Szinte mindennel, lehet 20%ot keresni éves szinten, ha az ember nem elkötelezett egyik irányba se, és lehet shortolni is. Én a hatit meg a 3 bluet preferálom, kicsik eléggé ilikvidek és kockázatosak, de profitálóbbak is. De ezekben éves szinten csak 1-2 igazán jó helyzet van.
Nem is baj ha nem értik az újabb c pontokat. A szintek jól vannak belőve, pattani is szokott mégha appocskába ezek kicsik is, de lehet belőlük prifitálni, nomeg ha nem teljesülnek a kritériumok akkor meg még jobb átlag árat kihozni belőle. De ezt csak az érti aki csinálja is, aki meg nem az kiüli a kacsa úsztatót 😀 kérdés hogy megéri e éveket várni és jelentős haszontól elesni....
TA-t sikeresen használom Dow, Nasdaq, Frankfurt papíjaiban. Egy tolvaj papírban TA-zni, az olyan, mint Trabival beállni egy F1 futamba és számolgatni az aurodinamikai tényeztőt. Jól néz ki, de mi a fsznak. A srácok bsznak a papír árára, mert az csak egy szros papír nekik. A vagyok szép lassan ki vog mögüle vándorolni a megfelelő helyekre.
Nem azért mondtam, hogy nincs jelentősége, hanem hogy nézd meg mennyiben változik a kép"! Csati, trendvonal nem veszi figyelembe, számításoknál is idővel kiesik a képből!! Jól tudod nálam is kanóccal van számolva és így jött ki a 250-s szint az eredeti charton és a 282-262 sáv is, ahol jelenleg tartunk, esetleg fordul is egy időre...😲!! Te részben más elméletet használsz, én a célár számítást tesztelem és a C" pontot előre határozom meg. Ezért is lényegesek az A és B pontok, amiből következik a C" pont (100%) A C" szakaszon a két fontos fibo értéket figyelem (és jelölöm is, de nem mindig 😃 ) mert jó ellenállás és támasz szintek lehetnek a forduláshoz, még a C" pont/sáv elött! Ez volna a lényeg benne, nem kimondottan a C" pont! Persze nem ezen kell napi ugri-bugrit játszani! 😃 Többen szóvá tették, hogy mindig újabb C pontok következnek! hmm.... Az már nem az én gondom, hogy nem értik! 😴 Itt vannak a célárak/támaszok, nemsokára veszik mint az őrültek, mert már megéri!! 🤣 https://invst.ly/uzfyn
Az én rendszeremben (attól még lehet hibás 😀) a berajzolt csati csak az A pontig él. Onnantól kezdve már mások jelölik ki a pontokat, most lehet, hogy a B pontod ( ami szerintem rossz helyen van) a csati tetőn fordult, de szerintem más vonal jelölte ki 😀 az ilyen hosszabbított csatik mar nem adnak pontos long belépőt, vagy felette vagy alatta fordul statisztikailag magasabb % al. Én azert szeretem a kanócokat figyelembe venni mert szerintem nem véletlenül megy az ár oda ahova, és ami az egyik elemzőnek fals ki/letörés a másiknak pontos belépőt és értelmet ad. Már kikapcsoltam a gépet ezért nincs chart 📉😀 de a zárók nekem a támasz ellenállásoknál kap felsőbbrendű szerepet. Ezért szép a TA. Mindenki másképp csinálja.
kanóc nélkül ez a helyzet, így is fordulós jelnél vagyunk és ha így van, akkor a korr mértéke majd megadja a választ! (csatitető..) https://invst.ly/uz6xo
Nekem pontatlanságot okoz. Én mindig figyelembe veszem a kanócokat, mert a megfigyelésem szerint alacsony tf-en van jelentősége a fordulópontos kanócoknak, magasabb tf-eken W1/M1 en viszont a záróárak a pontosabbak. https://invst.ly/uz6vi Itt a példában a kék trendvonal a zárókat köti össze a rózsaszínű pedig a kanócokat. A kanócos pontosabb kilépőt adott. (ilikvid papíroknál kevésbé pontos mint a likvid papíroknál, de ez minden TA elemre vonatkozik) Amúgy ha nem ment volna (B) pont a b pont fölé akkor nem alakult volna ki nagyobb trendszinten a struktúra és akkor más kontextusban kellett volna gondolkodni. Van jelentősége annak a kanócnak :)
Appeninn real