Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Kis reálgazdasági kitekintés: lassan vége a 3.negyedévnek...én a céges életben szinte mindennapos áremeléseket tapasztaltam. Nyilván Magyarország nem a világpiac, de mivel sok termék import és világpiaci áraktól illetve a nagy beszállítóktól függ, így úgy gondolom, hogy világtrend...a piac továbbra is keresleti, szóval a szokásosnál nagyobb áremeléseket is lenyelt, ezekből kifolyólag én nagyon jó q3-as eredményeket várok( már a nagy tőzsdei cégeknél, nálunk azért hagy némi kívánni valót. :D) ami őszre elég muníció lehet, plusz a delta, ami rossz hír tehát jó...
Mocorog a téma. Gondolom, most hogy egy kis levegőhöz jutottak, ez igazán jó móka lesz. Csak ki nevet a végén? Akaratlanul is elindul bennem a kisördög, hogy nem biztos, hogy a vendég érdekében van ez, nem a minőségbiztosítás az elsődleges cél.
Azon gondolkozom, hogy melyik az a terület, amibe még a Vezér körei nem tenyereltek bele, de szépen prosperál, szóval célpont lehet. Bár, akár hogy is töröm a fejemet, mindig meg tudtak lepni a "kreativitásukkal". :) Szóval mit lehet még NERstandolni?
Egyik legfontosabb szövetségesünk üzent országa gazdagjainak: "szabályoznia kell a túlzottan magas jövedelmeket"....."többet adjanak vissza a társadalomnak"....."közös jólét menetrendje"..... Nehogy Vezérünk is ihletet kapjon, mert ahogy ismerjük, ő majd ezeket a szupergazdagokat nem a pártja közelében fogja megtalálni, aztán az illiberalizmusunk könnyen piacellenessé válhat, még egy-két közhasznú alapítvány formájában...
Nem hiszem, csak most másban szívok. :D Arra viszont rájöttem, hogy normál időkben OTP-t nem éri meg shortolni...ha az a sok pénz meglenni, amit elshortoltam rajta, már lehet nem tőzsdéznék. :DD
Köszönöm, kb én is így húztam, de nem voltam benne biztos hogy jó ez így. Elméletileg bika piacon trend erősítő ha felfelé tör ki, fordulós ha lefelé. Amíg a FED nem változtat, szerintem marad a bika piac. A jelenlegi helyzet szerintem az őszi negyedik hullám miatt idén még fennmarad aminek a tőzsdék örülnek, a kamatemeléssel kapcsolatos várakozásokat pedig szvsz árazzák a bank papírok, így összességében rizikós, de én sem vennék rá mérget, hogy ez lefelé fog kitörni, idén felszúrhat 20.000 környékére is.
mivel emelkedő trendben van a papír, így nem lenne az sem meglepő, ha felfele törne ki...de általában emelkedő ékből inkább esni szokott...csökkenő trendben viszonylag megbízható alakzat is, de most nem mernék nagyban fogadni egyelőre, hogy ebből lefele fog kiesni...
Backtest és ami mögötte van