na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
sztem sp-nél mindegyik tf-ben up trend van. De persze nem is ez a lényeg, hanem mindenkinek a saját értékelésében milyen a trend. Azt hozzátenném, hogy max a kereskedés fölötti tf-et trendjét érdemes/szabad vizsgálni amilyen tf/időtávban kereskedik vki.Gondolom, h nem hetei/napi chart alapján tradelsz. Jelenleg egy ellenállási zónát tesztelget 1245-1265-ös sávnál.
hetesen.. esetleg naposon... nálam azóta maci, mióta törte a 2009 március óta tartó tartó 2 éves emelkedő trendet.. sajnos a scenario az, hogy most a piac egy az egyben el kezdte másolni a 2008 tavaszán történő felpattanást a nagy bezúgás előtt.. ott is a fordított fej váll ferde nyakvonalát tesztelte vissza, és úgy tűnik most is ez történik.. 1285-1300 között.... kérdés, lesz e hozzá erő.. szvsz nagy a sansz, hogy lesz.. így addig maradhat addig a long altrend..
cimbi raja: link
na persze ha tovább menne akkor meg bika van... de ilyen funda mellett kétlem, hogy képes lenne...
ez már tényleg a "politika" beavatkozása.. de legalábbis olyan az érzése az embernek... olyan, mintha a láthatatlan kéz támasztaná a piacokat félve a katasztrófától...
ezt en is eszrevettem....de ez semmit sem jelent....persze az a gaz h maci trendben az ember inkabb a short beszallokat keresne, azok meg rendszerint nem jok....daxnak jot tenne meg a savozas mondjuk 6100-5750 kozott ugy lehetne szepen keresni, de usa sajnos nem hagyja esni, delutan jon mindig a megmentes....tegnap latszott igazan h a dax legszivesebben beesett vna....megint itt a lecsorgas amibe nem igen lehet beszallni....
de látod, hogy "nem mernek" esni.. vagy a tököm tudja mi van.. de azért már kicsit vicces, hogy maci trendben sincs rendes esés, vagy legalábbis napon belüli rendesebb korrekció lefelé... kemény ellenállásoknál...
istenemre, esésekkor jobban pattogott fel támaszokon, mint emelkedéskor visszakorrigálni ellenállásokon.. mert még oké, hogy full long trendben így volt, de hogy short trendben is?! LOL bazze...
A Könnyek helyett című számuknak kesernyés íze van mondanivalóval, A repül a bálna...szép dallamos rockszám, jókedvet sugároz, nem túl mély :) mondandóval.
HI...megjelent a kép a képzeletemben :)
Egyébként közelebb van Istenhez mint Budapest, legalábbis ami az emberek mentalitását jelenti...(tisztelet a kivételeknek)
nekem van egy olyan érzésem azt még elhúzzák.. a holnapi döntést mindenképp megvárják, onnan még minimum egy álkitörés felfelé dukál.. és utána esés.. de ez csak a jobbik eset.... még az is lehet hogy előbb nyakvonal teszt lesz 1285 felett.. és hetekig fogunk itt kovályogni..
nekem a repül a bálna jobban bejön tőlük.. van is egy érdekes sztorym erről.. mikor jártam székelyföldön.. az ezeréves határ egyik falujában, fent a havasokban.. zsákfalú, onnan tovább nem visz út.. kommandó a neve.. bemegyek az egyetlen kocsmába.. hát mi szól a zenegépből?! ez a szám.. és két félrészeg székely favágó erre ropja épp. :)) hát nem kicsit érdekes feeling volt majd 800 km-re Budapesttől, szó szerint az isten háta mögött.. :)
Forex és sokminden más is
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
átjárható nyugodtan az egyikből a másikba