A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Ha valahol, akkor itt simán el tudom képzelni, hogy akik már tudnak valamit, azok bevásárolnak, nehezen derülne ki. :) Bár ennél nagyobb pályások a döntéshozók..
Bár tegnap esti cikkében a Portfolio pénteki döntésről írt, napok óta lehet tudni, hogy mivel márc 11-e szombatra esik, ezért a SEC számára 13-a, hétfő a döntés kihirdetésének határideje: link
Tehát várhatóan hétfő estig izgulhatunk :)
Üdv:
Tudható, hogy hány órakor lesz a nagy ETF döntés? Holnap eldurvulnak a dolgok, szerintem ha nemet kap akkor is elég hamar visszajön oda ahol most van, tekintettel a geopolitikai helyzetre. Igennél 2000-ig várom első körben, nemnél 900 kb. Halasztani nem illene már nekik szerintem. Gondolom a kínai kivárás is ennek köszönhető.
Ez igaz, kérdés, hogy látnak-e pénzt benne azok a haverok vagy inkább féltik ami van. Szerintem jobb ha előre menekülnek, mert így legalább az USA-ban landol a pénz, az meg elkerülhetetlen szerintem, hogy valamelyik "normális" ország tőzsdéjén is legyen hasonló. Marha nagy politikai felelősség az biztos, ki tudja milyen hatással lenne a gazdaságra ha nagyon népszerű lesz. Adózás stb..
Szerintem nem kérdés mi lenne itt egy pozitív ETF döntés esetén. Igen, magánemberként minek raknál bele, drágább. De, ami a lényeg: egyes intézmények csak így fognak tudni fektetni bele, mivel az szmszük csak szabályozott tőzsdei terméket enged..OTC-ről nem engedi ami most van, a bitcoin tőzsdék megint nem jöhetnek szóba, egy komoly alapnál. A papírtárca sem. :) Valószínűleg nem hülye az egész piac. :) Nem értem Vukot ezt, hogy nem látja be. Egyébként az elfogadása ileszkedne Trump politikájába, meg az is mellette szól, hogy ha nem az USA-ban csinálják meg, akkor máshol, az meg rosszabb az USA-nak. Ennek ellenére szerintem nem fogadják el. 40%-ot adok neki, hogy elfogadják.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046