Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Jo reggelt! Nalam a tegnap jelentette az atmeneti fegyverletetelt… Ilyen piacon egesz egyszeruen nem lehet kereskedni, gyonyoruen jott le az az atkozott forint, 365’aljara oda is alltam, 6 egyseget illik eltenni…erre jon a ki tudja hanyadik ujabb szupervarians. Lassan ott tartok, hogy felteszem 0-36 savban, kiegeszitve piros-fekete es varok a golyora, mert a piac az most egy rulett asztal.
Financialba reagáltam az alábbi cikkre...átemelem ide is...ez most a rövid meglátásom a kialakult helyzetről: a cikk: http://www.zsiday.hu/blog/mi%C3%A9rt-p%C3%A1nikolnak-t%C5%91zsd%C3%A9k a véleményem: "Először lőj, csak azután kérdezz"- hogy a cikk tartalmába vágóan reagáljak, december közepére a Fed valószínűleg lerakja a fegyvert és a piac diktálta feltételekkel eláll korábbi terveitől...miben más a mostani világvége? Már ismerjük. Általában attól tartunk, amit nem ismerünk. Tudjuk már mi az a lezárás. EU meglehetősen gyorsan reagált. (Az idegrendszere kezd fejlettebb lenni egy dinoszauruszénál). Persze ez a reakció amolyan csináljunk valamit, mert úgy kell csinálni mintha ura lennénk a helyzetnek. Az új variáns már szinte biztosan elterjedt a világban...a jegybankok remélhetőleg tanultak a 2020-as eseményekből, így a reakciójuk gyorsabb lehet...mehet tovább a nyomda és ha kell még tesznek rá egy lapáttal...az olajkérdéshez: kellemetlen a mostani esés, de ez ágyaz meg a jövő évi 100 dolláros árnak. Miért? Az OPEC teljesen más helyzetben van mint tavaly év elején. Az akkori összeomlás kinyírta a régi vetélytárs amerikai palaolajosokat, amik még mindig csak nyalogatják a sebeiket. Ezeket ma mér nem kell kivéreztetni. Úgy gondolom, hogy ahogy a többi intézmény, úgy az OPEC is fejlődött, így érdemi reagálás mellett dönthet, ami a kitermelés vágása lehet. Ez azért érdekes, mert ,,normál" gazdasági ügymenet mellett, pár nappal ezelőttig még egy energiaválság volt. Ami most valószínűleg enyhül majd. Ha pedig ehhez az OPEC vágás is hozzájárul majd, ami nem mást jelent mint az olajkutak elfojtását, akkor amikor visszatérünk a ,,normál ügymenethez", akkor egy újabb második körös olajárrobbanás lesz. Ugyanis az olaj nem úgy működik, hogy ma lefojtom, holnap újranyitom a kutat...
Nem emeltek. Megnéztem. A november 20-al induló kamatperiódusra az azt megelőző augusztusi éves HICP inflációt nézi. Az EUROSTAT oldalán pedig aug-ra 3%...
Ha most megint beüt a vírus, akkor jövőre garantált a 100 dolcsis olaj. Az OPEC nem lesz mégegyszer akkora balf@sz mint tavaly, már csak azért sem mert már nem kell kinyírni az amerikai palaolajosokat. Ha most visszaesik az olaj akkor az OPEC vágni fog, hogy stabilizálja a piacot. Lefojtja a kutakat, aztán jön a nyár és nem lesz olaj, mert ez nem olyan hogy ma elzárom, holnap kinyitom...
Eur/usd valszeg a napokban padlót fogott. Már minden második cikk a dollár bikáról szólt...én innentől némi dollár gyengülést várok, aztán majd kiderül, hogy kicsi lesz vagy nagyobb hosszú távú...
Backtest és ami mögötte van