Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. január 21. | 12:23
#1

Durva számok: ennyire közel lenne Orbán Viktor álma, a nullás költségvetés?  

ugrás a cikkhez
Karnyújtásnyira van a magyar költségvetés a régóta áhított "német" állapottól, vagyis, hogy egyáltalán ne termeljen hiányt és így nominálisan se növekedjen az államadósság. A jelek szerint azonban a kormányra komoly nyomás
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
mro
2018. január 21. | 12:23
előzmény: #1  portfolio
#2
> "Az ÁSZ elnökeként és egyben a Költségvetési Tanács tagjaként azt vetem fel: a kormány csökkentse a másfél százalékos munkaerőpiaci járulékot például fél százalékra"
Szuper lenne, ha nem ilyen kis idióta adónemeket csinálnának, mert jellemzően úgyis minden egy nagy kalapba kerül, hanem egy jogcím alá rendeznék az összes adót. Például jelenleg a bérszámfejtést követően 6-8 elvonást kell utalni pusztán a bér után. Ez a banknak persze jó, mert tranzakciós költséget számít fel, de az állam úgyis tudja pont a bevallásokból, hova mennyi megy, legyen elegendő egyetlen utalás, válogassák szét. Másrészt a jogcímek se tartalmazzanak másfél meg fél százalékos idióta tételeket. Ha a másfél százalékból le lehet vonni egyet, akkor másfelet is le lehet. Idióták, akik elfelejtették az adórend egyszerűsítésére tett ígéreteket. Persze a NAV bankszámlaszámai viszont rendre változnak, nehogy már ne kelljen egy csomó időt azzal tölteni, hogy az internet bankon új számlákat veszek fel és törlök régieket - pontosabban nem törlöm, mert akkor a lekérdezés nehéz, hanem minden utalási tételnél legördülő listáról választom ki, melyik számlára megy épp az egészségszociális ügyi tízezer forint, feltéve, ha a könyvelőm feltünteti az utalási listán. Remélem, nem rontjuk el.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE