Azaz, ha van neked 1000db 100ft-os papirod, akkor akkor, hivatalosan 960db 25ft-os új phylát jut rád. De ez a szám az 1200-at is elérheti, mivel nem mindenki él a jegyzési jogával.
Kb. 60-70% lehet a tulaj egyéb cégek, nagyobb befektetők kezében. És közülük sem fog mindenki jegyezni a 25ft-os phylából. A fenmaradó 30-40%- kisbefektetőknek csak az 50-60%-a fog élni a jegyzési jogával. Szvsz túljegyzés csak azért lesz mert maga a cég fogja (Phylaxia) élni a jogával, hogy minnél több részvényhez jusson azáltal, hogy felszippantsa azokét akik nem jegyeztek.
szóval nem egészen csak a magán tulajok kezében lévő részvényeket jelenti, hanem csak a magán és 5%-nál kevesebbet birtoklók részvényeit... ebben nem voltam én sem biztos, ha pl egy tulaj v. nagy büfi, magánembernként birtokol mondjuk 10-20%-kot akkor az tuti, hogy nem közkézhányad. Sőt, ha jól értelmezem, akkor egy intézménynél levő papírok is lehetnek közkézhányad kategóriájában, ha 5% alatt vannak, bár ők meg "stratégiai befektetőknek" minősülhetnek, bár ezt nem tudom ki dönti el, hogy azok-e... :)
"közkézhányad
Azon részvényesek tulajdonában...
Azon részvényesek tulajdonában lévő részvények összessége, akik nem számítanak stratégiai befektetőnek, illetve részesedésük nem haladja meg az 5 százalékot." link
"A közkézhányad
A közkézhányad a részvénysorozat azon része, amely tulajdonosainak egyenként a sorozat össznévértékének 5%-ánál kevesebb értékpapír van a tulajdonában.
A tőzsdei szabályok meghatározzák, hogy a tőzsdére bevezetendő részvények esetében mennyinek kell lennie a minimális közkézhányadnak. A minimum meghatározása történhet százalékban, összegben, a tulajdonosok számában (illetve ezek kombinációjában)." link
Azt számoltam ki hogy a jelenlegi darabszámunk 24%-át kapjuk meg ha túljegzés lesz. Azaz ha van mondjuk 1000db 100ft-os phylád, akkor 960 db 25ft-os részvény jut rád! Azt jó lenne tudni, hogy
mennyi phyla tulaj jegyez. Szerintem kb.70%. Azaz valamivel több jut nekünk. 1000 db (100ft-os) philára 1300 (25ft-os) jut. Azt megtudja valaki mondani, hogy menny phyla van közkézen és mennyi a tulajnál?
He he . Nekem az egész phylaxia sztoriban az tetszik a legjobban. Hogy évekig meg lehetett venni ezt a szemetet névérték alatt pff:60-70,ft ért. Az akkor most 15/db. Akkor senki sem volt ilyen lelkes . jaj a névérték úgyis meg fogja az árat. Mindenki csak leste az árfolyamot. És reménykedett a ceva per megnyerésében. Most meg itt kapkodtok a 25-ftos vackokért .
Ahelyett hogy vásároltatok volna 15-ért . HE
Erősödő Phylaxia