Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Most vettem észre, hogy a diagramok vízszintes tengelyén nem jól állítottam át a határokat, ezért csak 2020.06.01-ig mutatja az adatokat. Majd javítom őket.
A bt (ZB v0.34) fő paraméterei: OTP, 2019.01.02-től 2022.06.01-ig, M30 TF Maximum 150 db szint (0,63 százalékonként), az egyes szinteken mindig 100.000Ft-ért történik a vásárlás. SL nincs (SL=100%).
Kezdjük egy egyszerű számolással. - Legyen 100 db ügyletünk. - A jutalékokat ne vegyük figyelembe. - Ne legyen SL. *** 1. eset: mind a 100 ügylet esetében 2%-os TP-nél sikeresen eladunk. Ekkor a hozam 200%. Beragadás 0 db. Elméletben szépen hangzik, de látjuk-olvassuk, hogy nem igazán sikerül megvalósítani azoknak, akik ebben utaznak, hiába az alacsony TP érték. Feltételezhetően több tízmilliós beragadások vannak. *** 2. eset: - 60 db ügylet esetében legyen beragadás, azaz ne teljesüljön még a TP. - A maradék ügyletek esetében realizáljunk 10 ügyletenként 3-6-9-12 százalékot, azaz nagyobb TP értékekre is "lövünk". Ekkor a teljes hozam: 300%, igaz van 60 db beragadásunk, amelyek még nem teljesültek. Mivel a valóságban is van nem kevés beragadás, ezért ebből azt az egyszerű következtetést vonhatjuk le, hogy minél nagyobb TP a célravezető, érdemes minél jobban kifuttatni a pozíciót. *** https://kepkuldes.com/image/U1F5Rq
A bt célja annak kiderítése volt, hogy vajon megéri-e néhány százalékért venni esésben vagy akár emelkedésben, majd 1-2-3 százalékos haszonért eladni, mint ahogy ezt néhány fórumtársunk is teszi.
Mennyi vajon így az átlagos hozam? Eső trendben mekkora beragadással kel számolni? Milyen szintkülönbségeknél kell venni? Mennyi TP-nél kell eladni? Kell-e SL-t használni? ... És még megannyi felmerülő kérdés.
Mivel az elmúlt hónapokban a kis tf-ű tesztekkel foglalkoztam, ezért adta magát a helyzet, hogy ugyanazt a tesztet elvégezzem napos alatti gyertyákkal. Először 15 perces felbontást akartam, de az nagyon nagy méretű fájlt csinált volna, ezért a 30 perces maradt, valamint a maximális felbontást is le kellett vennem 150-re. Fontos tudnivaló még, hogy nem minden daytrade ügyletet vesz daytrade-nek, mivel lusta voltam ezen dolgozni, így ezeket nagyobb jutalékkal számolja. :) (Napos gyertya esetén a vétel és az eladás egy sorban történt, ezt tudja is kezelni. 30 perces esetén figyelnie kellene a legutóbbi vételt, mivel az lehetett több cellával előtte is.) Ezért kis TP esetén valószínűleg több daytrade ügylet lett volna, kisebb jutalékért.
folyt.köv. (Muszáj több részletben írni a fórummotor bambasága miatt.)
Miután az investing volt kedves és törölte az összes mentett chartom beállításait és még a napos gyertyákat sem képesek több nap után javítani, ezért a továbbiakban az mt5-öt fogom használni. Íme az első próbálkozás. Egyelőre nem igazán áll kézre, de majd csak megszokom. :) MOL https://kepkuldes.com/image/U1x3Mf
Én nem vagyok jogász csak egy egyszerű jogértelmező, de ezek olyan pongyolán megfogalmazott törvényeket hoznak, hogy az valami vicc és elviekben mind az ELTE-n végzett...
Kiveszik az önkormányzatokat is a rezsicsökkentésből. Sorra fognak dőlni, még szerencse, hogy minden várost ugye népnemzeti polgi vezet, majd kíváncsi vagyok mit fognak beadni a plebsznek...
Sztem most jutottunk el odáig, hogy átcsapott a sz@r az ország feje fölött...már mindent megadóztatnak, majd ha nem tudják beszedni, akkor kitalálnak egy másik adót...
Backtest és ami mögötte van