A PF cikkéből én úgy értelmeztem, hogy a befizetett pénz "valakik" számláján fog pihenni, kamatozni és ők azt a kamatot megtartják, miközben a librát használók null kamaton tartják. Lehet félreértettem. Szóval kié lesz a számla, amint mondjuk 1000 milliárd dollár pihen? A facebooké?
Nem a nagyobb szereplők fogják összedobni a mögöttes értéket. Ha Librát fogsz venni, akkor amit befizetsz értéket, az bekerül egy "kosárba" ami a főbb devizákból és állampapírokból áll. Ellentétben azokkal a digitális próbálkozásokkal, ahol a befizetés után azonnal altünik egy feketelyukban a pénzed és egyetlen felügyelet sem garantál.
"Nemzetközi szintű az állami majré az első igazi digitális deviza lehetőségétől. :) " Hát igen, ez nem BTC meg klónjai szintű manipulálható, szuperspekulációs (zéró kontrollal rendelkező) piramis alapú eszköz lenne, hanem VALÓDI alternatíva. Érthető így.
A PayPal egy csütörtököi megbeszélésen nem képviseltette magát, ezért több hírportál is arra gyanakszik, hogy kiszállnának, de hivatalos közlemény még nincs úgy tudom. Minden esetre nem csodálkoznék rajta, ha igaz lenne, mert komoly nyomást gyakorolnak a kormányok, hogy akadályozzák az indulást. Nemzetközi szintű az állami majré az első igazi digitális deviza lehetőségétől. :)
Üdv mindenkinek! Ha jól értem a lényeget, itt az elején pár nagyobb szereplő fogja összedobni a mögöttes értéket és ők szedik a kamatokat. A kérdés: van közöttük tőzsdei szereplő? Lesz valami áttételes sztori?
"Német lapértesülés szerint nem veszik be a kínai jüant a Facebook tervezett kriptodevizájának árfolyamát meghatározó kosárba, azt az amerikai dollár, az euró, a jen, a font és a szingapúri dollár alkotja majd meghatározott arányban. A Der Spiegel című német folyóirat a világ legnagyobb közösségi hálózatát üzemeltető Facebook levelére hivatkozva arról számolt be, hogy az árfolyamkosárban a dollár 50 százalékos, az euró 18 százalékos, a jen 14 százalékos, a brit font 11 százalékos, a szingapúri dollár pedig 7 százalékos súllyal venne részt. Az említett levélben Fabio De Masi német képviselő kérdéseire válaszolt a Facebook. Azzal, hogy a jüan kimarad a kosárból, gördülékenyebbé válhat a kriptodeviza bevezetése az Egyesült Államokban, amelynek vezetőit aggasztja a jüan súlyának erősödése a tartalékdevizák között - mutatott rá a Reuters hírügynökség."
"A Facebook tervezett kriptodevizája, a Libra erősíteni tudná a világ elmaradott térségei lakosságának pénzügyi kibontakozását a jegybankok "pénzügyi elnyomása" alól - írja a müncheni ifo gazdaságkutató intézet MTI-hez eljuttatott tanulmánya. Marcel Thum, az ifo drezdai tagozatnának igazgatója és Sefan Eichler, a drezdai műszaki egyetem nemzetközi monetáris gazdasági tanszékének vezetője közös munkájában kifejti: a Libra erősíteni tudná az elmaradott régiók lakosságának pénzügyi függetlenségét a kormányok szolgálatában működő jegybankok inflációgerjesztő, a helyi devizát leértékelő, a lakossági megtakarításokat elértéktelenítő monetáris politikájától."
Nekem az tetszik, ha az oriáscégek oriásosztalékot fizetnek nekem. :D Ha ehhez az kell, hogy a vevők veséig lássanak, engem nem zavar.Nem vagyunk egyformák. :) Én pl nem nyafogok azon hogy a valamikor 20 forintos fagyi most 350. Sőt örülök neki. Lehet azért mert még hasznom is van belőle? Lehet hogy az olyanok tartanak el, mint te aki ugyan hisztizik, de 350-ért veszi a fagyit? Még az is lehet hogy nekem mindegy Forintal, BTC-vel vagy Librával fizeted ki? :P https://www.screencast.com/t/jOLFJ7QSc6
Hát ugye ez a hívószó..nem tudom feltűnt-e..? És mit sikerült összehozni? Ezt eddig is megtehették volna, ahogy a Wechat meg is tette már keleten, csak nyilván olcsóbb lesz a technika miatt. Milyen kis lelkes lettél, neked nagyon fekszik amikor óriáscégek a vesédig látnak és még tapsikolsz is némi apróért cserébe. Nem gond ez, csak számomra furcsa hozzáállás.
Én kiváncsian várom, hogy élesben el tudják indítani az eszközt. Az természetes, hogy próbálják gáncsolni, hisz az eddigi kisérletek egy digitális fizetőeszközre mind bebuktak. Ez a projekt végre jó irányba indult és jelenleg még halad is, hogy forradalmasitsa a jelenlegi fizetési szokásainkat.
Csak idő kérdése, hogy a Libra elsöpri a pénzügyi rendszert?