Úgy néz ki, hogy az átugrásos problémát a strategy tester (avagy az MT4) maga okozza, hiába az "every tick model" beállítás, a valós idejű adatmozgás nem helyettesíthető.
na visszajöttem ...de még mindig nem hiszek ennek a mocsoknak ..
szép lassan araszolgat , de kellene valami visszacsuszi is hogy lássam mi történik utána ..
(igazolja magát ! )
ha sima az ügy akkor beteperek a lába közé vagy 3 - 4t és ha holnap is szép marad úgy dél fele , akkor még vagy kettőt , és otthagyom az egészet egy jó ideig úgy ahogy van .
Az eddigi nem túl nagy tapasztalatom szerint expert alapú támogatás nélkül nem érdemes forexezni. Egy jól megírt segéd segít szűrni a piacot egyszerre több devizapár scannelésével és szól, ha talál valami használható set-upot, amire aztán ránézek. Legalább is számomra jelenleg ennek a csiszolása az elsődleges cél, alakulgat.
,2 lot-os eurusd short-om 500 eur alatt nem zárom. csak nem bírtam magammal. :)
fordított fej-váll-ból, fülescsészéből látszott, hogy 1,34xxx-ig felmegy, ha a nyakvonalat áttörte.
Sajnos még w1-en mehet feljebb.
Csak érdekességképpen. Ha egy kicsit türelmesebb lettem volna, akkor a ma zárt pozik 90%-a nyerőbe fordult volna.
Erről ennyit.
Kísértetiesen hasonlít az eset az OTP sztorimra. :)
Nem tanulóképes rendszer vagyok ezek szerint :)
ui: szarvasvadasz! az mt4 nekem is tetszik. mármint ezek az expertek.
Érdekességképpen: ma 11-től mostanáig 0.3 - 0.5 lotokkal ~500 USD a termés M5 - M15 szinteken, 3-4 párral, 5000-es accounton, viszonylag kis kockázattal, automata pozinyitással, DE felügyelet melletti zárással/pozimódosítással, ha indokoltnak látom. Szóval messze nincs kész és a teljes automatizálást most még nem látom be, hogy érdemes erőltetni. A set-up vadászat viszont az nagyon nagy segítség.
Maci, közben sok kérdésemre választ kaptam, de egy maradt még, amire egyenlőre nem tudom a választ.
Írok egy komplex stratégiát, ami divergencia és slingshot alapon nyit pozikat (tehát set-up pontokra vadászik), jelenlegi formában is termelt ma szépen.
Írás közben sokféle dolgot teszteltem és azt vettem, észre pl. az egyik igen egyszerű CCI és RSI alapú tesztprogramomon, amelyben a slingshot még benne sincs (nem nyit pozit, helyette journalba küldöm, hogy nyitott volna ekkor, ilyen és ilyen feltételekkel, stb.), hogy a strategy testerben futtatva elmulaszt néhány a charton egyértelműen kialakuló és láthatóan teljesülő feltételt. Arra is ügyeltem, hogy piszok rövid legyen a tesztkód, hogy ne annak hosszú lefutása miatt ugorja át. Szóval nem értem. Van tipped, miért lehet?
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.