UJ: felrakok egy napos képet a bullish scenariohoz. Bullish esetben törik a piros vonal, ha alatta elhalna az emelkedés (hármas szerkezet marad), akkor legalább 108.3 körülig eshet tovább.
Nekem úgy tűnik, mintha alakulna egy long csatorna, aminek a mostani alja 112.8-112.9 (Fibo 38, szóval ott biztos lesz egy kis megálló), addig én nem vetném el a longot. Ráadásul az Indonéz földrengés eléggé bekavart, erre indult meg az esés is
Ettől azért lassabban megy ez, adj neki időt. Látod, a legutóbb jelzett 114-et elérte és csinált egy nagyobb lefelé kört (egyébként hármas szerkezetű volt az esés), ma meg már 114 fölé ment. Jelenleg egészen 113.4 környékéig korrekciónak tekinthető lenne az esés. Meglátjuk. Ha segít, rakok fel holnap egy scenariot a páréves alakzathoz, de csak ha kéritek.
Jelenleg nem kereskedem vele, de hetesen ránézve 1307 (potenciális 2-es hullámcsúcs) illetve 1345 a kritikus szint hullámos alapon (potenciális 4-ik hullámcsúcs). Ha törik az utóbbi, az esések már jó eséllyel korrekciók lesznek a további fel előtt.
Igen, ideális esetben ~115.1 környéke is elérhető, egyelőre korrekciónak tekintendő. Valóban érdekes a jen, próbaképp volt pár pozícióm (UJ, GJ, EJ) a napokban.
Igen pont ez a lényeg, a FED eddig is bohóckodott evvel az emelek-nem emelek kamatemeléssel.
Szerintem a múlt elég jól orientálja a jövőt :) A folyamatok nem változtak és a szereplők sem. Most lefelé mutat az irány, nemsokára felfelé fog, aztán talán újra le. Mi csak próbáljuk elkapni a jó hullámot, s rajta maradni amíg csak lehet :)
EUR/USD nagyon "zajos", túl sokat lökdösnek rajta a politikusok, s most eléggé beszorították az 1.05-1.12 közé. Emiatt a kitörés elég impulzív lehet akár fel akár le. Ettől függetlenül én azt gondolom, paritás alá menés előtt, kell egy felmenetel is, de persze lehet, az a hullám elmarad, majd meglátjuk.
Ami biztosnak látszik, újra a csatornában van az árfolyam, ami további esést valószínűsít. Tippem szerint 1.07-08 lesz a következő erős támasz, innét azért fordulnia kéne. Fibo 61,8-76,4 között eléggé átrohant fel is meg le is, szóval nem lepnék meglepve, hogy most ismét oldalazás következne 1.07-1,1 között. link
Ami engem sokkal inkább elgondolkoztat az EUR/JPY, mert ott nagyon érdekes mozgások vannak: link
122,5 volt az előző alj. Itt simán fordulhat (indul a 4 hullám). Ez EUR erősödést és JPY gyengülést vetítene elő.
Ha 122.5 fél alatt zár, akkor ez már az 5. hullám és folytatódik gyengülő euro/erősödő JPY verzió.
"miért szerepelt a múltkor az Agymenők sorozatban?"
mert az Amerika, ennyi
és ki kíváncsi már B-re,elmúlt, letűnt kor,
vagy ki kíváncsi Alan Greenspan-re? ezekre max a kutató közgazdászok, a pénz nem foglalkozik avval ha valaki bohóc sem avval ha valaki király, tök mindegy.
Teljesen más világ van, olyan amivel nem tudnak párhuzamot vonni a múltból, bármi lehet, és pont emiatt a csapkodás
EUR/USD