Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2024. 11. 10. 22:47
Előzmény: #21644  Zsolt90
Röviden. Én nem tudtam eldonteni 2022 eleje óta végképp, hogy az EU vezetése ingyen - e ilyen h. lye? Vagy hatterpancsot teljesítenek és hajtanak végre. Ha már ez volt a magas poziciojuk ára. 
Nem tudom eldonteni. Nem tartozom magas politikába meg aktivista se voltam sose. De most per pillanat az EU egy árva fiú lesz aki letolt gatyával bepucsítva várja a rossz időket és a nagy kékerest. Oroszország nyersanyag elerhetosege  off. Kína technologia, innováció beérte az EU szintet. Sőt. Velük is sikerült  osszevesszni, kitiltani, rossz kapcsolatot kialakitani, ott is off. Mert hát vakon kellett nekünk vakon szervilisen  követni a Biden  "" adminisztraciot "" a hangsúly a háttér adminisztrációm van, 😉mert szerintem már kar tagadni hogy Biden csak papíron irányított. 
Ja és USA úgy hagyja majd  ott Ukrajnát mint Afganisztán, Irakot, Vietnamot. Csak itt a sz.rt, a bajt, és a sok 100 Mrd usd  cehhet  majd az EU fizeti. :(. Szóval ennyi. Visszatérési pont elhagyva. Új világ
. Sajnos nem ok nélkül 5-os P/E a BMW és a Merci, etc... Nem azért mert a nagytoke és a nagyefektetok hülyek és nem látnak a pályán. 
Placi82 2024. 11. 10. 21:24
Előzmény: #21650  randomly
Akkor fordítom magyarra. :)
Kína technilogia /ipar és nyersanyag felvevő piac, EU, USA neoliberálisokat gyönyörűen beleloktek Kína karjába az Oroszokat. Korlátlanul megvéve az Orosz  nyersanyagot és energiahordozot tipikusan alacsony Kinai áron a vilagpiaci árhoz képest. => verseny elony. 
Na akkor nézzük az USAt protekcionista gazdaság politika, védő vamok, egy kis infláció emelkedés de ott egyszerre van jelen technológia, és  saját nyersanyag plusz olcsó dél amerikai latínok pár dolláros oraberert.  Ez is pipa. 
Zsidai úgy kerüli az alap problémát mint macska a forró kását. Ki kell mondani a szankciókkal EU ipara basszot rá. Miért. Mert a fenti leirtak alapján az olcsó nyersanyagot és energiahordozot kirugtuk a német és az EU ipara alól, + a teljesen dilletans politikai vezetés, át nem gondolt ESG politika, zoldites, atomeromu bezarasok miatt a  gáz, az áram, a nyersanyag olcsobb mint a kínai vagy az USA  ipari szereplőnek. Ezért menekulnek  a német termelő cégek Kínába, és az USA ba ha esetleg nem hallotta volna meg valaki, mert egy kő alatt lakott :)) 
Jaj. Bocsi ezt nem. P.C. Így kimondani?? 😉 Pedig ki kellene vazze, hogy Ruszki olcso nyersanyag nélkül b. szhatjuk. USA nem drágábban fogja adni mindig nekünk mint saját magának. Ez hívják behozhatalan versenyelonynek. 
Pedig ez  van. Isten se menti meg az EU t a recesszio tol a fenti okok miatt. És ha Németország ipara és technológiai szektora köhög, akkor az EU és közte  Magyarország akkor  tüdőgyulladást kap.!!! 
Nem Trumpra kéne ezt kenni gyerekek, mármint Németország iparanak  szenvedéset  es bukasat, mert ez bekovetkezett már uraim! Vagy nem olvasnak statisztikai adatokat. Ez már a múlt. De Trump  csak január 10 én lép hivatalba.... 
Abba kellene hagyni, és szembenzni azzal az alapvető ténnyel hogy a neoliberális EU vezetés és a saját népe érdekeit figyelmen kívül hagyó  kancellár az oka. EU versenykepessege off.  Hibás döntések sorozata. De Trumpli meg nem elnök. Ne kenjük már rá a mostanra már bekovetkezett nagy bajt. Jó?? 
Na evvel be is fejeztem a vasárnapi esti matinét:)) 
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 10. 21:06
Előzmény: #21657  Valiz
én még nem temetném..:))
Valiz
Valiz 2024. 11. 10. 20:24
Off: annyira ügyrtlen vagyok, hogy 2 napja nem bírom elrendezni, hogy az új telefonomban minden működjön. 
Ezüstnél-aranynál elkeserítő, hogy senki nem optimista.
Trump: kamugép, de majd jó világ lesz Elonnak :-) nem azt mondják, hogy a magas infláció még az ő vezetésének köszönhető? Én emlékszem a covidos ámokfutására, a klímaegyezmény összetépésére, és a nők méhében való turkálására. Véleményem most magán, nem befektetési szempontból nézem, na de azért...   Ha úgy kormányoz, ahogy üzletelt, akkor isten óvja Amerikát és minket. 
randomly 2024. 11. 10. 20:00
Előzmény: #21654  randomly
Ez lemaradt, az utóbbi hónapokban nem nagyon találta az irányokat https://hold.hu/forgalmazott-alapok/citadella-szarmaztatott-befektetesi-alap/ várom már az októberi tájékoztatót is.
randomly 2024. 11. 10. 19:56
Akkor holnap USD vétel? https://zsiday.hu/2024/11/10/lesz-trump-recesszio-europaban/ Csak abban reménykedhetünk, hogy Trump valóban csak zsarolási potenciálként akarja a vámokat felhasználni, mert ha tényleg megvalósítja amit beígért, akkor a kontinensre és hazánkra is igen kemény hónapok jöhetnek.
randomly 2024. 11. 10. 19:39
Előzmény: #21651  Bpali
  • Oil prices
  • Oil prices fell on Friday as China’s latest package of stimulus measures left energy traders underwhelmed, but despite the losses still managed to notch up a weekly gain. U.S. crude futures settled at $70.35 per barrel, down by 2.7%. Global benchmark Brent crude futures fell by 2.3% to $73.87 per barrel. Chinese authorities announced a package easing debt-repayment strains for local governments, but analysts said the measures will do little to directly target demand. Deflationary pressures on the Chinese economy have been a heavy drag on oil prices this year. But prices still ended the week higher amid expectations for tighter sanctions on Iran and Venezuela under the incoming Trump administration, which could cut oil supply to global markets. Prices also received a boost from Thursday’s Fed rate cut. Interest rate cuts typically boost economic activity and energy demand.  https://www.investing.com/news/economy/top-5-things-to-watch-in-markets-in-the-week-ahead-3713396
    Beze
    Beze 2024. 11. 10. 19:18
    Előzmény: #21643  hoffmannferi
    Sajnos semmi se tuti.
    Bpali 2024. 11. 10. 18:48
    Előzmény: #21649  Bpali
    Cél kicsit emelni az olajáron 😂
    randomly 2024. 11. 10. 18:46
    Előzmény: #21634  Placi82

Végéről :-) Nem, nem lesz itt változás.
    Deglobalizáció ... akkor lesz nagy infláció mint itt az EU-ban ... 14.000.000 Skoda Octavia mert nem keresi magát degeszre a VW Kínában. USA állampolgár majd kifizeti a szomszéd bérét? Nem ... Haza küldi a illegális migránsokat és kifog helyettük dolgozni? USA lakossága dupla tripla pénzért ... nem fog. Olyan inflációt csinálna ha ezeket meglépi hogy nem tölti ki a 4 évet. :-) Szóval osszunk kettővel ... Ja merénylet ... tudom a TV székházat sem a ... gyújtatta fel hanem Gyurcsány vagy Gyuri bácsi mert neki az olyan jól jött :-)
    Beze
    Beze 2024. 11. 10. 18:21
    Előzmény: #21647  pakk01
    Dollár index
    pakk01
    pakk01 2024. 11. 10. 17:28
    Mi az a dxy? :D
    hoffmannferi 2024. 11. 10. 17:12
    Előzmény: #21645  Bpali
    107 a köv szint,de befolyásolhatják hirek,Trump megszólalásai,meg az "x"-en egyre többen irnak eggy Iráni válaszcsapásról
    Bpali 2024. 11. 10. 16:46
    Előzmény: #21643  hoffmannferi
    dxy kapcsán egyetértek . Sajnos a 106 még csak egy “ normál “ szint .. Simán benne van én hosszabb távon azt várom a nyugati tömb Dollárba ( is ) menekül..
    Zsolt90 2024. 11. 10. 16:39
    Előzmény: #21634  Placi82
    Engem europa sorsa, gazdasaga erdekelne bovebben kifejtve, hogy mi a tipped. 
    hoffmannferi 2024. 11. 10. 15:24
    Előzmény: #21638  Zozo12
    Nálam naposon 20-napos alatt,50-est most törte,itt még lehet egy visszateszt,de ha tartossan nem marad felette,akkor lefelé 30.17 egy komolyabb ellenállás,meg a 20napos hetesen 30.4,ha ezt töri akkor,akkor 28.7 körül,de ide már feljön naposon a 200napos mozgó,ez tuti megfogja.Dxy nálam 106-ig simán elmehet,/xabcd 1.272/Szóval lefelé 30.2    28.7 fontos szintek.Én is long belépöt keresnék,de az messze van
    hoffmannferi 2024. 11. 10. 15:10
    Előzmény: #21638  Zozo12

Franky 2024. 11. 10. 14:35
    Hát olvasgatva a hsz-eket az egyetlen pozitívum, hogy mindenki az esés mértékét próbálja megtippelni... Ez talán fordulóra utalhat. :-)

Topik gazda

Lolmachine
    Lolmachine
    3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek