Tegnap jött a várt hiányzó fekete gyertya, de a forgalom szerintem túl kevés volt...Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy jön a forduló!? Szerintetek?
Na itt van az én problémám, nem tudok rárakni indikátort, de igan. A futi szerint is 6000 felletti az árfolyam, de ott, ha rövid távú a vételi pozi, akkor zárni kell, vagy szük stopot berakni, ha nem viszi át, akkor fordulhat. (én ilyenkor a nygokra bízom az átvitelt max veszítek egy két pontot)
Akkor az összes függő, reszketve tesz valamit a szer újrabenyomatásáért. A legtöbben meg sem várják az elvonási tüneteket, hanem megelőzik azt. Nem nagy dolog függővé válni. Leszokni már igen.
vajon mi várható akkor ha elmúlik a többszáz milliárdos "kábítószer" okozta eufória a befektetők agyából ?? mi lesz ha kiürül a "kábítószer" a szervezetből ?? és tiszta aggyal kell átgondolni a helyzetet ??
Ha belegondolok, hogy csak az olaszok több mint 500 mrd-vel tartoznak a franciáknak, akkor már nem is tűnik olyan giga csomagnak az egész. És még volt pofájuk 1 évvel ezelőtt tőlünk rettegni, és nagy kegyesen megmenteni, csak kerestek egy "szegény rokont", akire lehet mutogatni. Vajon (elsősorban) Kína meddig hajlandó finanszírozni a nyugati világ "állampapír-gyárait".
Nem biztos, hogy ebben a topikban találsz rövid távú tippeket. Én kivételesen beírtam egyet, ha visszaolvadod. Igaz a csomag előtt írtam, de még tartom magam hozzá. Erre a hétre 1-2 nap korrekció, aztán 53xx. Ott egy kicsit pihenhetünk. Lesz mire. Ebben a mai nap is benne volt, tehát már lehet, hogy holnap le. De ne vegyél rá mérget, nem vagyok daytrader, nálam van egy hosszútávú fundamentális elgondolás és az alapján szoktam kereskedni.
Ebben a topikban inkább olyan írásokat fogsz találni, ami a portfolióról kimarad, de szerintem fontos információ és segít dönteni annak aki hosszú távon gondolkodik.
Ha jól értelmezem a 17:12-es cikket az eladósodott tagországok összetákolnak egy hitelkeretet, amivel a legnagyobb bajban lévőkön segítenek. Vagyis az egész eurozóna hitelállománya semmit sem változik, csak átrendeződik az országok között (vagy részben nő a 250mrd-s IMF kerettel). Akkor most rohadtul megmentették egymást!!!!!!!!!!!!!Megint csak a szőnyeg púposodik tovább!
Látod, mondtam, hogy jobb lett volna a szép kis nyugodt lecsorgás, mint ez a vola. Nyugodtabban lehetett volna kereskedni és a trilliós igéretcsomagot sem kaptuk volna a nyakunkba. Persze ez a lényegen mitsem változtat. Ettől még nem lesz a spanyoloknál 15%-os munkanélküliség. Sőt, a megszorítások miatt tovább fog nőni. Sajnos nincs minek örülni. Sajnos egy több évtized alatt bajba sodródott Európát nem lehet egy hétvége alatt összedobott csomaggal megmenteni. Akkor a válságot is már rég megoldották volna. A spekulánsok támadása meg már annyira elcsépelt duma. A spekulánsok szokták helyre tenni a piacokat. A spekulánsokról jut eszembe. A benkszterek nem tolták ma ki a sávot 30%-ra OTP-ben. Régebben megtették. Ki is a spekuláns?
A hétvégi elméleti lehetőségek vizsgálata 2 dolog miatt nem valósúlt meg:
1: Outsiderrel egyetértve "senkinek nem ajánlom a lekersekedést". Kis összeggel rendelkezők számára nagyonnagy kockázatott jelent mert hatalmas az ingadozás.
2: a DAX index online hiánya merőben akadályt jelent számomra, amit még nem tudtam kiküszöbőlni.
Szerintem most jöhet 1-2 nap kisebb korrekció, (senkinek nem ajánlom a lekereskedését) aztán mehetünk le 53XX-ra, ahol az általam vízionált 2 hullámból az elsőnek az alja található. Onnan lehet egy nagyobb korrekció a 2. hullám előtt. Aztán majd a piac eldönti, hogy legyen. Mert sajnos mindig neki van igaza.(((
5776 volt az alja
már tegnap írtam, hogy nem merek belevenni, tavaly kétszer is az 5750-es korlát miatt zakóztam
most is pengeél, de ha bejön szépet lehet fogni rajta
úgy néz ki megállt a para
DAX DAX DAX