Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Ez nagyon jo tavaszi inditonak, jovore en is kiprobalom, par eve szemezek vele. Landscaper spring, azzal szoktam inditani, amig birja es van normalis csapadek, egy csoda!
gyepre elárulom a szerves csodaszert: biosol forte, szerves növénymaradványok gombákkal. egy merő csoda és talajjavító. de mivel csak nitrogén szinte, ezért most nem szabad kiszórni már. sok vizet vesz fel emiatt éget, kiszórás és víz gyorsan. 8 hét tartam. mint a szőnyeg olyan a gyep.
Igazad lehet, ezért van rá szükség, meg az ispánokra is. Mi a facnak kell egyébként 4 évente választásokat tartani! Ja és az EU parlamentbe is majd jelöl a kormány(kancellária) képviselőket. Nem kell ez a szedet-vedett rendszer!
Az a probléma, hogy nem csak az átlagemberek, de az átlag politikusok sem gondolnak előre 30 évet. Arról nem is beszélve, hogy évtizedek óta nincs szakpolitika. Állami hivatalokban jönnek mennek az emberek. Nincs, aki végig tudna vinni egy programot...na, de talán most, ha visszaáll a vármegye. :D
20-30 éve kellett volna komoly programot indítani erre, akkor már lenne érezhető hatása. Ha most komolyan elindítanák, akkor majd 20-30 év múlva már lenne hatása! :(
Most elkezdték nyomatni az erdészetek a telepítést, de nagyon gyengén halad. Arról nem beszélve, hogy közbe mennyit termelnek ki. Persze papíron nő az erdősítettség, mert a 30 cm-es csemetével beültetett terület is erdő művelési ágban van, de ettől még nyilván nem lát el olyan környezeti funkciót, mint egy 80-100 éves erdő...
Nálam a gyep, a gyümölcsfák szépen néznek ki öntözés és permetezés nélkül. A virágok, a kaliforniai paprika és a folytontermő paradicsom is, de ezeket locsolom. Az utóbbi már szépen terem is, lassan érik is. Egyedül a tuja kezdett el száradni a kerités mellett, de azt a szomszéd is cseszteti, ha nem vagyok itthon :)
Backtest és ami mögötte van