Sziasztok!
Egy kis friss hírt szeretnék megosztani itthonról. Több cégről nagyvállalatról kaptam infót miszerint újból 4napos illetve 1 műszakos munkarendre állnak át. Több helyen nincs túlóra sem hétvégi pótlék sem!Pl. egy németek felé exportban igen érdekelt cégvezetővel is beszéltem(többek közt tőzsdézik is) és csak néz ki a fejéből, hogy honnan jönnek ezek vad számok az ipari termelés felől ami szinte áll. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy milyen rendben is mennek a dolgok!
Úgy vélem csak kirázás megy, siralmas forgalommal...
esetleg a heti ország mérleg, ha jóval nagyobb hiányt jelez a vártnál viheti lefelé az árfolyamot. Minden esetre azért meglepő a magyar piac gyengélkedése.
MOL - szerintem a mai esést vételre érdemes kihasználni.
OTP - ott szerintem tisztán látszik, hogy kirázás zajlik.. Viszont az amerikai short állomány és annak árfolyamfelhajtó hatása mintha azt jelezné, hogy lassan érdemes lehet a hosszabb távú esésre spekulálni - de még nem ezen a szinten...
MTEL - kíváncsi leszek mennyi idő alatt mászik vissza 600-ra? Ha nem sikerül neki ezt a papírt leírnám és felé se néznék...
Richter - még tart a bizonytalanság a gyógyszerkassza miatt - szerintem ráférne egy bazi nagy esés, hogy újra be lehessen vásárolni. ez az oldalazás kicsit idegőrlő.
Bux hati értéke, jelenlegi számításaim (kb 24600 )szerint lassan inkább vételre sarkall..
..senki sem shortol?
...ekkora otp és mol esésnél...200 p. lejebb kellene lenni...
...még ilyenkor is erősebb a longos banda...röhely...
...de év végére csak utoléri a bux-ot 20k-nál....
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?