szoda

Regisztráció: 2010-06-05 19:14

Hozzászólások száma: 4 068

Utolsó hozzászólás: 2012-05-29 16:15


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Mi lesz veled Magyarország? 2012. 05. 29. 16:15
...s még régebben a tatárok is nyomták krahácsot /számolatlan áldozattal

lesz még ünnepnap majd a távoli jövőben akkor , amikor is megünnepeljük a európai unióból való krahács kilépését , mint a gonoszok szövetségének elhagyását , ami mély elnyomást és nyomort hozott az országra.

oszt majd ünnepeljük a nagy és hős palesztin nép győzelmét a zsidók felett , amerika irán általi megszállását , illetve a kínai - venezuelai és a é. koreai kim ir csocso összefogását illetve az össznépi nemzetek által megalakult hurált és kb fennállását /egyik alelnöke: orbán viktor /

...de akkorra már a reggeli híradó "allah akbar " köszöntéssel indul, majd minden évben elsíratjuk a hősi halált halt szaddam husszeint a demokratikusd rend elleni harc hősi halottját / beszédet mond a vénesz tanácsából id.áder gyula aki földön élt legnagyobb magyar - áder jános unokája ...
Forex tréderek ide 2012. 05. 27. 12:18
ezek csak válaszlépések és korrigálások a fennálló egyensúlytalan folyamatokra /kamatok , swap stb) , igazi lendületet ez és ezek semmiben nem adnak..
addig ameddig az euróból menekítik dodoba és /aki továbbra sem kalkulál a dodoval a mögöttes adósság nagysága miatt/ némelyikük aranyba látja még pl. a menekülés útját , addig nem képes a joro/ európa/ számottevően erősödni .. ugyan mitől is ? a görög is /ha kiszáll - ha nem/ így úgy is húzza lefelé a zónát mivel onnan kiköltözők is veszteségeket termelnek ...és még fognak is , és akkor még nem is beszéltünk a spanyolokról , oszt majd a portugálok és az írek vannak majd még a sorban / kis mellékzöngének olyanok is akadhatnak menet közben hirtelen mint ciprus pl/ .. itt már kevés csak technikailag nézni a cuccot, hanem az egészre kell valamiféle rálátással ítélni és megítélni .. ilyen időkben nagyon nehéz a momentum trade, a swing és a hosszabb táv az még inkább ajánlatos ... /kisebb lottal de nagyobb kockázattal ..

nem tudom hova fejlődhetne még magasabbra usa sem , hiszen az 90 évekbeli örömódákat most és ezután már nem írható le felhőtlenül ..max. 1.4 /ami vágyálomnak tűnik már/, de felette tuti kampeca

a többiek /több közt mi is / az egész zusammen foglyai vagyunk , és maradunk is .. ezt az érát /gazdasági rendszert/ nem a közepes alatt levő fejlettségűeknek találták ki.
lehet hibáztatni bármit és akárkit , de be kellene látni , hogy valójában már a rendszer hajdani kialakításakor ez ott eldőlt .

míg a fogyasztóhoz nem jut lé, addig hiába tömik a vállalatokat és a bankokat vagy bármit is a QL x-kel , mert pont a megcélzott legnagyobb réteg az aki hiányt szenved forrásokban , illetve aki a vásárlásaival megindíthatná a piacokat .. a franciák új főmuftija ezt a cuccot fazonírozná és most merkel is bért emelt egynémely szektorban - ami egy kezdeti jó jel -sztem ..
ezt tartom a szabadverseny legnagyobb hibájának : nem az árú olcsóságának és minőségének a mindig fokozott hajszolása , hanem az árút termelő és az árú értéke közötti összhang az ami egyre nagyobb szétnyíló ollót mutat .. ennek közelítésére ez a rendszer nem alkalmas ..

..és ha egy ilyen v.rendszer alkalmatlan lesz , mibe is torkollik?

"bársonyos, puha" gazdasági-pénzügyi v.rendszerváltás még soha nem volt /és nem is lesz , mert a mindig élő profitért még soha senki nem mondott le önszántából, emberbaráti szeretetből .. sőt!.. minél többet
feri megy a kaptárba 2012. 05. 06. 09:18
ja..

így már értem ..

ezekről a kisz titkárokról beszélsz /írsz? :

link
feri megy a kaptárba 2012. 05. 06. 08:08
1 millió az egyhez , hogy pont gyurcsány az akinek plágiummal született a diplomája ..

érdekes módon hogy PONT gyurcsánynak .. miért pont gyurcsánynak és ráadásul miért pont csak neki tűnt el a dolgozata

ha schmittet nem buktatja le a hvg a doktorijával , ugyan kinek jutott volna eszébe megnézni gyurcsánynak a dolgozatát ?

annyira átlátszó , hogy az már sikít.. ezen agyalni csak szőke nők dilemmája

aztán miért is nem ül össze az egyetemi grénium ezt a diplomát kivizsgálni ugyan úgy mint schmittnél a doktoriját , hiszen a hír tv-nak megvan mind gyurcsányé mind a sógoráé is ,mert másképp hogyan tudná állítani azt amit állít ?
feri megy a kaptárba 2012. 05. 03. 21:47
hát most biztos "nagyon" keresték a sógor dolgozatát .. de ez még semmi , hiszen valamivel össze is kell azt hasonlítani , illetve szintén "nagyon" agyon kellene keresni a gyurcsányét is ..

csak tegyük fel :

mi van akkor hogyha magának gyurcsánynak megvan a dolgozata azaz a kezében van , csak hagyja a botrányokozót még nagyobb "tettre" sarkallani , vagy valamilyen nagyobb hibát elkövetni ..s majd akkor előjön a cuccal /mert az is fura , hogy ő "sem találja " a cuccai között..

de hogy valakinek /egyetem , hír tv , gyurcsány/ elő kell valamikor rukkolni vele - az tutifix, mert így nem maradhat ..

/csodálom viszont , hogy bajnai dolgozatát senki fideszes vagy aközeli média vagy egyszerű trafik/dohánybolt nem piszkálja

sztem ezek hárman játszanak ezzel az izével, csak simán basztatják egymást a két nép nagy örömére

nem mintha bármilyen jelentősége lenne ennek az egész cuccnak , hiszen gyurcsány már semmi és senki - jelen állapotában ..

miről kellene neki lemondania ?

képviselőségről ?

ugyanmá... a huszonév alatt még senki nem mondott le erről - miért pont neki kellene ?
feri megy a kaptárba 2012. 05. 03. 09:25
úgy kellett gyurcsány diplomájának kifundált megtámadása a jobboldalnak - mint egy falat kenyér ..

nemhiába a hír tv abszolut elfogultan előbányászta azt ami nincs vagyis nem fellelhető..

/és már megy a fordított bizonyításnak a gondolkodásmódja is : bizonyítsa az , akit megvádolnak ... tehát bárki bárkit bármivel, nem kell azt alátámasztani bizonyítékokkal ../

a paranoia nevű kiütés meg barom ragályos a nagyon magyar gének között.. ha a vezér az, akkor a talpasokon is látszik messziről rögtön a ragya

bírom: akármi adódik még 3 év távlatában is , valahogy mindig a gyurcsányhoz jutnak :o))
feri megy a kaptárba 2012. 05. 03. 08:42
aztán miféle "szabadság" kellene a magyarságnak ?

sztem volt és van szabadsága a magyarságnak .. ki lehet lépni európából , fel lehet mondani az összes multinak és önállóan is lehet élni akár ...

csak kellene tartani erről - ezekről egy népszavazást/mint amikor beléptünk az eu-ba ..

nehogy már 20 ember döntsön állandóan a népre hivatkozva kamuból
feri megy a kaptárba 2012. 05. 02. 20:04
ez egy baromság...

még ha kiderül is hogy a fele diploma lopott vagy csalt ..

mit sem számít már annak, hogy a sch.pali mint közt.elnök bulizta a doktoriját ..

ezek már csak a földrengés utózöngéi, illetve már csak dedós erőlködések - persze csak annak aki szopja-nyalja ezt .. / ki nem szarja le feri diplomáját ? miért ... ki ő most ?

**

a "fürge ujjak" kötő és fonalmagazin vagy a discovery tv csatorna - megnézhetné most meg áder diplomáját pölö

Orbáni titkosrendőrségről ír a NY Times 2012. 04. 25. 12:31
#73
ja.. és már nem is a "jusson maradjon is " érdekes filozófiát taglalják a magyar emberek , hanem azt hogy "övéké" vagy az "ellenség " e az , akinek "marad miközben nem is oszt -hanem elvon " ..

a baj ez , és nem az ki mondta és miért is ..

lassan -lassan minden genya cucc elfogadhatóvá válik, beépül a gondolkodásmódba és olyanná válik mintha ez lenne már a szabályszerű is .. "ők" is csinálták - mi is ..

ráadásul ez a bagázs ennél is továbblépett és rátett még egy - két lapáttal ... nyíltan és egy ideig a törvények magyarázata mögé bújva ..

ma már erre sincs szükség és nem szívlapáttal , hanem futószalagon történnek az eszement dolgok .. és még így is erősebb a "mi kutyánk kölyke" értelem nélküli befogadás ..

erre az országra rá kellene zárni az ajtót , és a kulcsot eldobni - menthetetlen
Orbáni titkosrendőrségről ír a NY Times 2012. 04. 25. 11:27
#70
nyolc v. tíz évig azt mondták, hogy ilyen cuccok nem lesznek és minden átlátható lesz ha ők ...

sztem meg még több lett az átláthatatlan és ködös cucc.

a baj nem is ez , hanem maguk az emberek , a magyar mentalitás ...

mindenkitől mindent "bevesznek"

erre a terrorcuccra sztem semmi szükség nincs és nem is volt ... biztos hogy a nagyobb államoknak, ahol súlypontiak a vezetőik is - terror és drog meg egyéb szempontok miatt ott szükség van ilyen szervezetekre ..

de nem hinném , hogy hozzánk hasonló országok / bulgária , románia , szlovákia stb és vezetői / ilyen komoly támadásoknak , fenyegetettségnek lennének kitéve , illetve ilyen központi terrorelhárítóik lennének mindenfélével felszerelve ..

ez duma ..

Orbáni titkosrendőrségről ír a NY Times 2012. 04. 25. 11:18
#68
én ehhez ugyan nem értek ...,. de de az fbi meg minden usa ilyen szervezetnek van felettes szerve - felügyelete ,egyébiránt bíróság , és egyéb más jogorvoslati lehetősége az állampolgárnak, ha netalán méltánytalanul járnak el vele

... hányszor láttuk filmekben hogy a bíró megfenyegette az előadó szövetségi ügynököt vagy ügyészt , hogy 100 évre leülteti ha "hatalomból" pofázik , vagy éppen elhallgat valamit..ott egy fingilingi biró meghurcolhatja az egész bagázst elnököstül ha disznóság van a cucc mögött ... arról nem is beszélve hogy ezután a média mekkora hatalom ..

de itt ?

itt nincsenek ilyesmik , esély sincsen rá .. megírja lábjegyzetben az mn ,a tv hiradó két mondatban "elintézné" ?

és ...?
Orbáni titkosrendőrségről ír a NY Times 2012. 04. 25. 09:59
#59
végigolvasva a cuccaidat , a te szemszögödből azt is mondhatom , hogy onnan nézve igazad van .. hiszen a magyarázataid fedik azokat általános magyar feltételezéseket amik a 2/3 fanokban lakozik

csakhogy , a teljes felügyeletlenség a tek esetében minden ilyen logikailag előadottadat kilövi ..

hiszen ha a tek hibát ejt - sehova nem fordulhatsz ..

például , ha te saját lakásodat felforgatva találod , vagy éppen lefognak mert hasonlítasz egy drog dílerre .. akármeddig és akármit csinálhatnak veled , bármilyen méltánytalanság történhet veled vagy a cs.tagjaiddal , pusztán félreértésből, vagy rosszul levezényelt nyomozati anyagból

jogorvoslatért .. hova mehetnél ?

hogy történhet e ilyen , vagy nem - nem ez a kérdés , hanem az , hogy legyen egy intézmény ami a vétkezőtől teljesen függetlenül képes legyen objektíven rálátni és ítélkezni a fennálló helyzetben ..

a nyt pontosan erre világított rá /ha megfizették az újságírót , ha nem ..

nem a tek maga az érdekes , hanem a tek felügyeletének a hiánya /ami van , az nem felügyelet , hanem annak a kikerülése - hiszen minden annak újonnan annak kinevezettje - valamilyen módon a kormányhoz köthető .

a lista készítés legalizálása /itt lent közöttünk/, elfogadása - már más dimenzió , de tuti nem az enyém és sokan másoké sem . Hogy vannak akik ezt tudomásul veszik és normális reakciónak veszik / azt már tudományosra faragva / - az egy szomorú cucc .. a rákosizmust is az ország majd 2/3-a tudomásul vette /akár tudományosra is cizellálta / , de attól még az egy elnyomó gépezet maradt/volt.
Csaba László: Nem minden áron kell megállapodni az IMF-fel 2012. 04. 13. 14:19
#33
a szent jobbot kellene bevetni és végighurcolni malmötől marseille -ig .. sztem akkor eszüket vesztve tárgyalnának a hitelről - (szivacs vihetné elől a plüssön - ez már járna neki :o)

európa elment már a falig - nem tudnak az orbán és az orbánisták elől már hova ...
Csaba László: Nem minden áron kell megállapodni az IMF-fel 2012. 04. 13. 14:08
#32
azt nem írtam hogy hibátlan a szabad piac ...illetve azt , hogy ilyenkor be kell /kellett volna !/ avatkoznia államnak , vagy az államok szövetségének

de ha csak itthon néznénk a nagy magyar valóságot , akkor az ilyen fene nagy "majd én megoldom!" féle állam-kormány hibáiról összességében mennyit, hányat tudnánk írni ?

de még most sem a hibáinkat javítgatjuk , hanem " az a genya kapitalista .. na az teszi ezt velünk !" .. mert úgy egyébként minden a kisujjunkban van / akár pl.legyen az egy kósa akár ,de matolcsyról meg nem is beszélve ..egyenesen egy zseni - aki a kormnyfő szerint még mindig Hungária titkos fegyvere
Csaba László: Nem minden áron kell megállapodni az IMF-fel 2012. 04. 12. 14:31
#8
ez így 1/egyben baromság.

a piac valóban önszabályozó /mert akkor nem is lehetne piac / , de amennyiben túlsúlyos lesz egyirányúan és egy oldalon , akkor az állam /vagy az államok összesége ,szövetsége/ szabályozókkal besegít/ javít a túlzott aránytalanságok kiküszöbölésére/ ez mindenhol jelenleg ma is folyik pl. eu, usa szinten is ..

de az így tévhit , hogy csak az állam "létezik" .. ha nem lenne "szabadpiaci valóság" akkor mi a fenének küszködünk, küszködtünk hogy a mercedes , audi és egyéb multik idetelepüljenek és ne máshova.
az állam miatt önmagában senki be nem tenné a lábát ide , nemhogy a zséjét kockáztatná. az állam olyan feltételeket teremt , hogy a "szabadpiaci valóság"-nak kedvező feltételeket teremtsen .. ekkor a befektetők mindent megteremtenek hogy kedvező feltelek mellett profitáljanak belőle , egyúttal profitot termelnek az állam és a polgárai részére is..

az állam nem képes önmagában még egy rollert sem összeszerelni és azt értékesíteni sem ..

az állam és apparátusa nem arra van kitalálva , hogy a piacon résztvegyen és profitot termeljen .. ha meg az állam pl. túlszabályoz vagy nagymértékben elvon a befektetőktől /-mert hibázik a jogalkotásaival vagy vele - azzal túlzottan beavatkozik és ezáltal korlátoz is / , akkor valóban egy olyan "valóságot" tapasztalnak meg az államban élő ál.polgárok , hogy a fal adja a másikat !

a "szabad" piacot könnyű elveszíteni .... visszaszerezni és az elvesztése előtti állapotot produkálni - már viszont nem annyira egyszerű.

/de ettől pl. a matolcsy fizetése keresete egy jottányit nem változik - ez viszont valós "valóság"
Mi lesz veled világ? 2012. 04. 06. 11:18
nagy fasz ez a kinai manus .. akkor a hüant kezelje az értékén és ne ezer éven át alulértékelten ..

másra kiabál miközben vastagon leszarja a globális gazdaságot annyiban , haamennyiben az kína ellen fordul a trend vagy bármi is a piacon .

mi a túrót tehetne az usa jegybankárjának a feje .. ? netán kína érdekeit nézze és nyilatkozzon ..

a v.gazdaságon át azt kéri rafináltan és pofátlanul a kínai fkalap, hogy
az usán keresztül a kínai poziciókat erősítse az usa gazdasága maga ?

nem globális /?/ lazítást , hanem az usa gazdaságára van befolyással az amit börni mondott vagy tesz ..

hogy másodlagosan kihat a v.gazdaságára is ?

hát persze .. de ezért
álljon el tőle az usa főjbankárja ?

tenne ilyent egy kínai főgeci hasonló helyzetben ?
Andor László nem védte Magyarországot 2012. 04. 06. 10:55
#26
ja..

csak tudnám , hogy akkor minek az eu , ha mindenki ELSŐSORBAN a SAJÁT országa érdekében szavaz , tesz bármit is ott..

ilyeneket a fene nagy elfogultságodban szemellenzős beszűkült látásmóddal csak te tudsz írni...., ha te most németország lennél, akkor a saját érdekedben egy büdös fityinget nem adnál vagy szavaznál a hungaristáknak - hiszen a legtöbb zsét mégiscsak te mint németország fizetnél be és osztogatnád szét ráadásul most egy olyan hungaristának ,aki belédrug /mint főeu/ minden további nélkül amint hazamegy kedvenc játszópajtásaihoz
Ki mondjon még le, mert nem frankó a diplomája? 2012. 04. 06. 09:43
#38
gyurcsány menjen a francba .. ki törődik már vele ?

tévedsz .. a "baloldal" / mi ez ?/ senki nem foglalkozik már vele ... csak te - ti meg orbánék

hol látsz te a "bal" oldalon gyurcsányozást ?

1xű üldözési mániátok van , és mindig előszeditek /mint most is ...

nincs jobb meg bal -oldal , soha nem is volt igazából azaz, antallal halt meg az a nemzeti kozervativizmus , amiből lehetett volna egy valódi normál gondolkodó kifejlődő nemzeti karakterű ország /rész/ mindenféle handabandázós magyarkodás nélkül .. nem csíptem őt sem, de ezt el kell ismernem ..

ezek akik vannak immár tizen éven át , megteremtői és kiszolgálói a saját birodalmuk felépítéséhez és működtetéséhez .. ezért mindent beáldoznak a koronától kezdve az összes állami vagyon elherdálásával . A határon belül-kívül levő emberek milliói csak eszköz ehhez ..

milyen jobb és baloldal ..

de ha ulan batorból írsz , akkor meg tudlak érteni hogy így látod ..

Ki mondjon még le, mert nem frankó a diplomája? 2012. 04. 06. 09:26
#35


szégyellem az országomat - és hidd el tudom hogy miért és miről beszélek , hogy hogyan vélekednek rólunk ..

a világban értetlenség majd most már közröhej tárgya vagyunk , de most aztán már igazán - először a piti kivagyiságainkat mosolyogták meg , de most már a baromságainkon, hülyeségeinken röhögnek teli szájjal ../ ezt a cuccot nem lehet, lehetetlenség meg vagy kimagyarázni

ezek a mai napokban folyó cuccok jellemeznek minket , vagy bármilyen népet ahogy önmagukban - önmaguknak is viselkednek - ha akarod ha nem ..

ezeket a történéseket nagyon nehéz lesz kitörölni az agyukból ..

rombolni könnyű pilltok alatt , építeni - annál nehezebb , évtizedig is eltarthat akár - és ha egyáltalán ..

te - ti meg még tápláljátok is a szart , a baromságot
Ki mondjon még le, mert nem frankó a diplomája? 2012. 04. 06. 09:11
#34
ez nagyon erőltetett ../ érdekes hogy nincs meg hirtelen - és pont- gyurcsánynak a szakdolgozata .. jaj de érdekes

de nemcsak ez,és ezért már jóideje nem foglalkozom az itthoni politikával .. (az 1256. hülyeség után , egyszerűen már nincs semmi értelme )

ez nem egy állam , hanem tiszta dedó... ráadásul gyógydedó-degeneráltak millióival

mert schmittet kirúgták az államfői posztról a másolt dolgozata miatt , most hajtóvadászat van összevissza mindenhol diplomaügyben ..

nem érzed ennek a cuccnak a komolytalanságát ? ...mert ha nem, akkor részese vagy ennek a hülyegyerek-játéknak /is/

ez már tényleg beteges ..és fertőz mint állat

friss hírek További hírek