Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Ugyanezt látom az iparban. Ahogy jön az áru, hétről hétre drágul. Volt olyan anyag, ami egyik hónapról a másikra drágult 50%-ot...a bömösökhöz csak annyit, hogy én évek óta úgy érzem, hogy minket az önálló kis és közép egzisztenciákat ki akarnak nyírni..az államilag támogatott prolik, az ugyancsak államilag kistafírungozott ,,vállakozók" és a nagytőke...ezek mind a seggünkben vannak...kiszámoltam, hogy évente nagyjából mennyit kéne ahhoz keresni, hogy ne változzon a relatív társadalmi pozícióm...a közelében nem járok...egyszerűen tönkre vágnak minket, akik tisztességesen, megfontoltan próbálunk meg érvényesülni...
kollégák! kétségbeejtő gondolataim vannak. Szerintetek meddig tartható az áremelési ütem? kemény árakat látni. szolgáltatások nem inflával, hanem 25-30-50%kal. éttermi kantin 50+. használt autók 50+. közben az új bömösök, mercik, audik száma, amik 20-30 milkák, megszámlálhatatlan. én nagyon nem vagyok nyugodt. vagy tényleg ennyi pénz van? a mi cégünk sztem 2-3 év és bezár, mi nem fogjuk bírni a költségnyomást bérrel, profittal.
Szerintem nem fekete és fehér a világ. Nem lehet azt mondani, hogy a NATO/ USA a jó, Kína meg a bandája a rosszak...persze mindenki szereti az ilyen népmesei fordzlatokat, de itt igazából mindkét tömbnek kőkemény érdekei vannak, amit ilyen vagy olyan mát alatt, de érvényesíteni próbál...
Bármi elképzelhető, sajnos. Az USA világpolitikai érdekei vezérlik az egész nyugati szövetségi rendszert...Kína nagyon veszélyezteti az USA helyzetét, ezért mindenhol alá fog vágni neki...még a háború kitörése előtt mondtam, hogy a Kína-Oroszország tengelyből az oroszok lesznek az elsők, akiket ledarálnak, hogy elvágják Kínát a nyersanyagoktól. Most ez eddig be is jött, mert kialakult egy nagy valószínűséggel elhúzódó konfliktus, ami darálja az oroszokat...
Backtest és ami mögötte van