Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Minek, majd ráfogják a drága gabonaárakat a külföldre! "A gazdákkal csak a baj van. Ha jó az idő az a baj, ha rossz az idő, akkor meg az. Elégedetlen népség. Alacsony a szavazatszám növelési lehetőség. Had hulljon a férgese!" Elnézést minden gazdálkodóval szemben! A biztonság kedvéért idézőjelbe is tettem. A tanárok, egészségügyiek detto.
Sztem tényleg nincs. Államunknak meg nincs annyi esze, hogy nyugatról hozzon piaci áron, aztán itthon meg eladná olcsóbban. Az aratással nem lehet szórakozni, mert ott egy elvesztegetett nap is nagy szemveszteséget jelenthet. Főleg árpánál, aminek most van az aratása...
Siófokon az OMV-nél ma csak gázolaj van....az Önkiszolgáló kútnál minden üzemel csak üzemanyag nincs...Lukoil-nál 20 liter/tank....a MOl kútnál sorbanállás ideges autósok,kapkodó személyzet. Most lehet,hogy tényleg nincs üzemanyag,vagy a kutak ilyen módon próbálják veszteségüket csökkenteni és hatni a kormányra. Itt a nyár,a túrizmus, indul az aratás...érlelődik a balhé!
Elővette már, számol is. Csak nem úgy, ahogy gondolod. Más a szakmája: politikus. Emiatt más a célja. 5-10 éves hatások végképp nem érdemlik, ilyen távon reménykedik, hogy más lesz a helyzet. Addig meg az erőforrásokat (csak a minimálisan elegendőt) a szavazatok megtartására vagy későbbi megszerzésére fordítja.
De közben rájöttem, hogy rosszul mondtam, mert nem számol. Inkább csak mér, szondáz, szakadatlanul... Nem hülye, ezt méri. Szóval amíg a fejekben nincs változás, a cselekedeteikben sem lesz. Ha meg lesz változás a fejekben... na azt meg nem hagyja, még időben tesz ellene :D
Ott több ársávot kellene meghatározni. Legalább 3-mat szerintem. És mindenképp a jövedelmet is nézném, mert a m3 nem feltétlen releváns. Ugyanis a jobbmódúak ált. kevesebbet fizetnek, mivel jobbak energetikailag a lakásaik. Ez az egész rezsikérdés egy társadalmilag is nagyon kényes kérdés. És ugyanez a kkv rezsicsökkentés kérdésében is. Pont ma reggel gondolkoztam el azon, hogy pl a pékségek simán kiesnek majd a csökkentett árból. Ez óriási dráguláshoz vezethet. Arról nem beszélve, hogy hosszútávú számításokat kellene végezni, hogy mivel jár jobban az állam. Mert pl ha most eltörlik a kkv rezsicsökkentést, akkor mennyivel ugrana meg az infláció. Ez mekkora állami többletbevételt hozna és mekkora lenne a kiadási oldal. És ezt a kiadási oldalt nem 1-2 évre kivetíteni, hanem 5-10-re minimum. Mert mondjuk emiatt keletkezne egy extra infláció, ami miatt extra nyugdíj emelés kellene, ami hosszú távra (5-10 év) beépül a rendszerbe. Ha majd később visszesik az energia ára, akkoris bent marad ez a plusz költség, ami hosszú távon 10 mrd-okkal rövidíti meg az államot. Szóval be kellene fejezni az adhoc gazdaságpolitikát, elővenni a kockás papírt és számolni...
Mondjuk a lakásrezsinél is ezt kéne! X köbméter támogatott áron, többi piacin...., nah de akkor pont kiesne az összes politikus, mészáros bácsi is sokat fizetne a villában és hát az nem jó.
Szegény Hofi, micsoda alkotói hátteret tudna biztosítani számára, ami manapság zajlik a világban! Persze nincs új a nap alatt, csak a neveket kell lecserélni időnként. Elő kell venni a régi műsorait, minden cifraságra tudunk találni egy régi poént!
Amúgy okosabb dolog lenne minden hónapban minden forgalmihoz rendelni valamennyi kedvezményesen megvásárolható mennyiséget. Azt lecsippantanák, a kvóta fölött meg jönne a piaci ár. Mert ez így egy kabaré lesz...
Backtest és ami mögötte van