Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 20:48
Előzmény: #86798  BullishVik
Szerintem hamarabb
A piac kezdi beárazni a jövőt 
Rekonstrukció,HM 
Nem utolsó sorban, az intézményiek kiszívják a piacról a papírt (!!)
Nincs igazán eladó és ez egyre jobban érzödik 
A végén a lemaradók meghúzzák a papírt 
Az osztalékpolitikára is kiváncsi volnék.
Mama mondta
Nagy úr a kereslet kínálat
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 20:41
Előzmény: #86796  Törölt felhasználó
Pintért nem adjuk ?!)
Max 2000 felet
Azért hogy a P/BVPS   kisebb mint 1 az neki is köszönhető ,nem ?
Nem lehet mindent a FIDESZ nyakába varni.
De igazad van ,mentsük meg Pintért .
BullishVik
BullishVik 2018. 03. 17. 20:39
Előzmény: #86787  pancserlama.
Nem írtam le, de pontosan ezt akartam ábrával szemléltetni, amire most utalsz.  
Régóta elemzek chartokat. Lehet tévedek. Lehet közbejön egy medvepiac.
De ha nem , akkor 2-3 éves távon ez relatíve kis volatilitással ütős lesz!
Törölt felhasználó 2018. 03. 17. 20:20
Előzmény: #86795  pancserlama.
...IGEN...!
...sajnos az esetek, - szinte 90 %-ban -, valami "prücök" mindig beakad, oszt jönnek a "széttárt karok"...!!!
...ha valaki, - "kiváló színházi előadást szeretne látni" -, érdemes beülnie, - bármelyik bírósági tárgyalásra -, olyan drámában, vagy vígjátékban lehet része, - hogy profi orfeumokban sem találkozik -, olyan tehetséges színészekkel (bírók, ügyvédek, mellék szereplők), akik profibb előadásokra képesek lennének...!!!  
Törölt felhasználó 2018. 03. 17. 20:02
Előzmény: #86792  pancserlama.
...hmm...!
...
...nem tudom miért, - de Pintér "kitüntetését", egyfajta "selyemzsinórnak" gondolom -, mintha elérkezett volna az idő, valaminek a meglépésére...!
...és ha már politikára is figyelnie szükséges, - a befektető részvényeseknek -, álljon itt, a "főnök" ultimátuma:
...
"...A választás után természetesen elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is..." – közölte teljes természetességgel, előrevetítve, mire lehet számítani egy újabb Fidesz-győzelem esetén.
...
...nekem van egy olyan "beütésem" ...:-)))... hogy ennek az elégtételnek, - a "bevezető" intézkedése -, Pintér "selyemzsinórja"...!
...azon leszek a kgy.-n, - nehogy beteljesüljön -, az előérzetem...!
...előtte meg, - nem fogom támogatni -, a Fidesz győzelmét...!
...mit gondoltok, helyes taktika...???
...:-)))...
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 19:56
Előzmény: #86794  Törölt felhasználó
Ertsem úgy hogy az igazságszolgáltatásban is megy a szivatás ?
Egyes vélemények szerint 30 % körüli az ártatlanul börtönben ülök aránya.
A felderítetlen ügyek is hasonló ez úgye már 60 % akkor a téves minősítések is ott vannak mondjuk legyen a bírói tévedés 15 % 
75 % a lúzer.
(Tényleg ciki volna a halálbüntetés)
Hm
A Radai rossebb megeszi,több ártatlan van bent mint kint .(
De nézzük a polgári pereket ott mi van ?
Ez ám a káosz.

Agyam kiakad , ez azt jelenti hogy istentelenul nagy a szivatás napjainkban.
Mennyivel tisztességesebb,nyugodtabb világ a bróker világ a tőzsde ...
Törölt felhasználó 2018. 03. 17. 18:50
Előzmény: #86791  pancserlama.
...hmm...!
...
...hááááát, - nem tudom -, hogy tudásnak lehet-e tekinteni a tapasztalatot, - olyan körülmények között -, amikor úgy változtatják a jogszabályokat, - mint mások -, az alsó gatyájukat (láthatod, hogy a linkelt jogszabályok, 2018. és 2016. évbeliek!)...???...!!!
...talán a legpontosabb körülmény rögzítésnek, - az ingatlanok és más dolgok értékmeghatározásainak a vonatkozásaiban -, az lehet, - amit az EU, OLAF szervezete gyanít -, a magyar értékmeghatározó iparágra vonatkozóan, - hogy igencsak, szervezett bűnözői csapatok -, dézsmálják a közösségek vagyonait...!
... 
...aktív koromban, évtizedekig ezt az iparágat űztem, - "tollas hátúként" megkerestek -, hogy legyek igazságügyi szakértő...!
...csakhogy, - kollégám és távoli családtagomtól meg kérdeztem (ő akkor már, 4 éves tapasztalattal és "bárcával" is rendelkezett) -, milyen feladat várna rám...?
...jelezte, hogy piszok egyszerű -, amit a bíró meghatároz (kitalál!), - azt az értéket KELL kihozni -, a véleményben...!!!
...ez 1975-ben történt...!
...igazándiból, - máig sem változtak az elvárások -, úgyhogy, - engem nélkülözniük kellett -, a mai napig is, ennek a szervezetnek...!  ...nem váltottam ki a "bárcámat"...!
...így aztán, tapasztalat akad bőven...!   
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 16:45
Előzmény: #86792  pancserlama.
A Pintér korszak elismerése a parketten.
Tartós  +2000 es árfolyamnál a  Befektetők érdemrend keresztjét is megkapja.
(Ez is egy opció !)
Hetes grafikonon is kaptunk egy keresztet.
Az 50 napos lentről csuklóból átvitte a 200 napost.
És a hosszútávún (havi) pedig a 100 napos a 200 napost érinti.
Technikailag várhatóan hosszútávon, akár egy évig is emelkedünk.
Szóval a technikailag kereskedőknek is eljött az idő.
Vége a Pintér korszaknak ?
Vagy most kezdődik a Pintér korszak beteljesülése ?
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 12:43
Előzmény: #86790  Törölt felhasználó
Iszonyatosan sok tudás halmozódik fel benned
(óriási anyag, de különösen figyelemre méltó pontjai, az 52. 55. 60. 71. 75. 82. 103. 105. stb.)
Kicsit szürreális és szerintem valahol félúton volna a megoldás.
Ez az időhorizont túl távoli.
Szerintem a menedzsment ehhez sőt ettől realisztikusabb megoldásra sem képes, és sem alkatilag de  ambícióban sem megfelelő.
Profil idegenséggel  érvelve a könnyebbik utat választja még pedig az egyben történő eladást.
Volna egy közbenső megoldás tudtommal volt is erre javaslat de a Dália kudarc mély nyomot hagyott bennük .
Új vezetés új koncepciót hozhat.
Ide akár a politikait is belelehet gondolni.
Törölt felhasználó 2018. 03. 17. 12:06
Előzmény: #86781  Törölt felhasználó
...beleállva a "felvetésed" (valós telekérték), - eddig -, "elsinkófált", - érték beépülésére -, a mérlegbe és következésképen az árfolyamba, érdekes valami...!!!
...ugyanis, amíg megvan (akármilyen értéken), - a részvényeseket (a tulajdonosokat) -, kimutatható valós kár, nem éri (legalább is a jog szerint!)...!
...ezért nevezik "számviteli politikának" ezt a körülményt...!
...
...ráadásul, - 43 ha, DUNA PARTI, belvárosi, CENTRUM telek -, valós értéke, - oly magas -, hazai körülmények között, - hogy ennélfogva -, FORGALOM KÉPTELEN...!
...senkit ne tévesszen meg, - a FORGALMI ÉRTÉK -, köznyelvi szóhasználata, ami nagyjából úgy szól, - annyi a forgalmi értéke valaminek -, amennyit adnak érte...!!!
...ugyanis, - ha valamit, EL KELL ADNI -, az már KÉNYSZER értékesítés, - amelynek az értékét -, messze nem lehetséges, - FORGALMI ÉRTÉKNEK tekinteni -, következésképen FORGALMI ÉRTÉKNEK nevezni sem...!!!!
http://www.mnb.hu/letoltes/11-2018-ingatlan-ajanlas.pdf (56 oldalas anyag!)
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=OJ%3AC%3A2016%3A262%3AFULL (óriási anyag, de különösen figyelemre méltó pontjai, az 52. 55. 60. 71. 75. 82. 103. 105. stb.)
...
...a magas fajlagos értékből adódó, - FORGALOM KÉPTELENSÉG -, persze nem jelenti azt, - hogy abszolút forgalom képtelen -, a magas fajlagos értéken...!
...mindössze csak azt jelenti, - hogy ki kell várni -, amíg a piacon keletkezik olyan fizetőképes igény, - amely számára kifizető -, a magas fajlagos érték megfizetése...!
...leírtam már többször, - a hasznosítási ötletpályázat szükségességét -, amely - talán - eredményre vezethetne, - olyan hasznosítási irány felkutatására -, amelyre senki sem gondolt eddig...!
...épen a magas FORGALMI ÉRTÉKE okán is, - kifejezetten indokolt -, a bérleti konstrukción keresztül való, - hasznosítás módját keresni -, a Rába tulajdonában és gesztorságával...!
...stb. stb. stb...!

pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 12:05
Előzmény: #86788  pancserlama.
Rába
2012            500
2014          1400
2 év              280 %
Ha " követi" a GSPARK ot (a technikai nem zárja ki, funda sem) akkor  1/2 év és 2500 ?
Gyönyörű műfaj a tőzsde ! )
Persze ha elkapja valaki a ritmust .
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 11:58
Előzmény: #86787  pancserlama.
2013 tól  5 év
900-4000  (!!)
Jól emlékszem ?
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 11:56
Előzmény: #86724  BullishVik
Így igaz )
2013 második felében a GSPARK is technikailag hasonló volt .
2 év alatt 250 %
2016 végén ugyan az volt  a kép.
Gyenge 1 év után  160 %
A korcsma  ha kis fáziskésésekkel is de nyomon követte az eseményeket.)
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 11:05
Előzmény: #86740  Törölt felhasználó
Keresztet lapot ?((
Egyszer lámának is volt 2 is 
Miért?
Nyugdíjba korai volna .
Marad a céges tudás és a cégépités.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 11:00
Előzmény: #86741  BullishVik
És ez egybe is esik 
A fundamentumokkal
A cég kilátásaival.
Akár még a (geo) politikai (állami tulajdon miatt nem elhanyagolható) történésekkel. 
Soha nem volt még ennyi pozitív előjel (kivéve görög bank papírok) részvény árfolyamban mint most a Rába papírban.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 17. 10:19
Előzmény: #86780  Törölt felhasználó
“ezért, - számomra -, kifejezetten előnyösnek bizonyult, - ez a várakozást lehűtő -, nyilatkozat, - a beindult -, és nem várt, - egy részvényre eső, saját tőke mértékét jócskán meghaladó -, árfolyam emelkedés indokolatlansága okán...!”
Szóval“saját tőke mértékét jócskán meghaladó” Valóban árazási szempont a saját tőke is
DE
A saját tőke a kiegészítő melléklettel kezelendő
A piacon az árfolyam és saját tőke hányados (P/BVPS) finoman szólva is szerény 
Nyereség vonalon (mint már írtam a cég gyatra) a fejlődés szakaszának megfelelő . 
1.Csődközel-
2.talpraállás-
3.fejlődés-
4.csúcsközeli állapot  ..
Szerintem most a 3 fázis kezdete.
Ezért érdemesebb előremutató árazást,megközelítést alkalmazni.
Itt hibázik az vala Ádám, ki nem ismeri Évát.
S,a kígyót ,békát látván elborulá elmélye.
(Felhasznált irodalom: Jónás a pisztráng)
Rábát a jövőjéért veszik,tessék ha menedzsmentnek nincs akkor a gépek  álmairól beszélni. 
Én nem aggódtam annyira az 1720 as árfolyamnál 
Technikákról beszélve.
Emlékeim szerint 10 éve  1732 nél maradt egy betöltetlen rés.
Ez még mindig betöltésre vár.
Igazából azt gondolom sokakra egy kicsit rátapadt a ez az állami tulajdonlás,mérleg szerinti saját tőke fíling 
Így aztán ez hoz egy valamilyen önbeteljesedö féle  folyamatot.
Ez nem más mint őnigazoló gondolatsor a beragadás feldolgozására.Mondhatni kognitív disszonancis esete forog fen.
(Felhasznált irodalom: Csíkszereda és a Péntek a lakatlan)
Elkéne engedni ezt a témát  /Csernus/ a jövő ép a forditotját hozhatja 
Pl. Részleges privatizáció .
 A mérleg szerinti sajáttökéhez viszonyított telekérték relatív értéke érdemtelen lesz.
Ez feledteti a múltat.
(Forrás:Anyám : holnapra elmúlik könyve) 
Míg volt hogy közel azonos érték volt most  kb +20 % 10% nál már lopható
(Forrás: Béla a király) 
Szóval befektetés szempontból a jövőkép izgalmasabb 
Norvég,generali intézményiek stb ezt kezdik meglátni.
Akár archiválhatod is az alábbiakat.
Írok pár szempontot ami fontossággal bir
Legyen az első politikai, 
Az esetleges kormány váltás vagy kormány gyengülés (Jobbik erősödésével a fegyverkezés felgyorsul, beindul a militarizálodás)
1. HM szerződés hoszabbitás a járműt egekbe löki 
2.Befejezödik a rekonstrukció és kezd termelni az új kalapács üzem 
Az EPS duplázódik P/E mutató kimondottan izgalmas lesz Orgazmus közeli állapot.
3. Menedzsment nyugdijaztatásával fiatal dinamikus vezetés veszi (Jobbik vonal ) kézbe a céget. 
Hatékonyság javul ....Lásd: EPS és P/E 
Szóval az árazásban most már az állami szerep pozitív tényező is lehet,sőt.
Ádám úr ki befektetés vonalon dolgozik a gyárban,lehet hogy szűklátókörű ?
Továbbra is tartom a hónappal ezelőtti vásárlás a kezdik felismerni a Rába értékét a befektetők kategória.
Plusz persze a generali is huncutkodhatott valamennyit.
Mészáros effekt én nem hiszek de hozhatnak meglepetést a történések.
Törölt felhasználó 2018. 03. 17. 00:01
Előzmény: #86781  Törölt felhasználó
...hmm...!
...tényleg vitatható, - a korrekt szó használata -, a felvetésed szempontjából...!
...nem találtam jobbat helyette, - én sem vagyok tökéletes -, tudok hibázni is...!
...ugyanakkor, - amelyik probléma körre használtam -, talán, - nem zavartam meg vele -, a gondolat átvitelemet...!
...
...persze, - ami okán, Te problémásnak találod, a szóhasználatomat -, azzal kapcsolatosan, én még keményebb állásponton vagyok -, ugyanis az az érték "beállítás", - egy "szakvéleményen" (?) alapul (!) -, amely az új polgári, vagy közigazgatási Ppt. szerint, - hamis szakvéleménynek tekinthető -, ami meg már, bünti...!
...de ez egy "külön mise", - nem is kis terjedelmű -, ezért megyek lefeküdni...!
...bocsi...!    
Törölt felhasználó 2018. 03. 16. 22:53
Előzmény: #86780  Törölt felhasználó
Ugyan ne viccelj már.. Hogy lehetne korrekt egy ilyen tájékoztatás, miközben évek óta a tudatosan eltüntetnek a számszerű mérlegből részvényenként legalább 300 forint saját tőkét? Ami inkább 5-600 forint lenne egy normális országban és városban. Lámának ebben maximálisan igaza van. Ádám orbitálisat hibázott.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek