy a részvényesek 95-98%-ának 2000ft felett van az átlaga!!!Ez még mindig olcsó!!!Jelentésben megint céloznak a külföldi terjeszkedésre.(Humansoft)Itt nem szoktak a vakvilágba beszélni.Fel fogják húzni és lesz akvi.Ezt csak 2350 felett tudom elképzelni,de lehet akár felette is jóval.Hogy mikor azt nem tudom.

Azt is látni kell,hogy a Freesoftot jelenleg a Humansoft tartja el és biztosítja számára a növekedést.Látszik,hogy a vezérek jól tették,hogy kirúgták Illést.Tehát tudják,hogy mi a jó és látják mi a jövő.12,5% átadása a jelenlegi Humansoft vezéreknek is ezt bizonyítja,illetve az,hogy a Humansoft fog külföldön terjeszkedni.Meg vagyok győződve,hogy a következő évek a Humansoftról fognak szólni.Nagy eredményrobbanás lehet náluk.
+ még a mezőgazdasági projekt.(Erről a cég mintha titkolózna.)
Emlékszem a topikba a nagy károgás is 2100-2400 közt kezdődött.Addig mehet simán különösebb hír nélkül is.
Tudom sokan eldobták és sokan lemaradtak,de aki most benne ül,azoknak ez nagyon jóóóóóó.

ica
Azért a Free utóbbi jelentéseit (akár 3évre)hasonlísd majd össze.Rögtön látod a különbséget,mert van különbség 1 nyereséges-és 1 veszteségeket növelő cég között.
Az miért baj ha a cég
"szabad pénzeszközeit"likvid értékpapírban tartja????Tehát van szabad lóvéja!!!Ez inkább jóóóóóóó!!!
Értékcsökkenési leírás elmaradt Ez megint miért baj?Spórolnak a cégnél.Amíg működik nem cserélik le.Ha nem működik gazdaságosan majd lecserélik.Saját tőke 2,2%-el emelkedett.Külső tul résszel együtt 6,23%-al.
"rövid lejáratú hitelek állománya 100%-kal csökkent, minden banki hitel visszafizetésre került." Ez szerinted rossz hír?Na,neee.A cégnek van le nem hívott hitele és csak részben (töredékben)lehívott hitele.(Megjegyzem ebben a válságban sok cég hitelt sem kap.)
Állami megrendelés ezzel mi a gond a Freenek és az Axisnak lenne rá szüksége,de mi a Free mint cégcsoportban vagyunk részvényesek és a Humansoft viszi az egész cégcsoportot.
Azért te sem gondolod komolyan,hogy ez rossz jelentés?Mind a 4 cég a csoportban nyereséges.Nézz körül,hogy a BÉT-en hány papír van ahol az anyacég és a leányai is veszteségesek.Ott már a kisebb veszteséget is jónak tartják.Te pedig a nagyobb nyereséget is rossznak.
Nem kellett volna eladni.Madridot is kicsit beparázott az írásaid miatt.Ez lett a veszte.
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 21:06
A probléma az, hogy még mindig gyenge lábakon áll a cég. Olvassátok figyelmesen végig a Q4-et. Nem csak az a probléma, hogy az állami megrendelésektől függ a cégcsoport sorsa (l. 11. Kockázatok fejezet), hanem nincsen pénz:
- "A társaság ideiglenesen szabad pénzeszközeit a nagyobb
hozam reményében likvid értékpapírokban tartja." (10.1.2. Forgóeszközök, aktív időbeli elhatárolások alakulása)
- - Az értékcsökkenési leírás tagvállalati és csoport szinten is elmaradt a tervezettől, amelynek oka, hogy a tervezett eszközpótlásra a szűkös anyagi erőforrásokból nem tudtak fedezetet biztosítani. (6.6. Értékcsökkenés, eszközállomány amortizációja).
-------------
Szóval kimutattak "nyereséget", de bizony Gross Margin növekedés kisebb, mint az infláció. Még mindig nagy a baj és lövésük sincsen mivel kecmeregjenek ki belőle. Állami megrendelés ..... jaj még mindig itt tartanak.
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 20:36
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 20:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 19:42
Előzmény: #12695  Törölt felhasználó
Gyakorlatilag nincs bent meglepetés.Jónak mondható.Gondoltam,hogy 100milla felett lesz.Pármillával még jobb is lett mint amiben bíztam.Ha a kicsik észreveszik,hogy ez a kispapír gyakorlatilag a válságban,már 3 éve folyamatosan javul és elhiszik,hogy jöhetnek jobb idők,na akkor fog robbanni.

Írtam lejjeb,hogy nem lepődnék meg ha elérné ma a 2000-et.Hát nem lepődtem meg,de azért most 1 sört megbontok és a jelentésre is iszom 1-et.
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 17:58
Előzmény: #12694  Törölt felhasználó
A jelentes egesz jo. Csokkentettem ma a pakkom 20% kal 2000 nel, amiket 1650-1700 korul vettem, tul voltam sulyozva. Igy is toke 30% meg ebben van, ez is sok. 2500nal lennek teljesen nullaban (4000rol is van).
Sokszor nyugisabb ebben lenni mint a bluekban, de ha kell a penz es nincs vevo akkor keptelenseg kiszallni. Sajna ezek az egyszereplos papirok mind ilyenek.
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 17:34
Előzmény: #12693  bet4more
bet4more 2012. 02. 23. 16:33
Előzmény: #12692  akibaci
Igen, szerintem is elöjöhetnek az eladok 2000 felett.

Pl. én, ha el akarnám adni 0 körül az ösrégi pakkomat.
Kérdés, el akarom-e.... :)
akibaci 2012. 02. 23. 14:04
500 db vevő 1900-on és 1950-en.
Kicsit feszített az emelkedés grafikon alapján, viszont úgy tűnik, hogy ezeken a szinteken tényleg nincs eladó.
Talán 2100-2300 körül lesz, mivel ott voltunk sokáig.
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 10:28
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 02. 23. 09:58
Előzmény: #12689  akibaci
Csak este leszek,de nem lepődnék meg rajt.
Jó ez a lassú,de biztos emelkedés.Van 1 érzésem,hogy tartós emelkedő trend indult el a papírban.
Jöhetne már a jelentés is.Kiváncsi vagyok rá.
akibaci 2012. 02. 23. 09:30
Előzmény: #12688  Törölt felhasználó
Na, lesz ma kettessel kezdődő árfolyam?
387 darabot kell megvenni hozzá, 775e forint.
Törölt felhasználó 2012. 02. 22. 21:40
Előzmény: #12687  Törölt felhasználó
Jól mondod.
Azt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy a papír 2100-2400-as sávból úgy esett le,hogy az eredménye nagyot javult.Meg vagyok győződve,hogy erre az esésre rásegítettek!Arról is,hogy csak így tudták sok kicsivel eldobatni a papírokat.Talán az állami pakkból is alul vásároltak.Ezt a stratégát,már 2000 felett elhatározhatták.
Móricz már a mnyp pakkok átadása után esést vizionált.(magyarul tudatta a befektetőkkel,hogy eshet a papír ezzel elbizonytalanította őket,pedig ő 1db-ot sem adott el)Más papírokban a vezérek azt bizonygatták,hogy nem okoz esést.Ez azért nekem már az elején feltünt.Írtam is.Vissza is lehet keresni szerintem.
Direkt lenyomták az árfolyamot és a cég olcsón vett.Ez jó a cégnek és a jelenlegi tulajoknak is.(azaz nekünk)
A gyorskezű spekikkel eldobatták.
A cég eredmény javulása egyáltalán nem indokolta az esést.Móricz 2350-es vásárlása szintén nem.Mezőgazdasági projektet pedig én már régóta említettem.Mivel akár az egész EU piacot jelent,a következő 2-4 év erről is szólhat.Környezetnek is valamikor már javulnia kell.
A 800-as mélypontot nem szabad nézni.1200 alatt szinte csak a cég vett.(Én is 1300-nál vettem)Tartom azt a véleményemet,hogy nagyon kevés embernek van az átlaga 1800 alatt.A cégen kívűl talán 1-2 kicsinek.Akkor miért ne mehetne tovább?Több mint 2 éve a cégről nem jelenik meg + cikk!Vajon miért?Ez a mezőgazdasági is csak mezőgazdasági oldalon.Minha csak titkolóznának.
Hogy javul az eredmény több mint 2 éve,ha a cég szerint a környezet csak romlik folyamatosan.Szerintem kicsit rábeszéltek a negatív dolgokra.Így sikerült (1 éve ilyenkor még)hihetetlenül olcsó áron vásárolni a cégnek.
Humansoft akvit akar.Állítólag még idén.Tehát akkor feljebb kell tenni az árfolyamot is.Móricz nem engedhet olcsó higítást.(min.2350)Alig vannak eladók.(Persze vevők sincsenek)Most,hogy kiszívtak rengeteg papírt,miért ne mehetne 2300 fölé?
Én tényleg sokat várok a papírtól.Nézek több céget,de hiába ment ez most relatív többet a többinél éves távlatban jobbnak tartom,mint bármelyik kicsit.Egyébként veszem majd tovább,csak másban kellene + nyerőt csinálnom.
Sok kispapírban ki vannak tömve a kicsik.Tele vannak.Nem is nagyon tudnak majd emelkedni.Itt pedig nincsenek.Bármikor jöhet 1 nagyobb pattanás.Persze kéne 1 + cikk végre,amire lassan több mint 2 éve várok.

ica ha nincs eladó,hogy lehet nagy forgalommal robbantani.Pont most tudták volna 2000 fölé vinni,mert 2000db-al megtehették volna.Nem tették,mert még fogják majd páran dobni,ha megy a hinta tovább.A legjobban kinéző papír a BÉT-en jelenleg.
Törölt felhasználó 2012. 02. 22. 18:10
Előzmény: #12686  Törölt felhasználó
Ez a "B" kategória, itt bármi megtörténhet. :)

A B katis rv-re különösen jellemző a mélypontokról való akár triplázás, ez esetben 2400-ig nem lennék meglepve, ha elmenne.

Csak a Freesoftól szokatlan ez a volatilitás, mert az ilyen nagymértékű oda-vissza mozgások egyáltalán nem voltak rá jellemzők. Most vagy a papír mozgásának karakterisztikája változott meg, vagy ez a hullámvölgy egyszeri volt, és rövidesen visszaáll minden a szokott medrébe.
Törölt felhasználó 2012. 02. 22. 18:02
Na apró tili-tolival mégis fölhúzzák 2000-re, mint jeleztem. Igaz én egy "robbantást" írtam valamikor, egy belső információra alapozva. Az robbantás elmaradt, apró trükkökkel mahinálták meg. Úgy látszik tényleg nincsen pénz.
------------
Barátaim!
Viszont 2000-nél megáll a dolog.Nem értem miért jó a 2000-es árfolyam azután hogy a 800 is "jó" volt. Majd kiderül a történet lényege, ki akarja őket felvásárolni, vagy kit akarnak ők felvásárolni részvénycserével. Ennél az esetnél a 800 Ft tényleg röhejes lett volna.

Szerintem el kell dobni a pakkokat időben.
bet4more 2012. 02. 22. 16:37
Előzmény: #12684  Törölt felhasználó
1959, a 2000 küszöbén.

A forgalom viszont még picike :)
Törölt felhasználó 2012. 02. 22. 10:24
Előzmény: #12683  Törölt felhasználó
Vettem OTP-ét.Próba képpen.Az idén eddig mindig bejött.Long-short is.

2100-ig 1500 eladó van.Ez nem tétel.Igaz vevő is csak ennyi 1500 felett.Vevő álltalában nem szokott a könyvbe állni,csak piacin veszi.Azért az érdekes,hogy hova tüntek az eladók?Emelkedig az árfolyam és nem jönnek elő.Ez azért az én verzióm támasztja alá,hogy a hinta-palintába több önkötés és a vevő saját magára való öntögetése is bent volt.Ha így van akkor nagyok veszik tovább.Csak utazni kell a nagyokkal.Lesz ez sokkal feljebb is az idén.2000 felett majd jön 1-2 jobb hír is és jönnak a kicsik.Na majd akkor forgalmas lesz itt a fórum is.
Törölt felhasználó 2012. 02. 22. 09:46
Előzmény: #12682  Törölt felhasználó
Ha csak ennyi eladó lesz a 2000 nem lesz akadály.Érdekes,hogy nem nagyon érkeznek az eladók.Lehet itt 1 nagyobb rally is.Pedig a spekik még rá sem ugrottak!!!
Egyébként az én átlagom a tegnapi árfolyam alatt van.
Akik azon gondolkodnak,hogy lehet-e venni,azoknak annyit,hogy a Free kibocsátási ára 1800ft-on volt és utána 4000ft fölé is ment.Móricz 2éve 400milláért vett 2350-en.(akkor már válság volt)Nagyon kevés embernek van az átlaga 2000 alatt!1 éve a papír (válságban)2000ft felett volt és a nagyok tolták le,hogy a cég olcsón tudjon venni részvényeket.Ezt eddig a BÉT-en szerintem egyetlen társaság nagytulajai sem csinálták meg.Itt a cég érdekeit teszik a sajátjuk elé.Kicsi a közkéz és kiszívják a piacról a részvényeket.Humansoft még az idén akvit akar.Feljebb fogják tenni az árfolyamot.(min.2350)
Törölt felhasználó 2012. 02. 21. 20:25
Előzmény: #12680  Törölt felhasználó
Pár száz darab...Már nem emlékszem pontosan 400 db mondjuk: nem tétel
Törölt felhasználó 2012. 02. 21. 19:37
Előzmény: #12680  Törölt felhasználó
Én se,láttam,mert csak reggel voltam.
Az látszik viszont a vételekből,hogy valaki-kik gyűjtik-veszik tovább.
1600-nál csak pihentették a papírt és várták az eladókat.Mivel nem jöttek,feljebb teszik a kereskedési sávot.Kicsik adják,aki veszi pedig pakkokat vesz.Péntek,hétfő és ma is.A kicsik még nem vették észre.Ha jönnének több apró vétel lenne naponta és a könyvbe is beállnának kisebb-nagyobb vételekkel.
Amikor fordult a papír 1200-on beírtam a Phyl és az EST topikba,hogy vagyenek Free-t mert menni fog.Persze kaptam hideget-meleget.A Phylre nem emlékszem(lehet 30alatt volt)de az EST 210! felett volt.Hát nem jöttek.Szerintem jönnek majd 2000 felett.A lényeg ITT NEM SPEKI RALLY folyik.A cég javul és eddig azért hallgattak,mert kiszívták a kicsiktől,olcsón a részvényeket.
Madrid is lassan a fejét veri a falba.
Sajnálom,de nagyon türelmetlen volt.
2000-nél még azt írta,hogy nem érti 1 javuló eredményű cég miért esik.Majd 1300-eladta.Hiába írtam neki többször,hogy eldobatják a papírokat,hogy a cég olcsón begyűjtse.
Majd arról kezdett írogatni,hogy rengeteg az eladó és megy megint 1000 alá.Nem értette meg,hogy a nagyoknak a forgalom generálásával sikerül többekkel eldobatni.Nem állt érdekükben (az ő kedvéért)gyorsan felhúzni az árfolyamot,mert akkor kevesebb részvényt tudtak volna venni.Így,hogy csökkentik a közkézt sokkal könnyebben tudják majd robbantani.Nem kell hozzá más,csak 1 nagyobb megrendelés,vagy majd 1 nagyon + cikk,amiben +an nyilatkoznak.Persze ez csak akkor jön,ha már begyűjtöttek még 1 csomó papírt.
2350-ig nyugodtan lehet venni,mert Móricz nem fogja megengedni,hogy alatta tőkeemelés legyen.Ő ott 400milláért vett.Ezt nem szabad elfelejteni.

Várom a jelentést,amiben 100 milla feletti (1-2millával)eredményt várok.Ha eléri a 2000-et lehet 1 hinta lefelé,de ha jön 1 közepes speki,aki beál 1-2 edb-os vételre,az akár indíthatja majd tovább.Amit régóta írok,hogy igen nehezen lehet ebből a papírból mennyiséget venni.Az 5-10% emelkedés megtévesztő.Ami ma még drága,holnap már lehet olcsó.Ez megy most.

Topik gazda

hotface
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek