én kb úgy kereskedek, mint ahogy sulejman fentebb írja, szinte ugyanúgy, csak nem nyítok mindkét írányba, ja és Jusi nem járom a topikokat csak ide és mostanába richibe írok, mert figyelem
Törölt felhasználó2011. 02. 24. 10:22
Én leggyakrabban fundamentálisan kereskedem. Figyelem a túlvett, túladott eszközöket, történelmi maximumokat, minimumokat, krízis helyzeteket.
Technikai elemzésből csak az ellenállás illetve támasz zónákat figyelem. Ha beszűkül a mozgás, vagy vihar előtti csend van egy egy nagyobb bejelentés előtt akkor pl szoktam limites megbízást adni mindkét irányba az aktuális árfolyam fölött-alatt.
Aztán ha kijön a hír, akkor amerre indul az árfolyam arra megyek én is, a másik függőt meg törlöm.
A MOL esetén jogosnak tűnik az aggályod rákukkantva (tehát fenntartással kezelendő). Számomra nem egyértelmű a jelentős további emelkedés párnapos távon. Most van benne még vagy 200 pont akár kicsit több fölfelé, de onnan egyenlőre esélyes a 21200 körüli szintek meglátogatása is -> MOL-ban számomra most nincs (nem lenne) potenciális döntési helyzet egyik irányban sem (nincs ideális set-up most).
Nem,te semmilyen papírral nem kereskedsz!
Aztán végigmész az összes topikon,és mindenhol elmondod,hogy mik az aggályaid.
Aztán elolvasod a sok választ,és még bizonytalanabb leszel.Lehet,ki kéne iktatnod a fórumot!
balu nekem az segített ( sok pénz elégetése után kellett valami megoldást találnom), hogy nagyon kicsi pozit nyitottam, egy stratégiát követtem és nem is érdekelt maga az ár. Ez segít bízni az indikátorokban és a stratégiádban. És a stop mindíg megvéd egy nagyobb bukótol, persze annak az elhelyezése sem piskóta. Otp-ben hányszor megszívtam... pl mostanában is 680 long->beverték 600 körülre -> aztán 800-ig feltépték, mi tagadás megszívtam, de ha nincs stop és nem áll meg az esés 600 körül hanem esik tovább akkor aztán kapkodhattam volna a fejem. Kecskeméti azt javasolja, h ha a második lok tető/alj is törik akkor biztos az irány. persze van aki ATR alpján használ stopot... de nekem az nem jön be 2-5X ATR-t nem viselek el :o)
rajtam semmi nem segít:) ez belül dől el, én bármennyit tanulok a tőzsdéről mindig jobban fogok magamra halgatni, mint bármi másra, hisz az én pénzemet kockáztatom amiért én küzdöttem meg
MoL jó lehet te egyszerűen lélektanilag képtelen vagyok ilyen árfolyamon belevenni, érdekes, képtelen vagyok ezt a belső ellenálást legyőzni, ránézek az árfolyamra és azt mondom balukám megőrültél itt akarsz venni, itt eladni kell:) vélemény?
hihi... én azt hittem a tegnapi hsz-id miatt, h longban vagy.... a háti shortokat zártam én is 850 átlagban 23050-ről voltak..... oti long beszállóra várok éppen...
Pepe, hullámos bandát írsz, amellyel engem is bántasz. De még ez sem fontos, szerintem nem kellenek az ilyen megjegyzések, nem leszel tőle sikeresebb trader - és más sem.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?