Hát érdekes minden bizonnyal ami az erőmű mellett történik.
Totális bizonytalanság van, tegnap este még vége volt a világnak.
Ma reggelre meg az egész el lett felejtve. Azért ez idegesítő, hogy nincs konkrét hírügynökség aki hiteles lenne.
Most akkor kinek hihetünk, az amerikaiaknak akik shortoltják a japánokat, vagy a japóknak akik reménykedhetünk hogy nem hantáznak az erőművel kapcsolatban.
Továbbra sem tudják megoldani a helyzetet, maradt a helikopterezés az atomerőmű blokkjainak hűtésére!
Törölt felhasználó2011. 03. 17. 10:00
"Az amerikai nukleáris hatóságok szerint minden víz elfolyt Japán egyik legnagyobb kárt szenvedett atomerőművének egyik pihentető medencéjéből, de ezt a japán hatóságok cáfolják.
Ha Gregory Jaczko NRC elnöknek igaza van, akkor azt jelenti, hogy semmi sem fogja meggátolni, hogy a fűtőelem kötegek ne hevüljenek fel és ne olvadjanak szét. Az elemek külső héja is lángra kaphat, aminek hatására a radioaktív anyag nagy területen szétterjedhet.
Jaczko nem közölte, hogy milyen úton jutottak hozzá az információhoz, de az amerikai hivataloknak vannak szakértőik ott helyben.
A hivatal munkatársai szerint a sugárzás extrém magas már most és ez meggátolhatja a dolgozókat abban, hogy a hőmérséklet ne terjedjen szét.
A japánok tagadnak és Hajime Motojuku szerint a 4-es blokkban a helyzet stabil."
hát azért ez az atompara...meg nem csak a para, durva a szitu szegényeknél nagyon. Semmi konkrét tippet nem várok, sztem most fogok venni első körben ricsit, másodikban otit:)
nem menti az sehova... állandóra van mentve a vágólapra.. :)) sőt, külön kis pop up is megjelenik ha netán törlődne a vágólapról és könnyen be lehessen másolni és egyben óránként figyelmeztet is, hogy kell ismét beilleszteni.. :))
oké,várom, bár mióta írtam a helyzet jelentősen fokozódott, de a kérdés továbbra is ricsi és oti nálam, csináltam egy új oti topikot:) OTP és semmi más!!!!
mondjuk halkan jegyezném meg hogy nem is szükséges, hisz a kényszervásárlás már tegnap megtörtént amikor rájukborítottak... ergo ilyenkor elég kis forgalommal az ellenállásokig felvinni és ott ha kell ráadni annyit, ami az átlökéshez kell.. de az biztos, nem lesz tartós emelkedés ebből, csak technikai felfelé korrekció.. ami majd kitünő shorbeszálló lesz nekünk.. :))
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?