Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 01. 23. 16:59
Előzmény: #80972  Törölt felhasználó
...hmm...!

...visszatérnék, - egy lehetetlen érvelésedre -, amire "kikerültem" a választ korábban, mert terjedelmesnek tűnt...!

...azt KÉRDEZTED, hogy "...ki az akinek fizetőképes kereslete van arra, hogy rakpartot építsen...!

...na most...!

...az én tudomásom szerint (erre az iparágra szól, a képesítésem és jókora tapasztalatom is), a "rakpart építés", - BIZONY -, tetszik-e vagy sem, KÖZFELADAT...!
...még akkor is, ha ezért fizetni is szükséges...!

...persze, - nem írom ide le -, annak a technológiáját, hogyan is lehetséges ennek a KÖZFELADATNAK "gáncsot vetni"...!
...ilyen célra, hihetetlen kreatívak tudnak lenni, az arra illetékesek...!

...másrészt, különösen irritál, hogy olyanokra vársz KÉSZ, megalapozott konkrét MEGOLDÁSOKAT, amelyekre JELEZTEM, hogy nem állnak a rendelkezésemre olyan ALAPADATOK (geodéziai felmérés, talajmechanikai szakvélemény), amelyek alapján például MEGALAPOZVA tudnám leírni, hogy nem 2-3, hanem 3-4 szintű alépítményt van mód létrehozni, stb...!

...ebből meg az jön ki, hogy messze nem hátráltatni lenne szükség, - egy ÖTLET eldönthetőségét, hitetlenkedéssel -, hanem segíteni, például ALAPADATOKKAL (amelyek már készen vannak, ezért fizetni sem szükséges értük), mindössze közölni lenne szükség, egy linkkel, stb...!

...messze nem bántásilag JELZEM, hogy abban horribiliset TÉVEDSZ, - hogy Győr 200 éves fejlődése szükséges -, egy akkora projekthez, mint amilyet felvázoltam, néhány hozzászólásomban...!

...ugyanis a piac, - mára már -, messze nem egy város, vagy a vonzáskörzetét jelenti, hanem attól, akár még globális is lehet, szűk körben...!

...stb. stb. stb...!
Germilio
Germilio 2017. 01. 23. 11:09
Előzmény: #80978  pancserlama.
meglátjuk az idő mindent eldönt
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 23. 11:04
Előzmény: #80977  Germilio
1150 nél erős vétel.
Szerintem a leg sz@@abb verzióban is az 1100 drámaian ocsó

Emelkedésben jobban bízok (ha feltöltődik az eladói oldal.)
Germilio
Germilio 2017. 01. 23. 10:56
Előzmény: #80976  pancserlama.
Akkor majd 900 Ft alatti árfolyamnál érdemes lehet belevenni rövid távra....
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 23. 10:52
Előzmény: #80975  Germilio
Nem tudjuk.
Jövőre már osztható a Rába .
Ha idén az nagy meglepetés volna.
Telek sem kerül be a mérlegbe idén semmi különöst nem várnék.

Germilio
Germilio 2017. 01. 23. 07:53
Előzmény: #80970  pancserlama.
Honnan tudjátok mennyi az osztalék. Valahol ezt már leírták?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 23. 06:42
Előzmény: #80973  Törölt felhasználó
Kimondottan érdekfeszítő a beszélgetésetek .
Egy évtizedekkel ezelőtti fejlesztés jutott eszembe

Balaton part és egy kis pázsit nádas
Apám azt mondta kaja pia víz és ebből strand lesz

Csináltunk egy pecsenyesütődét és egy talponalot

2 szezon és benépesült
Étterem,zene tánc
Napközben csónakbérdeadó stb

Igaza volt
Ha mostanában arra járok össze szorul a torkon hogy a vén hadifogolynak milyen igaza volt !
Törölt felhasználó 2017. 01. 23. 02:03
Előzmény: #80972  Törölt felhasználó
...hmm...!

...próbálok rövid lenni, mert nem látom értelmét a vitának...!

...már nem először érvelsz azzal, hogy csináljam meg, hozzak bérlőt, meg egyebeket...!

...a piac nem így működik, hogy kockázat abszolút nincs...!
...arra kérlek, hogy ilyesmikkel ne érvelj velem szemben...!
...de, hogy a lelked is gyógyulhasson, hivatkoznék olyan logisztikainak nevezett projektekre, amelyeket úgy neveznek, hogy SPEKULATÍV...!
...azaz, a környéken sincs a láthatáron, - arra a projektre bérlő -, mégis belefognak, egy diszponibilis (később meghatározható) rendeltetésű fejlesztésbe...!
...amúgy ilyesmibe, a PROLOGIS és a hozzá hasonló (nem picuri) cégek rendszeresen "vágnak bele"...!
...ám nekem van tudomásom, jóval kisebbről is, aki messze nem "rendelésre" fejleszt...!
...tudod, a piac úgy működik, hogy HA akad egy jó ÖTLET, abból lehet valami...!
...ám ha nincs jó ötlet, abból piac sincs...!
...amilyen aggályokat leírtál, arra mindre van megoldás az ÁLLAM NÉLKÜL is...!
...sőt...!
...nem én írtam: link
...persze, azt NEM ÍROM A ROVÁSÁRA, - sőt -, "kalapot emelek" (de nem többet), hogy "beletett", a cca. 74 %-os tulajdonát képező cégébe 3,2 mrdFt-ot, - felismerve -, hol hasznosulhat kedvezően, ez az összeg...!
...ám, - számomra -, akad még egy adóssága, a vételi ajánlat értékéből kihagyott, Városrét beszámolóban közölt értékének a hiányát (cca. 3-4 mrdFt), törlesztendően, amely érték többszöröse valószínűsíthetően megtérülhet, az árfolyam érték nyomottságának felszabadulása útján...!
...amit meg a webáruházról írsz, attól meg teljesen elvagyok képedve...!
...nagyon nem semmi...! ...bocsi...!

...másrészt, nagyon nem szeretem "osztani az észt", merthogy messze nincs a zsebeimben a "bölcsek köve", - azaz magam is gyakran fogok mellé -, ám amiben van tapasztalatom, ott a melléfogásaim olyan ritkák, mint a "fehér holló"...!
...szoktam is jelezni, hol és mikor szorulok segítségre...!

...aztán, a projekt folyamat, általában úgy zajlik, hogy először van az ÖTLET, azt "jól körbejárják" és csináltatnak arról egy tanulmány tervet, ezt követően egy megvalósíthatósági tanulmányt...!
...csak ezután kezdődhet a "házalás" társ befektető irányban...!
...ám a leghasznosabb, ha nem indul, - valós -, "házalás" (hirdetés, stb.), ugyanis a rációs fejlesztések, gyorsabban terjednek a futótűznél...!

...stb. stb. stb...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 21:14
Előzmény: #80969  Törölt felhasználó
Akkor most lépjél hátra egyet légyszives, és válaszold meg azt az egy kérdést, hogy szerinted erre a konstrukcióra ki lenne a BÉRLŐD most?
Másként megfogalmazva: ki az akinek fizetőképes kereslete van arra, hogy rakpartot építsen, amire valaki valamikor majd fejleszteni tud, ahogy a város fejlődik?
Szerintem nincs ilyen piaci szereplő, maximum az állam, ha eldönti, hogy megduplázza Győrt. És megkérlek hogy ne azt a szerencsétlen webáruházat hozd fel példaként, akinek igen nagy valószínűséggel esze ágában nincs egy megyeszékhely közepén(!!) logisztikai központot létesíteni. Ha élünk még 200 évet, és Győrből lesz egy egymilliós város, akkor majd az akkoriak biztos igazat adnak az érvelésednek, de addig ez szerintem scifi, és nem piacképes projekt.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 22. 21:08
Előzmény: #80970  pancserlama.
Érdekes a támogatás megoszlása .

Beruházás egy kft re fókuszál viszont a támogatás szétterül .
Ezt kell körbe gondolni !

Javaslom a telek jegelését és az osztalék és a támogatás figyelését .

Persze továbbra is 2017 erős vétel
Ha az rsi átlépi az 50 is akkor pedig anyóst a zaciba és mehet minden a Rábába
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 22. 20:59
Rába osztalék ?

20-25 Ft
Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 20:09
Előzmény: #80967  Törölt felhasználó
...na, - újra erőt veszek magamon -, hogy folytassam...!

...hogy teljesen világos legyen, - sajnos ahhoz, hogy az "I betűt" (pont nélkül) "hizlalni" is módom legyen -, szükségem lenne a Városrét geodéziai és talajmechanikai felmérésére is, ami nem áll a rendelkezésemre...!
...mindössze, egy horribilis szakmai tapasztalat és egyszeri terepszemle az, amely alapján, az "I-betűt" felrajzoltam...!
...ebből meg az a lényeg, hogy a Duna partisága okán, kifejezetten előnyösnek tűnik, - hasonlóan az V. kerülethez -, alsó és felső rakpartot kiképezni, amellyel lehetőség adódhatna, többszintes (2-3 szintes) alépítményt létrehozni, a teljes 43 ha-os területen, - fokozatos kiépítéssel -, kezdetben, cca. 5 ha viszonylatában...!

...ezt a felvetést, már igencsak harmadjára, negyedjére írtam le, éppen tegnap, - amikor bejeleztem -, hogy bérletbe csak a föld alatti területet kínálnám (egyelőre)...!

...sőt, ebben az alépítményben "futhatnának", a horribilis forgalmú, - szükséges -, közutak, stb. is...!

...ebbe a koncepcióba, messze nem fér bele az, hogy bármikor kigondolható egy társasház, vagy bármilyen "szlömös" építmény...!

...miután az "alépítmények elkészültek", - akkor akadna mód arra -, hogy neves, vagy nem neves építészek, - erre az alapokra -, megtervezhessék a felszíni, architectura designjaikat (tömb és épület arányokat), az ésszerű funkciók céljaira...!
...természetesen, ez legalább egy évtizedes feladat (vagy akár sokkal több), - hacsak, nem találkozik a feladat, egy olyan igénnyel, amely legalább, - az alépítmény vonalon -, mondjuk a fele terület BÉRLETÉRE, tart igényt...!
...ilyen lehet például, a tegnap linkelt "érdeklődés", amely nem kis terület igényt képezhet...!
...ráadásul, a felvázolt alépítményi, - fajlagos m2-es költségszint -, becslésem szerint, jelentősen olcsóbb, mint a hasonló felszíni csarnokok, fajlagos m2-es költségszintjei, - különösen -, többszintes kivitel esetén...!
...ha még ehhez hozzá teszem azt a körülményt is, hogy nincs még egy olyan város, - globálisan sem -, amelyiknek a centrumában akadna ilyen horribilisan előnyös, BÉRLETI lehetőség -, amely pedig, - a BÉRLETI DÍJ mértékében -, hozhat plusz eredményt, az általános városszéli (csarnokok) BÉRLETEIHEZ képest...!

...megint abbahagyom, - mert mindig belefáradok -, cca. ennyinek a leírásába...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 13:45
Előzmény: #80967  Törölt felhasználó
...nem jól fogod fel a részvényesi érdeket...!
...figyelmen kívül hagyod a lényeget, - gyakorlatilag -, másról írsz, mint amit felvetettem...!

...egy ALAPVETŐ KÉRDÉS: ...mi az a KÉNYSZER, - amely SÜRGETI -, a Városrét elidegenítését, - még világosabban -, az ELADÁSÁT...???

...erre nem kaptam ÉSSZERŰ VÁLASZT...!

...írtad korábban, hogy azt gondolod, hogy így ebből osztalékhoz juthatsz...!
...én meg azt írtam erre a véleményedre, hogy ez nehezen elképzelhető, miután a Rába fejlesztési költségei, - jóval überelhetik -, az osztalékfizetés indokoltságait, véleményem szerint...!

Azt írod: "...Azért írtam ezt, mert ez az igazság..."

...bocsánat, de milyen igazságra gondolsz...?
...messze nem kötekedésből kérdezem...!
...ugyanis, pontosan tudható, - leírtam -, milyen irányban lehetséges a Városrétet "termőre" fogni...!
...ne kívánd, hogy minden hónapban, újra írjam, mert valakinek ilyen ándungja keletkezik...!

...gyakorlatilag, az "I betű" teljes egészében leírásra került, itt a topikban...!

...az igaz, hogy az "I betűre", - EDDIG -, még "nem tettem fel a pontot"...!
...ám, akár szükségtelen is lehet, mert valakinek, - akár jobb ÖTLETE is összejöhet -, a Városrét HASZNOSÍTÁSÁVAL kapcsolatosan...!

...ezért hoztam JAVASLATBA, az ÖTLETPÁLYÁZAT kiírásának a javaslatát...!

...ennek felvetése és esetleges lebonyolítása, - vajon miért nem kap támogatást -, itt a topikon...?

...útban van valakinek, kárt okozhat, nevetséges lenne, az árfolyamra negatívként hatna, stb...?

...ráadásul, - a Rábának, mint gépipari cégnek -, a piacai sem túl perspektivikusak, - akár csak a MOL-é -, azzal a különbséggel, hogy a MOL-nak, már "megszerkesztették" a profiljától idegen, jövőbeli piaci elképzeléseit, amire a Rábának sem ártana "képben lennie"...!
...és pontosan ebben volna lehetősége perspektívára, - is -, szert tennie, a Városrét tulajdonjogának a kézben tartása esetén...!

...nem fejeztem be, - de már egy adagnak -, elégnek találom, a hozzászólásomat...

Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 12:46
Előzmény: #80965  Törölt felhasználó
Azért írtam ezt, mert ez az igazság. Az, hogy valaki tulajdonos egy Rt-ben x-y%-ban nem jelenti azt, hogy ingyen kell odaadja az ötleteit, ha az kapcsolódik a céghez, de a tulajdonosi részarányán keresztüli jövedelmezősége számára nincs arányban az értékkel, amit a projekt ad. Te láthatóan ugyanígy gondolod, mert nem vagy hajlandó részleteiben kifejteni amiről azt hiszed, hogy klasszisokkal jobb. Helyette rendszeres időközönként megismétled ugyanazt a félinformációt, amit rajtad kívül láthatóan senki nem ért, nem hisz el.
De ha már kérdezed érzelmi oldalról az valóban zavaró, hogy folyamatosan összekevered a hasznosítást és az egyben eladást, és emiatt úgy óbégatsz, mintha most akarnálak meglopni, ha azt mondom, hogy fogjon a cég 1ha-t és építsen rá társasházat, és adja el tisztes piaci áron, normális profittal, normális telekáron. Alternatívaként pedig továbbra is azzal példálózol, amit nem vagy hajlandó leírni. Ezzel így nehéz vitatkozni, konszenzusra jutni. Csak az a megoldás, ha megcsinálod a sokkal jobb ötleted, nekünk meg ideadod, amit egyébként is megkerestünk volna. Mi ezzel a problémád? Éppen hogy nálad akarom hagyni a saját ötleted értékét.
Viszont elvárom azt is, hogy ennek a munka oldalát tedd bele túl azon, hogy szakértői minőségedben írogatsz a fórumon, és várod a csodát. Így senki nem fog ezzel foglalkozni. Én pl. még kisrészvényesi javaslatként sem szeretnék mögé állni egy ilyen kezdeményezésnek, hiszen nem is látom mi a megvalósíthatósága.
Szóval komolyan azt gondolom, hogy a legjobb, ha nem ide írsz, hanem, cselekszel, és mielőbb hozod a Rábának megoldást, az üzleti partnereket.
Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 12:04
Előzmény: #80964  pancserlama.
...röviden:

"...és még TE is, fiam Brutus...?"
Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 11:55
Előzmény: #80958  Törölt felhasználó
...van egy szív fájdalmam:

"...Egyébként meg ha olyan szupertuti, hogy ide nem írod le jogdíj nélkül, akkor csinálj egy konkrét üzleti tervet, keress némi finanszírozást (most éppen olcsónak mondják), és hajrá! Én boldog leszek, ha rommá keresd magad nélkülem, és a Rába részvényesei "csak" 8-10MRD-t kapnak a telekért. De szerintem Pintértől elkezdve az MNV-ig is mindenki ezt fogja mondani, akik jelenleg semmit nem csinálnak vele..."

...nem tudom, hogy miért írtál ilyesmiket...?
...ez, mintha indulatból jönne, amikor már kifogytál az érvekből...?
...és mintha, - kifejezetten preferálnád -, az ELADÁSÁT a Városrétnek...?

...már nem egyszer leírtam, hogy a Városrét parkosításának csúszása, - természetesen -, számomra sem megnyugtató, sőt, kifejezetten nyugtalanító...!

...azért nyugtalanító, mert részvényesként, a már jó pár linkkel demonstrált, állami ingatlan ügyletek okán, tartok attól, hogy épen a parkosítás elmaradása okán, úgy leértékelhetik a Városrétet, mint például az OGYI-t, stb...!

...amivel, - bizony -, a részvényesek zsebeiből húznák ki, a befektetéseink jókora értékeit...!

...hova tovább, - úgy tűnik -, a mielőbbi ELADÁS preferálásával, ezt az irányt erősíted, a hozzászólásaiddal és már nem is most kezdted, hanem a múlt év tavasz vége környékén...!
Többször mondtam finoman ellent, ennek az iránynak (hátha rávezetlek a tévedésedre), mert azt látom, hogy hiába áll (nem is sok) stex a házhoz, annak hozadéka (eredménye), - az avulások okán -, cca. 10 év környékén a 0-val lehetne egyenlő...!

...most azért idéztem a hozzászólásodból, mert olyan elvárást írtál le, amely gondot okoz a számomra, hogyan is jelezzem korrektül vissza, hogy abszolút irreális az elvárásod...!
...és ezt Te is tudod...!

...nem sértődtem meg, mert azt gondoltam, járatlan lehetsz a BÉRLETEK vonatkozásaiban...!
...jó ha tudod, egy frekventált, vagy azzá tehető INGATLANT, - aki KÉNYSZER NÉLKÜL elidegenít -, az bizonyíthatóan KÁRT OKOZ...!

...nekem, - mint részvényesnek -, kifejezetten ÉRDEKEM, hogy a Városrét, - ÖRÖKRE -, a Rába tulajdonában maradjon, - emelje a saját tőke értékét -, a hozzá illő és megfelelő, számviteli politikán keresztül...!

...ezért vagyok ellene, az ingatlan elidegenítésének, ugyanakkor ezért állok ki, - a BÉRLETEN keresztül való -, hasznosításának...!

...bocsi...!

pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 22. 11:52
Én 6 Mrd nél is vigyorgok .

Szóval az 1250 ?
Törölt felhasználó 2017. 01. 22. 11:09
Előzmény: #80960  Törölt felhasználó
...kiegészítésként jelzem, hogy anno, - a SIMA csarnok -, a Népstadion mellett, - állami, BÉRELT TERÜLETEN ÉPÜLT -, a bérlő teljes költségére, amely költségeit, a BÉRLŐ "lelakhatta"...!

...miután, az olimpia, stb. miatt szükség kerekedett, - a BÉRELT területre -, az MNV az elmúlt évben, - felmondta a BÉRLETI szerződést -, oszt kifizette, - a hátralévő időszakra vonatkozó -, elmaradt hasznát is, a BÉRLŐNEK...!

...ezzel csak azt jeleztem, hogy nem csak ELADÁS útján van mód, egy ingatlan hasznosítására, hanem BÉRLET útján is...!

...sőt...!

...BÉRLET útján, sokkal előnyösebb a BÉRLŐNEK megoldania, a frekventált helyen való működését, valamint a költségterhelése is egyenletes, nem úgy mint egy vásárlás esetén, stb...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 21. 23:30
Előzmény: #80961  Törölt felhasználó
...hmm...!

...JAVÍTÁS...!

HIBÁSAN: "...a városrét adottságai, nem hivatottak arra..."

HELYESEN: "...a városrét adottságai, kifejezetten hivatottak arra...!

...bocsi...!
Törölt felhasználó 2017. 01. 21. 23:06
...hmm...!

...de segítségül (és messze nem gúnyból, félre ne érts), - ha számolni tudsz -, akkor számolás nélkül is BELÁTOD, - a csatolt linken -, az eredmények lehetőségeit: link

...egyébként az ilyesmiknek, - a Rába kifejezetten specialistája -, a gyártócellák, - hasonló -, "észkombájnokat" igényelnek...!

...és nehogy már ne vedd észre, hogy a városrét adottságai, nem hivatottak arra, hogy igazi nyüzsgő frekventált városközpont alakulhasson ki a területén...!

...stb. stb. stb...!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek