Én ebben az iszapbirkózásban ha lehet, nem mennék bele, valami eszméletlen, hogy az összes topik arról szól, hogy értelmes emberek úgy veszekszenek, mint az ovisok a homokozóban :D
A Bund Future és a 10Y egymásnak való megfeleltetése nem lineáris összefüggés alapján számolódik.
A pontos képletet és a számolási algoritmust majd wanakiwan alias 'sieben' rendelkezésünkre bocsátja, hiszen ő a spreadek mellett ehhez is sokkal jobban ért.
Ő fogja nekünk azt is elmagyarázni, hogy a Bund egyes jövőbeli határidőinek backward ill. contango elvárásai milyen százalékos változásokat valószínűsítenek az átlagos német napi hozamszintnél (Umlaufrendite).
Ha te is egyetértesz, szerintem elég, ha hozamra vetítve három tizedes jegyig levezeti nekünk ezeket a kalkulációkat, bár természetesen 5 tizedes jegyre is meg tudná csinálni, ismerem őt, nagy 'Penge'. :)
nagyon nyalogatjuk az 1%-ot, nem igazán képes elpattanni róla a jegyzés...
nyitnék egy kis shortot adott esetben, de elbizonytalanít ez a lelapulás a támaszra.
amúgy nem teljesen értem, ez hogy lehet: a mai 10Y yeld 1.002 volt, a tegnapi 1.000, ehhez képest a bund tegnap felment valahova 150.16 környékére, ma meg csak 150.08 környékére, ez hogy lehet?
Ha valakit hátba lehet szúrni azzal, hogy idézze be egy korábbi beírását, amelyről ő maga tesz említést, ott már tényleg baj van.
De ne fessük az ördögöt a falra! Várjuk meg az illetékes válaszát. Fogadatlan prókátorra táncsak nem lesz szüksége. :)
Az 583-as hsz-edben írtad goapsynak:
"mint írtam korábban, a kibocsátók a spread révén jól be tudják vinni a málnásba a kisbüfit, ezért olyan kibocsátót érdemes keresni, ahol a maximális spread is korrekt
upgrayeddAKS"
Légy szíves idézd már be melyik hsz-edben írtad ezeket "korábban".
Utána szívesen megválaszolom a pontokba szedett dolgaidat is.
"...adott esetben előfordulhat, hogy ez az 1% 10 éves hozam akár negatívba fordul? "
tudomásom szerint ilyesmi eddig még nem fordult elő a nyilvánosan regisztrált hozamok néhányszáz éves történetében, de ennek alaposabban utána kellene néznem.
Bund