Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
csdobos is írta. Logikailag DAX long lett volna az ideális, bár ő jót nyert a Nasdaq-al is. Pont jó adat jött USA-ból, szerencséje IS volt. Tegnap zárta, szerintem jó döntést hozott. DAX közben 20807.../20811/820 már, miközben írkálok. 20140-20150 körül zártad a DAX-ot. Amikor USA -1-2%-os USA esések ellenére DAX mégis északnak tartott. Van egy ici-pici USA örömködés, DAX rakéta van. Most már nem longolnék, hiba lenne. Kivárást javaslok, aki nincs poziban. Így poziban elég szar döntést hozni, mert lehet szerencséd lesz és visszaborul rád, vagy megint jön a 19650 ATH- úgyis megfogja, aztán jött a 20500, és vár-vár az ember, hogy mikor borul már és kurvára nem akar borulni. Néha ezért jó a STOP, bármennyire is szopat néha, Mert esetleg buktál volna 50 Eurót, most meg nézed a -300-at.
Igen, így most már jobb ötlet lett volna longab állni 20500 és nem a shortot erőltetni. Még nem zártam le a két shortomat, így nem vagyok sponzor, bár közel vagyok hozzá, és elmélkedem, hogy irányba kéne állni. Azaz nyitni egy longot és majd 21k-nál újra fordítani.
Olvasd vissza mit elmélkedtem a stoppokal ,és TP-kkel még a hét elején, megjelölve ezt a két értéket 20550-20700-et. Most hogy itt jár20700 felett. STOP mehetne 20650-re, TP 20900-re. 20150-es nyitóval....
bízva izzadó szpozor barátaink megszokottan bőkezű adományaiban némi dax long ( valami lesz ahogy a jósdába rebesgetik , de baj már nem max kicsapnak) ....dax ellenállások 690, 720 , 765, 840 http://keptarhely.eu/view.php?file=20250117v01za1n1t.png
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?