Erre csak röviden, mert nem követem, ennek megfelelően fenntartással kezelendő.
Szerintem erősen bull közép- és hosszútávon, napos adatok alapján. Párnapos-hetes időtávon elvileg aljat fogunk hamarosan és utána megyünk tovább föl (7100-7400 környéke), onnan vissza 6600 környékére.
A képen jelöltem azokat a szinteket lefelé, amelyeket szerintem most figyelni kell (potenciális bullish slingshotok lehetnek, szinkronban a vélt hullámképpel). Az alsó zöld sling határ a pink (2) alatt is lehet opcionálisan.
Fölraktam a tegnapi záró adatokkal egy nálam több, mint 70%-os valószínűségű forgatókönyvet két képpel, napos adatok alapján.
Eszerint párnapos esetleg hetes távon még a zöld korrekciós hullámcsatornában mozgunk összességében felfelé. A zöld tartományban jelöltem három lehetséges célárat hozzá, ahol a zöld korrekciós hullám véget érhet (az alsó kettő célár valamelyike jelenleg a legvalószínűbb, mert ezek az (1)-ik hullámra vetített 50-61%-os felfelé korrekciós szintek, a feljebb levő 61% lenne az ideális).
A távolabbi jövőkép nem változott a november 19-i képemhez képest, mert a pirossal jelölt csatornában mozgó nagyobb ABC hullám egyenlőre az akkori kép szerint fejlődött tovább (véget ért a B, elkezdődött a C). Középtávon (pár hónap) jelenlegi állás szerint 4300 körülre vagy jóval az alá tartunk a most zajló zöld fel korrekciót követően.
Még egy gondolat a képekhez: a pink színnel jelölt korrekciós csatorna tisztán ABC korrekciós hullámokból épül és jó eséllyel ún. expanding triangle-t formáz. Ez azért fontos, mert ez a hullámtípus ABC hullámok közepén szokott előfordulni (B hullám), ami azt erősíti, hogy a forgatókönyvem eléggé valószínű, piros C jön lefelé (a képem szerint ez már elkezdődött).
Természetesen tévedhetek, ki-ki fontolja meg, illessze be/vesse el a stratégiája alapján, mint mindig.
én se tudtam ma lenni háromtól gondolkodtam, h beállok 5300 oti vétel lehet jó lett volna, csak le van kötve a pénzem és vagy felbontom v befektetésire veszem, mert ugye nem láttam volna h teljesül. Mi van most a piacokon, képzeljétek ha nincs ez a helyzet a béten ami van, csak longba állunk és kaszálunk:) Viszont most akinek csak gőze van h mi lesz a béten akár csak holnap is...a baj az h a bét egy más világ lett, nagyon más...
16:00 előtt még visszanyitottam 3kt LONG-ot
23020-on. És lám bejött.
Tettem ezt mind azért, mert teljesítődött a bullish slingshot M5-ön, és ez további emelkedést feltételez.
Hogy mekkorát azt majd meglátjuk. (Lehet, hogy ennyi volt.. (22950-23175).
Mindenesetre a 23300-23500 még mindíg tartható. Ugyanakkor át kell gondolnom a stratégiám zárását. Sok az a 180 pont..
Ha Viktor nem kavar be akkor egész szép TA szerinti emelkedés lehetett volna (pár forintot kiénekelt a zsebemből, de ne legyünk maximalisták).MOndjuk ez a malőr naposon meg sem látszik :)
bux szépen ékelődik óráson,
és főképp naposon, az egész november vége óta tartó emelkedés egy felfelé ék,
csakúgy mint a novemberi nagy esés előtt.
Felülgondolni csak a 200 napos szignifikáns áttörése esetén kell a felfelé éket.
Megalapoznak a februári borongós havazós esős napokra, amikor a medve az úr...
Nyugalom fiúk, ma már nem lesz meg az 1000 pont emelkedés. Ma már nem száguld a MOL sem tovább, annak ellenére sem, hogy Algyőn felrobbant valami, annak ellenére sem , hogy az oroszok elzártak valami kőolajcsapot
Mára megpihennek a mutyizók. De még a zárásra figyeljetek, mert ott behozhatják a lemaradást kicsi pénzből.
Apropó BÉT: they say lehet, hogy tényleg meg fog szűnni based on smart money flow and backstage talking. No nem máról holnapra (mondjuk nálam már meg is szűnt).
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?