Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 01. 16. 09:27
Előzmény: #80878  pancserlama.
Valaki végre megnyomta a vételi gombot!
1350 ig várható.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 16. 04:37
Előzmény: #80877  pancserlama.
Ha AUDInak jár Rábának is jár !

3 Mrd csak a kezdet !
Következő a busz és HM

pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 15. 22:55
Előzmény: #80877  pancserlama.
Érdekes hetünk várható
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 18:04
Előzmény: #80869  d_mode
Dupla alj ?
Törölt felhasználó 2017. 01. 14. 17:01
Előzmény: #80872  d_mode
...bocsi hogy beleszólok, merthogy az ingatlan vonatkozásában - egy tőzsdei spekuláns (most jó értelemben értsd) -, hogy így értékel, azzal nincs semmi gond...!

...az ingatlan az mindig egy igen hosszútávú biztosíték szerepét játssza, a nem ingatlanos cégek portfóliójában...!

...a Rába esetében, - korábban volt olyan stratégiája, hogy értékesíteni kívánta, a jövőbeli Győr, - pesti hasonlattal élve -, V. kerületét...!

...még kifejezett szerencséje a Rábának, hogy a korábbi stratégiája alapján, csak egy kisebb részének sikerült, a "fenekére csapnia"...!
...persze, - talán -, pont, a legértékesebb részének...!

...de a maradványból, Győr, szuper frekventált, Duna parti, új városközpontját tudná megvalósítani a Rába, hosszútávú bérletbe adás útján, jövedelmező módon...!

...a topik 2-3 évvel ez előtti hozzászólásaimban, elég részletesen
kifejtettem hogyan...!

Törölt felhasználó 2017. 01. 14. 16:30
Előzmény: #80873  pancserlama.
...hmm...!

...na ne mán, hogy nem tudod...!
...pont TE ne tudnád...!

...leírom helyetted, hogy nyilvánvalóan, az állami tulajdon, - horribilis mértékéből származó -, tőzsdei kockázat mértéke okán...!

...amely mellé, - sokkal kisebb súllyal -, persze más is bejátszik...!

...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 15:17
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 15:15
Régóta adják és régóta csorog .
Tényleg nem tudom
Nagyon sokat esett és nagyon alulértékelt

TA alapon csatornából letört de hogy végleg nemtudom

Elliot is érdekes minden meg van
d_mode
d_mode 2017. 01. 14. 15:07
Előzmény: #80870  pancserlama.
Ettöl szép a tözsde,mindenki más szemszögből nézi.
Én is nézem fundamentumok alapján,de nem az a lényeges szamomra. Régóta olvaslak itt benneteket,hogy egy telek pl. Mennyit ér ,szerintem ez rendkívül relatív dolog. Érget akar 1 ft ot is,akár milliardot is.erre soha nem alapoznék egy papir vételt. Viszont,mint írtam is a ta nekem sokkal többet mutat,a leglényegesebb egy papirt adnak,vagy vesznek,hát ezt az utóbbi időben adták csak,hogy látszik e benne fordulópont,még nem ........
Törölt felhasználó 2017. 01. 14. 14:01
Előzmény: #80867  Törölt felhasználó
...hmm...!

...ha nem emlékszem rosszul, akkor a tavaszi rendes kgy.-n úgy fogalmaztak, hogy az új kovácsüzem előkészítése (tervezés, stb.) folyik 2016. évben, a gépek megrendelését szükséges elvégezni, hogy 2017. év nyarán letudja szállítani a gyártója...!
...ebből az jön ki, hogy a szállítás után fizetni is szükséges, az értékének egy részét, míg a másik részét, - nyilván -, a sikeres próbaüzem után...!
...az üzemszerű működését 2018. év elejére prognosztizálták...!
...ám nem lepődnék meg, ha ez valamivel hamarabb is bekövetkezne...!

...merthogy, - talán -, a "cash flow" erre lehetőséget teremthet...!
...és az "üzemi mars" alakulása, - mire is vezet -, a fejlesztés után...?

..ebből adódóan a tartás, nagyon is megalapozottnak tűnik, sőt...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 13:59
Előzmény: #80869  d_mode
Nem tudom
TA valóban

DE
Kb 10 Mrd nincs beépülve az árfolyamba
Ezt nem lehet hova tenni

Értékalapon féláron van a pappír .
d_mode
d_mode 2017. 01. 14. 13:23
Előzmény: #80866  pancserlama.
link

Én egy fej vallat látok,1000 ft ra mutat,sajnos tartós emelkedést nem,rövid távon semmiképpen....
tigus7313 2017. 01. 14. 13:14
Előzmény: #80864  pancserlama.
nem.
Törölt felhasználó 2017. 01. 14. 13:10
Előzmény: #80866  pancserlama.
Beáraztam. Erős tartás, névértéken vétel. ;)
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 12:34
Előzmény: #80841  Törölt felhasználó
Támogatás + telek
Bas@@@s ha ezt nem árazzuk akkor semmit !!

Jövöhéten vétel
Mérleg ide vagy oda a Rába s.tőke
+ 2000

És akkor még nincs felár !
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 11:53
Előzmény: #80864  pancserlama.
Portfólió nem irt róla ?
Rég láttunk tőle elemzést.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 11:51
Előzmény: #80851  tigus7313
Beruházások aktiválásakor nő, nem ?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 11:49
Előzmény: #80862  pancserlama.
Viszont ez egyértelmű vételi jel.
Csorogni is régóta csorog.
Közeledik az eredmény is.

Szóval sokat nem várok az eredményben mert beleszivároghat a beruházásba is sőt akár bele is kozmetikáznak.
100 alattira várja a korcsma.

De összességében a Rába értéke léptékkel növekedett.

2000 alatt nem fogja az állam eladni
Szakmai pedig 3000 környéken is van lesz....

pancserlama.
pancserlama. 2017. 01. 14. 11:46
Előzmény: #80861  Törölt felhasználó
Vagy 1100 ért eladott 25 db

Tigus

Sajtó
Ha nincs meghívó nincs érdeklődés.
Törölt felhasználó 2017. 01. 14. 10:45
Előzmény: #80857  pancserlama.
...hmm...!

...szerintem, nem szükséges odáig várni, - a Rába piaca -, már "bejelez", a jövőhéten is...!

...pláne akkor, ha mondjuk Pintér úr, - KÖZLEMÉNYBEN jelzi (mert muszáj) -, hogy a tőzsdén vásárolt, - mondjuk -, 10 edb Rába részvényt...!

...:-)))...!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek