Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
szerintem csak te látod ezt a longot. nem teljesen mindegy az adat? vámok : negatív hatása munkanélküliség picit emelkedik. állami leállások profit warningok. kamatemelési esélyek (nemhogy csökkentés) meg kell állítani az emelkedő hozamokat, amit csak emeléssel lehet. emelés viszont dollár erő, és az eddig csökkentési stratégia teljes hátraarca: "ezt elk...tuk"
szemét banda ismét 714-es shortomnak 50 vol a tpje, most elérte volna, erre kistoppolnak 0-bna, majd utána -50.... először miért nem megy? mindig az a szemét dupla tető.
mi értelme van letolni a dax-ot a 24800-ra, amíg csak lehet,jön a 11:50. 2 dolog miatt gondolom, sok a shortjuk, 25200-250 között nagyon sokat oldalaztak, nagyon sokat... televették magukat shorttal... 400-450 pötyi nyerőben végtelen számban szórhatják, amíg 800-840 között oldalazik. Amint elfogy a short mana lehet menni északra újabb short manáért betárolni, tehát long, hiperbola, kupola, és amint elfárad, újra short építés, és borítás.
érdekes egy délelőtt van. DAX 24800-at a szentlélek tartja + az apácák ádáz bugyogója. NQ meg repült 170-et már, csak megérdemel egy short próbát. ha DAX 24800 bereccsen , NQ tolhatna egy "elengedős" -200-at még délig.
https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ kezd shortosodni. a 24780 újabb leöntés megtette a hatását. minél inkább oldalazik, minél inkább lefele tolják, dupla tripla alj, kipörgetik a longosokat, és végül csak a shorotsok maradnak, íygy volt tegnap vcsak fordítva.
dow jonest shortoltam 50300-ról kivett és 2 napot oldalazott ott, írtam,h bika csapda, de inkább tipliztem, mert barmok és jött a 49400 = 1000 pont, de jó is lett volna... remény*
dax m5 közép alatt lefele oldalazik: még. mire longolna? longos sentimentre? tegnap beírtam -50 volt a short sentiment, ezért nem tudott esni, 25250-nál aztán elengedték 25100-25050 körül már longosodott. pont emiatt írtam,h 25000 alatt nagy zakó jön, mert a sentiment kizöldült, vagyis teli long, esésnél. Most ez a longos telítettség még midnig megvan, úgy,h emelkedni sem tud. shortos már rég zárt, és várják hogy fentebb pattanjon. hát lehet,h várhatják.
na még egy long NQ ban 680 ról 640 es stoppal,japok szerintem elkezdik a következő long kört 24850 környéke lenne a célár ha fölé tudna menni akkor jöhetne 25150 környéke a fölött napos körbeölelő long gyertyára számitanék ha elakad már az első elenállásnál akkor simán beönthetik újra.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?